حفط محدوده مقاومتی شاخص بورس با اهرم «فملی»
به گزارش سایت خبری-تحلیلی معدن ۲۴، معاملات امروز بورس اوراق بهادار تهران در همان دقایق ابتدایی معاملات با افزایش عرضه ها همراه بود. به طوریکه شاخص کل بورس بعد از گذشت ۳۰دقیقه از شروع معاملات، با ثبت افت ۲۰ هزار واحدی، محدوده مقاومتی ۱.۵ میلیون واحدی را از دست داد. اما این پایان ماجرا نبود و بازگشایی نماد شرکت ملی مس ایران سبب شد تا شاخص محدوده مزبور را مجدد بازپس گیرد. در نهایت با اهرم «فملی» و تاثیر مثبت بیش از ۱۰هزار واحدی این نماگر و همچنین بهبود نسبی تقاضا، مقدار قابل توجهی از افت شاخص کل بورس جبران شد و در نهایت این نماگر با کاهش ۵۵۲۹واحدی به کار خود پایان داد.
در جریان معاملات امروز سهام کامودیتی محور بازار ، تحت تاثیر وضعیت نه چندان مناسب بازارهای جهانی چندان مورد توجه سهامداران قرار نگرفتند. هر چند بازگشایی نماد «فملی» تا حدودی روند معاملات گروه را بهبود بخشید و تعادل نسبی و بعضا رشد قیمت در دیگر نمادها تشکیل شد، اما بخش عمده ای از نمادهای این صنعت در محدوده منفی قیمتی معامله شدند. به طوریکه افت قیمت در نماد فولاد مبارکه، فولاد کاوه جنوب کیش ، فولاد خوزستان و فولاد آلیاژی ایران را شاهد بودیم. نکته قابل توجه در این میان ، حذف میزان تاثیر «فولاد» بر روند شاخص کل بورس از سایت مدیریت فناوری بورس تهران بود. به طوریکه در پایان معاملات هیچ تاثیر مثبت و یا منفی از این نماد را شاهد نبودیم. در نهایت نیز «فولاد» دادوستد بیش از ۲۹۰میلیارد تومانی را در کارنامه خود ثبت کرد.
اما وضعیت در نمادهای معدنی به مراتب متفاوت تر بود و افت دسته جمعی در نمادهای این گروه شکل گرفت و در نهایت کاهش ۲.۳درصدی را در کارنامه شاخص این گروه ثبت شد. در این میان گل گهر با تاثیر منفی بیش از ۱۷۰۰واحدی بر شاخص کل بورس، بیشترین نقش را در کاهش این نماگر داشت.
نگاهی به خبرهای مهم
همانطور که گفته شد امروز نماد شرکت ملی مس پس از توقف ۱۰ روزه که به دلیل برگزاری مجمع فوق العاده جهت افزایش سرمایه، بازگشایی شد و رشد قیمت قابل توجه ۱۴.۶درصدی را تجربه کرد. در مجموع نیز ۴۳۹میلیون سهم مزبور به ارزش بیش از ۷۰۶میلیارد تومان معامله شد.
شرکت ملی سرب و روی نیز در حالی از انتقال ۷۵۰ هزار سهم جهت عملیات بازارگردانی و عادی نبودن فروش حقوقی در بازار خبر داد که در معاملات امروز با رشد قیمت ۴.۷ درصدی هر سهم روبرو شد.
در میان اخبار معدنی نیز سرپرست مدیریت مهندسی توسعه و فناوری چادرملو گفت: برای اجرای طرح های توسعه بالغ بر ۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز است که با اجرای آنها تحول عظیمی ایجاد می شود.
بزرگمهر غفرانی درخصوص مهمترین طرح ها و برنامه ای توسعه در دستور کار چادرملو گفت: مهمترین برنامه با توجه به تاکیدات مدیرعامل بر ضرورت دستیابی به منابع جدید سنگ آهن، شناسایی و اکتشاف است . بنابراین با درک این دغدغه بسیار مهم، بخشی از توان را روی همین موضوع متمرکز کردیم چراکه برای تحقق تولید ۵۵ میلیون تن فولاد باید مواد اولیه هم تامین شود در حالی که معادن فعال فعلی نمی توانند تضمین مطمئنی برای تداوم تولید باشند.
از سوی دیگر مجری طرح ایجاد زیربناها در معادن بزرگ و مناطق معدنی کشور از افتتاح ۵ طرح زیربنایی معادن در بهمن امسال خبر داد و تاکید کرد که ۱۹ معدن در چهار استان از طرح های زیربنایی منتفع خواهند شد.