سعدمحمدی:

شرکت ملی مس، پیش قراول شرکت های سود ده

0 480

 

مدیرعامل شرکت ملی مس گفت: ارزیابی ها حاکیست در نیمه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۷۸ درصد سود شرکت رشد داشته و به نوعی پیشتاز و سرآمد شرکت ها است.

“اردشیر سعد محمدی” امروز (دوشنبه) در جلسه مجمع عمومی فوق‌العاده شرکت ملی مس بیان داشت: شاخص های مالی از جمله نسبت بدهی، نسبت ROE، نسبت ROA ، شاخص بازدهی صاحبان سهام و غیره، همگی نشان دهنده پویایی شرکت ملی مس و رفتار حرفه ای و مثبت آن است.

سعدمحمدی ادامه داد: زمانی شرکت ملی مس سالیانه حدود دو میلیارد دلار درآمد داشت که به دلایلی کاهش یافت، امروز دوباره در حال نزدیک شدن به این رقم درآمد هستیم، اما در برنامه استراتژیک شرکت می خواهیم به درآمد سالیانه ۴.۵ میلیارد دلاری برسیم.

وی اظهار داشت: این در حالی است که ارزیابی کشوری نظیر چین با تولید ۹.۵ میلیون تنی مس و مصرف ۱۲ میلیون تنی، حتی اگر به تولید ۵۵۰ هزار تنی برنامه ریزی شده برسیم، حکایت از فاصله ای زیاد دارد، با این حال حرکت به سمت ایجاد ارزش افزوده بیشتر از مس تولید هستیم.

** ایجاد مرکز نوآوری در رفسنجان
سعدمحمدی بیان داشت: به این منظور با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یک مرکز نوآوری در رفسنجان شکل دادیم تا نخبگان را برای صنایع هایتک و صنایع نانو شناسایی کنیم و بتوانیم تکنیک های جدید فنی استفاده از کیفیت برتر مس تولیدی کشور را تعریف و برای آن سرمایه گذاری کنیم. تاکنون پنج میلیارد تومان اعتبار برای راه اندازی این مرکز تخصیص یافته است.

وی گفت: هرچند در صنایع پایین دستی مس همچون مفتول و سیم و کابل سرمایه گذاری شده و بیش از ۸۰۰ هزار تن در این زمینه ها ظرفیت تولیدی ایجاد شده، اما همچنان نیازمند سرمایه گذاری هستیم تا بتوانیم حرف های جدید در این زمینه داشته باشیم. این مسیر است که تنها با حضور نیروی انسانی شایسته، با ذکاوت و عاشق کار به پیش خواهد رفت.

وی افزود: اکنون تقاضای بازار برای مس ۲۴ میلیون تن است و با توجه به اتفاقات اخیر که رشد کامودیتی ها را رقم زده پیش بینی می شود طی سه تا چهار سال آینده میزان تقاضا از میزان تولید بسیار بیشتر شود.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: هفت موسسه بین المللی برای سال ۲۰۲۵ متوسط سالیانه قیمت مس را بالای هفت هزار دلار پیش بینی کرده اند، بنابراین سرمایه گذاری در این بخش می تواند منطقی و اقتصادی باشد.

سعدمحمدی تاکید کرد: از آنجایی که فرصت تا آن زمان کوتاه است، ایران باید بتواند بخشی از این افزایش تقاضا را پوشش دهد و اگر دیر بجنبیم رقبا جایگزین ما خواهند شد و گوی سبقت را از ما خواهند ربود.

وی به روند رو به رشد تغییر انرژی در ۳۰ سال آینده اشاره کرد و گفت: در ۳ دهه آینده مصرف انرژی از ۳۹ درصد فعلی به ۱۳ درصد کاهش یافته و در عوض بخش برق از سهم ۱۳ درصد کنونی به ۴۹ درصد افزایش خواهد داشت که مهمترین عنصر این مسیر مس است، بنابراین نباید از تفکرات بین المللی جا بمانیم.

** برنامه ریزی برای افزایش تولید کنسانتره
وی بیان داشت: نوع ژنز خاک های ایران، همچنین تکنیک های مورد استفاده در کشورمان، مس ایران را در رده مس های خوب و با کیفیت جهان قرار داده و به همین دلیل، عمده سرمایه گذاری های ما در کشور به سمت تولید کنسانتره خواهد بود.

وی ادامه داد: اکنون ظرفیت تولید ۱.۱ میلیون تنی کنسانتره مس در کشور وجود دارد که ۷۰۰ هزار تن آن در مس سرچشمه، ۱۵۰ هزار تن آن در خاتون آباد میدوک و ۳۰۰ هزار تن آن در سونگون آذربایجان شرقی است.

مدیرعامل شرکت ملی مس اضافه کرد: در نظر داریم این ظرفیت را به ۲.۵ میلیون تن افزایش دهیم و بر این اساس برای احداث و راه اندازی کارخانه های جدید تولید کنسانتره به ظرفیت ۱.۴ میلیون تن سرمایه گذاری شده است.

وی گفت: در سال ۱۴۰۰ به دنبال افتتاح سه کارخانه هستیم که شامل واحد ۱۰۰ هزار تنی کنسانتره دره آلو، ۱۵۰ هزار تنی دره زال و همچنین کارخانه تولید فلوتاسیون از سرباره های ذوب است.

سعدمحمدی یادآور شد: بیش از ۵۰ سال است که سرباره های ذوب بر روی زمین مانده که ثروتی عظیم است و با تبدیل آنها به کنسانتره، ارزش افزوده بالایی ایجاد خواهد شد.

وی بیان داشت: همچنین احداث کارخانه ۲۰۰ هزار تنی سرچشمه، فاز ۲ میدوک به ظرفیت ۱۵۰ هزار تن، فلوتاسیون سرباره های ذوب خاتون آباد، فاز ۳ سونگون به ظرفیت ۱۵۰ هزار تن و برنامه ریزی برای فاز ۴ کنسانتره سازی سونگون، از جمله دیگر پروژه هاست.

** سرمایه گذاری های مورد نیاز
در مجموع برای دست یافتن به این استراتژی ۲۹ طرح تعریف شده که تحقق آنها نیازمند دو میلیارد و ۴۸۰ میلیون یورو و ۲۵ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری است. در این پیوند سعی داریم تا از پول های کم هزینه از جمله افزایش سرمایه بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومانی ناشی از سود انباشته شرکت استفاده کنیم که قطعا سود سرشاری برای شرکت ملی مس و سهامداران به دنبال خواهد داشت.

** رونمایی از محدوده جدید اکتشافی، به زودی
وی گفت: سال گذشته ۵۲۸ میلیون تن ذخیره جدید با عیار نیم درصد اکتشاف کردیم و امسال با توجه به کشف یک محدوده بسیار خوب در اندازه های بزرگ در کرمان و همچنین اکتشافات انجام شده در آذربایجان، به عددی چشمگیر در اکتشافات خواهیم رسید که به زودی این خبر مسرت بخش را اعلام خواهیم کرد.

** رتبه جمهوری اسلامی ایران
سعدمحمدی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران به ۳۶.۵ میلیون ذخیره مس خالص و هفت میلیارد تن ذخایر کانسنگ در رتبه هفتم جهان قرار دارد، با این حال با اینکه ۴.۲ درصد ذخایر جهان را در اختیار داریم اما تنها ۱.۳ درصد تولید جهانی را انجام می دهیم که در تلاشیم تا این اعداد را متوازن کنیم.

وی گفت: هر یک میلیون تن ذخیره با عیار چهار دهم درصد که اکتشاف شود، ارزشی حدود ۱۰ میلیارد تومان دارد و به داریی های شرکت ملی مس اضافه می شود.

** تدوین برنامه جامع مس
این مسوول از تهیه برنامه جامع مس خبر داد که بر مبنای آن تا سال ۱۴۱۰ به ظرفیت کامل در بخش مس خواهیم رسید و افزود: این برنامه اکنون به منظور نقد، تحلیل و ارزیابی در اختیار پیشکسوتان صنعت مس قرار داده شده است و در مجموع، استراتژی ما بر اساس یک تفکر بین المللی و اقتصاد بازار شکل داده شده تا به جایگاه بالاتری در عرصه جهانی دست یابیم.

وی افزود: پیش بینی امسال ما کسب ۱۰۸ تومان سود به ازای هر سهم بود که این رقم در ۶ ماهه نخست سال محقق شد، همچنین میزان فروش شرکت تا پایان شهریور‌ماه به ۱۶۶ هزار تن رسیده و ۷۰ هزار تن صادرات داشته ایم که همه این آمارها نشان دهنده رشد در مقایسه با مدت مشابه پارسال است.

سعدمحمدی تصریح کرد: در مجموع ۴۰ درصد افزایش سود شرکت مربوط به عملکرد مدیریتی و رشد تناژ تولید، فروش و صادرات و ۶۰ درصد نیز مربوط به تسعیر ارز است.

** عملکرد شرکت ملی مس
وی در ادامه گفت: شرکت ملی صنایع مس ایران سال گذشته با تولید ۲۵۰ هزار تن مس کاتدی، رکورد دار شد. با توجه به اینکه در ۶ ماهه نخست امسال عملکرد ۱۴۰ هزار تنی محقق شده، انتظار می رود تا پایان سال به رکورد ۲۸۰ هزار تنی برسیم و امیدواریم این رکود سال آینده به ۳۰۰ هزار تن برسد.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.