نوسان شدید شاخص بورس؛ تعادل در نمادهای فلزی – معدنی / ثبت بازدهی ۲۲درصدی توسط یک نماد فلزی

0 633

به گزارش سایت خبری-تحلیلی معدن ۲۴، آخرین روز کاری هفته بورس با نوسان شدید شاخص و افت و خیزهای پیاپی این نماگر همراه شد. امری که در نهایت ثبت ۲۶۰۰واحد کاهش در کارنامه دماسنج بازار را به دنبال داشت. با این عملکرد بازدهی ۷.۶درصدی در کارنامه هفتگی شاخص کل بورس ثبت شد. این در حالی است که اغلب نمادهای فولادی و معدنی توانستند عملکرد درخشان تری نسبت به شاخص کل بورس در این هفته داشته باشند. به طوریکه کالسیمین به حدود ۲۲درصد رشد در این هفته دست یافت. در این میان نکته قابل توجه این بود که هیچ نمادی از این دو گروه (معدنی و فلزی) با زیان در طول هفته مواجه نشد.
جزئیات بیشتر از معاملات امروز چهارشنبه نشان از آن دارد که افت و خیزهای شدید شاخص کل بورس در لیدرهای گروه معدنی و فلزی نیز دنبال شد، البته با شدت بسیار کمتر. به طوریکه در این میان فولاد مبارکه کمتر از یک درصد کاهش قیمت را تجربه کرد. نوسان منفی قیمتی فولاد خراسان نیز در محدوده ۰.۷درصد قرار داشت.
در همین راستا فولاد مبارکه از برنامه افزایش سرمایه ۴۶ درصدی از دو محل سود انباشته و سایر اندوخته ها خبر داد. براین اساس، «فولاد» درصدد است سرمایه فعلی را از ۲۰.۹ هزار میلیارد تومان به ۳۰.۴ هزار میلیارد افزایش دهد. افزایش سرمایه مزبور برای تامین مخارج بابت مشارکت در افزایش سرمایه شرکت های فرعی و وابسته و تامین بخشی از منابع مورد نیاز جهت تکمیل طرح های توسعه در دست اجرا صرف خواهد شد.
در مجموع فولاد مبارکه توانست بازدهی ۹.۲درصدی را در این هفته به نمایش گذارد. در این گروه بیشترین بازدهی هفتگی به نماد کالسیمین تعلق گرفت که عملکرد قابل توجه در حدود ۲۲درصد را در این مدت کسب کرد. فولاد آلیاژی ایران نیز با ثبت ۱۸.۵ درصد رشد و فولاد کاوه جنوب کیش نیز با سوددهی ۱۲.۵درصدی از دیگر نمادهایی بودند که عملکرد قابل توجهی در این هفته داشتند.
در میان نمادهای معدنی نیز هر چند بیشتر نمادهای گروه با نوسان منفی قیمتی در بازار امروز مواجه شدند، ولی در مجموع هفته صعودهای قابل توجهی داشتند. به طوریکه در این میان ثبت بازدهی ۱۶.۶درصدی را از نماد معدنی دماوند در طول هفته شاهد بودیم. سوددهی سرمایه گذاری صدرتامین نیز در این هفته به حدود ۱۲درصد رسید. دو نماد چادرملو و گل گهر نیز هر چند معاملات امروز را با زیان به پایان رساندند، اما در طول هفته به حدود ۵درصد رشد دست یافتند.

نگاهی به مهمترین اخبار
به دنبال مباحث پیرامون قیمت گذاری دستوری محصولات فولادی، شب گذشته علیرضا رزم حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت با حضور در برنامه تیتر امشب شبکه خبر به کلی حواشی هفته های اخیر پایان داد. وی به صراحت اعلام کرد که وزارت صمت به هیچ عنوان به دنبال قیمت گذاری دستوری فولاد یا هر محصول دیگری نیست بلکه مدافع تولید و شفافیت به کمک بورس کالاست.
وی در ادامه با اظهار این مطلب که بورس کالا، محور شفافیت است، گفت: بورس کالا آمده است تا شفافیت و رقابت ایجاد کند و همه کالاها در آن معامله شود.
از سوی دیگر عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اعلام سهم ۲۰ درصدی عرضه محصولاتی در بورس کالا گفت: قیمت واقعی هر کیلو فولاد با دلار آزاد ۱۲ هزار تومان است.
در میان دیگر اخبار جذاب، افزایش سرمایه‌گذاری چینی‌ها در معادن ایران بود؛ رییس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: برنامه ای مشخص و طرح‌های مدونی داریم تا سرمایه‌گذاری چینی‌ها را به بازار ایران جذب کنیم.
بهرام شکوری در مورد افزایش حضور چینی‌ها در بخش معدن ایران اظهار داشت: میزان سرمایه گذاری چینی‌ها در معادن ایران افزایش داشته است اما آمار دقیقی از این میزان نداریم چراکه آمار رسمی فعلا در این مورد اعلام نشده است. البته باید تاکید داشت که با امضای توافقنامه ۲۵ ساله ایران و چین؛ بخش معدن نیز می‌تواند یکی از حوزه‌هایی باشد که سرمایه‌گذاری چینی‌ها در آن افزایش پیدا کند
همچنین در دیگر موارد مهم از رشد قیمت سنگ آهن خبر داده شد؛ به گزارش معدن ۲۴، قیمت سنگ آهن ۶۲ درصد با ۰.۷۵ دلار افزایش در قیمت ۱۳۳.۰۵ دلار معامله شد. سنگ آهن عیار ۶۵ درصد با نیز با ۰.۷۵ دلار افزایش همراه شد. از سوی دیگر جهش۱۰۰۰ دلاری مس در یک ماه اخیر صورت گرفته که این امر می تواند نوید از قوی تر شدن مس ایران باشد. به عبارت دقیق تر نرخ جهانی هر تن مس طی ماه نوامبر با روند رو به رشد همراه بود و جهش قیمتی رکورد شکنی های پیاپی داشته است. به طوریکه هر تن مس که در ابتدای ماه نوامبر ۶۷۱۲ دلار معامله می شد به تدریج و تا البته تا اولین روز ماه دسامبر به ۷۷۶۹ دلار صعود داشته است که نشان از قدرت قیمت بی چون و چرای فلز سرخ دارد!

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.