انتقال آب خلیج‌فارس به فلات مرکزی؛ متحول‌کننده صنایع، اشتغال‌زا و امید‌آفرین

0 565

مرحله نخست شیرین‌سازی آب و قطعه اول انتقال آب خلیج‌فارس به فلات مرکزی ایران، امروز (پنجشنبه) در سی‌ویکمین برنامه افتتاح طرح‌های ملی کشور با شعار «تدبیر و امید برای جهش تولید» با حضور رییس جمهوری به بهره‌برداری رسید.

به گزارش روز پنجشنبه معدن۲۴، آیین افتتاح مرحله اول شیرین‌سازی آب و قطعه اول خط انتقال آب از خلیج‌فارس به فلات مرکزی ایران (بندرعباس- سیرجان) از طرح‌های ملی وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت در استان‌های هرمزگان و کرمان با سرمایه‌گذاری ۱۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی، صبح امروز (پنجشنبه، پانزدهم آبان‌ماه) با ارتباط تصویری حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی، رییس‌جمهوری آغاز شد.
در آیین افتتاح این طرح، رییس‌جمهوری با بیان اینکه طرح انتقال آب به فلات مرکزی ایران صنایع ما را متحول می‌کند، گفت: خط انتقال آب از خلیج‌فارس خط انتقال امید است، زیرا فقط آب به فلات مرکزی ایران نمی‌رسد بلکه امید منتقل می‌شود.
روحانی اظهار‌داشت: این پروژه باور‌نکردنی در دولت «تدبیر و امید» محقق شد که همه کشاورزان، صنعتگران و مردم به یک آب پایدار امیدوار می‌شوند.
وی بیان‌داشت: طول این طرح بیش از ۸۰۰ کیلومتر است که فاز نخست آن که امروز افتتاح می شود ۳۰۵ کیلومتر است، این پروژه در ادامه به مس سرچشمه می‌رسد و تا یزد و چادرملو ادامه می‌یابد.
رییس جمهوری گفت: با افتتاح این طرح، صدها چاه که ‌آب را از زیرزمین برای صنایع منطقه تامین می‌کرده، به سایر مصارف رسیده یا آنهایی که ضرورت نداشته باشد، بسته می‌شود.
وی خاطرنشان‌کرد: در کشور چاه‌های غیرمجاز زیادی وجود دارد که موجب فرو‌نشست زمین می‌شود، این طرح علاوه بر اینکه به مردم امید می‌دهد محیط زیست را نیز حفظ می‌کند.
روحانی خاطرنشان‌کرد: در طرح آینده بندرعباس، ۵۰ درصد آب مصرفی مردم با شیرین‌سازی از آب دریا تامین می‌شود. بنابراین این کار، اقدام بسیار بزرگ و عظیمی برای حیات مردم، توسعه و صنعت کشور و بسیار حائز اهمیت است و این‌گونه طرح‌ها باید اجرا و پیاده شود.
روحانی با بیان اینکه ما در سال ۹۲، ۱۸ دستگاه آب شیرین‌کن داشتیم و امروز ۷۲ دستگاه آب شیرین کن داریم، اظهار‌داشت: این تحول عظیمی است که در هفت سال اخیر رخ داده و در ۹ ماه دیگر باقی ‌مانده از عمر این دولت، با همان تلاش و کوشش روز نخست و با همان امید، به کار خود ادامه می‌دهیم و من تردیدی در موفقیت دولت، ملت و مردم برای آبادانی ایران ندارم.

** خط لوله امید، تبلور «ما می توانیم»
در این مراسم، وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز با اشاره به تحقق شعار «ما می‌توانیم» در این پروژه، افزود: در ابتدا، بسیاری مخالف اجرای این پروژه بودند و امروز در دولت دوازدهم ما مفتخریم که در نظام جمهوری اسلامی از این طرح بهره‌برداری کنیم.
«علیرضا رزم‌حسینی» بیان‌داشت: این طرح بدون ریالی اعتبار دولتی افتتاح شد و قرار است شرکت‌های توسعه‌گرا و صنعتی معدنی، کشور را بسازند و این شرکت‌ها برای بقای خود و مردم حاضر به سرمایه‌گذاری شدند.
وی خاطرنشان‌کرد: اعتبار این پروژه از محل منابع بانکی و شرکت‌های صنعتی و معدنی تامین شد، در این طرح ۱۹۴ شرکت داخلی در ۱۵ استان کشور مشارکت داشتند، روزانه هشت هزار نفر در این پروژه مشغول به کار بودند و طراحی و اجرای آن تا حد ممکن توسط دانش بومی اجرا شده است.
رزم‌حسینی ادامه‌داد: این حرکت نشان داد که می‌توان برای بخش صنعت و آشامیدنی کشور آب پایدار تامین و دست‌کم ۱۸۰ میلیون متر‌مکعب آب صرفه‌جویی کرد.

** مدیران شجاع مس سرچشمه، گل‌گهر و چادرملو
وی با بیان اینکه این طرح توسط مدیران شجاع مس سرچشمه، گل‌گهر و چادرملو با یک ریسک حساب شده به انجام رسیده، افزود: انتقال آب از دریا برای خودروسازی و شهرک‌های صنعتی صرفه اقتصادی دارد و وزارت نیرو باید جلودار و مشوق اجرای این‌گونه طرح ها باشد تا همه صنایع و استان‌ها از این نعمت بهره‌مند شوند.
برای افتتاح این طرح که برای یک‌هزار و ۲۰۰ نفر در رده‌های مختلف مهندسی و اجرایی اشتغال‌زایی داشته، ۳۰۵ کیلومتر خط لوله انتقال، هفت ایستگاه پمپاژ آب و ۱۰ پست ۴۰۰، ۲۳۰، ۱۳۲ و ۶۳ کیلو‌ولت و ۱۵۰ کیلومتر خط انتقال نیرو و همچنین ۳۳ مخزن تعادلی، ذخیره و مقابله با ضربه آب به ظرفیت ۱۸۷ متر‌مکعب طراحی و اجرا شده است.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.