رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران:
چینیها مشتاق حضور در بخش معدن ایران هستند
بهرام شکوری در مورد تاثیر احتمالی پیروزی بایدن در انتخابات آمریکا بر کاهش تحریمها اظهار داشت: به نظر میرسد دموکراتها و بایدن قول دادهاند که به برجام برگردند و شاید با بازگشت آنها به برجام، طبق تعهداتی که گروه پنج به علاوه یک دارند تحریمها کاهش پیدا کند و در نهایت شرکتهای خارجی که سابقه حضور در ایران را هم دارند و به واسطه تحریمها از ایران خارج شدند به بازار ایران بازگردند.
وی افزود: در کنار این موضوع، توافق ۲۵ ساله ایران و چین هم مطرح است، چینیها علاقهمند هستند که در حوزههای مختلف به خصوص حوزه معدن و صنایع معدنی سرمایهگذاری کنند. قرار است پروژههایی که در حوزه صنایع معدنی بوده و جذابیت سرمایهگذاری خارجی داشته باشند به چینیها نیز ارائه شود.
رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: اگر با آمدن آقای بایدن و بازگشت به برجام زمینه ایجاد شود، بسیاری از شرکتهای اروپایی، آسیایی و سایر کشورها علاقه دارند که در بخش معدن و صنایع معدنی سرمایهگذاری کنند زیرا حوزه معدن در بخشهای مختلف از اکتشاف تا فرآوری جذابیت ورود دارد.
شکوری خاطرنشان کرد: ورود سرمایههای خارجی به داخل کمککننده است. اگر به منابع خودمان اتکا کنیم به عنوان مثال، اگر پیشرفت و توسعه کش.ر در حد ۱۰ باشد با ورود سرمایههای خارجی به صد یا بعضا به یک هزار میرساند و تولید بیشتری نیز در کشور سامان میگیرد.
وی افزود: طبیعی است که آنها هم به دنبال منافع خودشان هستند اما این یک تعامل برد-برد است؛ کشور ما که در حال توسعه است برای سرمایهگذاران خارجی سود بیشتری نسبت به کشور خودشان تامین میکند. ما پروژههای زیادی برای سرمایه گذاری داریم اما منابعمان محدود است، این سرمایهگذاری فقط مالی نیست و ورود تکنولوژیهای حمل توسط خارجیها به کشور، میتواند بسیار کارساز باشد.
رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: گواهیهای کشف و پروانههای بهرهداری ما نسبت به مساحت کشور فقط ۵ درصد است و همچنین ۵۰ درصد معادن به دلایل مختلف تعطیل است. بخشی به خاطر عوارض، سیاستگذاریهای غلط، منابع مالی محدود و نداشتن سرمایهدرگردش یا عدم امکان خرید دستگاهها و ماشین آلات و بخشی هم مربوط به بازار فروش است که این مشکلات باعث شده تا ۵۰ درصد آنها تعطیل شوند.
بر اساس گزارشی از ایرنا، شکوری تصریح کرد: عملاً دو و نیم درصد کشور در حوزه معدن فعال است، بر اساس گزارشی که ما ارائه کردیم، این بخش میتواند ۱۰۰ درصد درآمد نفتی را محقق کند. حرف ما این بود که آن ۹۵ درصد باقیمانده کجاست؟ اگر ما بتوانیم آن را از حبس خارج کنیم چه کمکی در به دست آمدن چند برابر درآمد نفتی به کشور میکند.
عضو اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: به نظر میرسد باید فکر جدی برای آن ۹۵ درصد کرد تابتوانیم آن را اکتشاف کنیم و با تعاملی که این سازمان میتواند با وزارت صمت داشته باشد بتوانیم اکتشافات اساسی را در کشور سامان داده و در نهایت منابع معدنی را به چرخه تولید بیاوریم که ورود سرمایههای خارجی در بخش اکتشاف هم میتواند کارساز باشد.