عبور فولاد مبارکه از چالشهای تکنولوژیکی فردا با مدیریت جهادی
آنطور که “حمیدرضا عظیمیان” مدیرعامل جهادی و پرتلاش فولاد مبارکه گزارش داده، اجرای برنامه توسعه این شرکت مشتمل بر حدود ۱۲ طرح با حجم سرمایهگذاری یک میلیارد یورو ۲۰ هزار نیرو را جذب خواهد کرد؛ طرحهایی که علاوه بر تضمین حرکت رو به رشد بزرگترین مجتمع صنعتی کشور، به بسیاری چالشهای تکنولوژیکی و نیازهای آینده پاسخ خواهد داد.
به گزارش سایت خبری تحلیلی معدن ۲۴، هفته گذشته و در جریان بازدید “علیرضا رزمحسینی” وزیر صنعت، معدن و تجارت از فولاد مبارکه، مدیرعامل توانمند و جهادی این شرکت از برخی طرحهای توسعهای مبارکه پرده برداشت؛ طرحهایی نظیر طرح نورد گرم ۲ فولاد مبارکه، افزایش ۱.۵ میلیون تُنی فولاد هرمزگان، سفید دشت، اردکان و ورق خودرو کاشان که دقت در آنها، حاکی از بهروز بودن تفکرات و اقدامات در قطب صنعتی اصفهان است.
اجرای این طرحها ۲۰ هزار میلیارد تومان به پیمانکاران مختلف در سراسر کشور تزریق خواهد کرد که در راستای دستور رهبر معظم انقلاب برای “جهش تولید” بسیار موثر خواهد بود.
در این زمینه، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با اشاره به اهمیت اجرای طرح نورد گرم ۲ این مجتمع اظهار داشت: ما اکنون در زمینه تولید فولاد از دنیا عقب نیستیم اما در تولید ورق از دنیا عقب هستیم.
عظیمیان هشدار داد: طی سه تا پنج سال آینده اگر ورقهای گرید ۱۰ تولید نکنیم فولاد مبارکه به پلی اکریل دوم تبدیل خواهد شد.
وی اضافهکرد: ورقی که امروز در فولاد مبارکه تولید میشود سه تا پنج سال آینده هیچ بازار مصرفی نخواهد داشت.
عظیمیان خاطرنشانکرد: ورقی که در خودروسازیهای آینده مورد استفاده قرار میگیرد از ویژگیهای خاص، استحکام بالا و وزن پایین برخوردار است که امروز این قدرت تولید در فولاد مبارکه وجود ندارد، اما با راهاندازی نورد گرم ۲ امکان دستیابی به این فناروی نیز محقق میشود.
به گفته وی، هم اکنون امکان تولید ورق با عرض بالاتر از یک هزار و ۸۵۰ در این مجتمع وجود ندارد اما با اجرای طرح نورد گرم جدید امکان تولید ورق با عرض ۲ هزار ایجاد میشود.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: امروز بخشی از ورقهای مورد استفاده در لوازم خانگی را نمیتوانیم تولید کنیم و از خارج وارد میشود که در آینده با راهاندازی طرح مزبور امکان تولید آن هم ایجاد خواهد شد.
وی بیانداشت: اگر امروز تصمیمی برای ایجاد نورد گرم ۲ گرفته نشود و همپای دنیا ورقهای بهروز تولید نکنیم، صنایع نفت و گاز و آب و ساختمان در کشور در آینده با مشکل مواجه خواهند شد، بنابراین مسوولان باید از هماکنون مانند شرکت پلی اکریل فکری هم به حال فولاد مبارکه کنند.
عظیمیان تصریح کرد: طرح دیگری که در فولاد مبارکه برنامهریزی شده، طرح موسوم به”آی ۴” یا نسل چهارم فناوری است.
وی ادامهداد: فولاد مبارکه، امروز نسل سوم و ذوبآهن نسل دوم فناوری را در اختیار دارند اما دنیا به سمت استفاده از نسل چهارم فناوری هوشمند در حال حرکت است.
عظیمیان با بیاناینکه این حرکتی دانشی و بنیانی است که صنعت کشور را متحول خواهد کرد، یادآور شد: در حال حاضر حدود ۲۰ شرکت در جهان از این فناوری استفاده میکنند و این طرح از مرداد امسال در فولاد مبارکه شروع شده است و تا سال ۱۴۰۴ این شرکت را به نسل چهارم فناوری مجهز خواهد کرد و مرحله نخست آن همزمان با دهه فجر در فولاد مبارکه اجرا خواهد شد.
بررسی همه این طرحها و برنامههای توسعهای، گویای یک واقعیت است. مسیری که تعریف شده، با هوشمندی تداوم حرکت رو به جلوی فولاد مبارکه و فولادسازی کشور را در بستر نیازهای آینده ایران و جهان و حفظ و ارتقای سهم جمهوری اسلامی ایران در بازار داخلی و بازارهای بزرگ منطقهای و جهانی را دنبال میکند و نیازهای صنایع بزرگ مثل خودروسازی و لوازمخانگی (که دو نیاز اساسی جامعهاند) با تیزبینی در آنها لحاظ شده است.
بیشک، جمهوری اسلامی ایران در جاده تعالی نیازمند مدیران هوشمند، بهروز و با توانمندی بالاست و سهم فولاد مبارکه به عنوان پیشانی و پیشقراول فولادسازان کشور در این مسیر بیبدیل است.
امید است همانطور که وزیر جهادی صنعت، معدن و تجارت تاکید کرده که “در سه دهه گذشته ثبات مدیریت عامل اصلی موفقیت فولاد مبارکه بوده”، شاهد تداوم این رویه در بزرگترین مجتمع صنعتی کشور باشیم تا مدیران نیز برنامههای بزرگ خود را با قدرت عملیاتی و اجرایی کنند.
به گزارش معدن۲۴، فولاد مبارکه بزرگترین مجتمع صنعتی کشور و بزرگترین تولیدکننده فولاد تخت در خاورمیانه است.
این مجتمع با سهم بیش از ۵۰ درصدی در تولید فولاد کشور دارای ارزش فعلی ۲۰۰ هزار میلیارد ریالی است.
شرکت فولاد مبارکه با داشتن حدود ۱۲ میلیون تُن ظرفیت آهن اسفنجی بزرگترین تولیدکننده آهن اسفنجی در جهان محسوب می شود.