عقب نشینی بزرگان بورسی

0 429

به گزارش سایت خبری-تحلیلی معدن ۲۴، عقب نشینی لیدرهای بازار و افت قیمت بزرگان بورس سبب شد تا شاخص کل بورس معاملات نخستین روز کاری هفته را با افت بیش از ۲۴هزار واحدی معادل ۱.۷درصدی آغاز کند. در این شرایط لیدرهای دو گروه فولادی و معدنی نه تنها کاهش قیمت هر سهم را تجربه کردند، بلکه تاثیر قابل توجهی در ریزش شاخص کل داشتند. به طوریکه فولاد مبارکه و ملی مس ایران در مجموع بیش از ۵۵۰۰واحد در افت نماگر اصلی بازار سهم داشتند. در گروه معدنی نیز چادرملو، گل گهر و توسعه معادن و فلزات نیز بیش از هزار واحد تاثیر منفی بر دماسنج بازار داشتند.
تعطیلی بازارهای جهانی در پی سال نو میلادی از یکسو و از سوی دیگر ثبات قیمت در بازار ارز به عنوان دو محرک اصلی، در توجه سهامداران به خرید سهام کوچکتر بازار موثر بوده است. در حالی سهام شرکت‌های بزرگ به ویژه کالایی‌ها با وجود عملکرد بنیادی مناسب و همچنین رسیدن به محدوده جذابیت قیمتی، از محور توجه سهامداران خرد بازار خارج شده که چشم انداز کوتاه مدت و سرمایه¬گذاری در بازه زمانی محدود، تحلیل این روزهای سهامداران را تشکیل داده است. به طوریکه ترجیح می¬دهند به جای سرمایه¬گذاری در نماد پرپتانسیل به نوسان¬گیری کوتاه مدت بپردازند. به این ترتیب بزرگان بورسی در روند منفی قیمتی قرار گرفته و تاثیر منفی بیشتری از این نماد بر عملکرد شاخص کل بورس شاهد هستیم. در این میان بورس تهران در جریان معاملات امروز شنبه ۶دی ماه با دادوستد ۱۲هزار و ۵۰۰میلیارد تومان همراه شد که حدود هزار میلیارد تومان از این رقم به ارزش معاملات گروه فلزات اساسی تعلق داشت. در این میان ۳۰۰میلیارد تومان از مبادلات گروه به خرید و فروش سهام «فولاد» تعلق داشت. ملی مس ایران نیز با خرید و فروش ۱۸۱میلیارد تومانی در فهرست دیگر نمادهای پرمعامله این بازار بود.
در میان اخبار مهم ثبت رکوردی دیگر در کارنامه فولاد صادراتی ایران قرار داشت؛ به گزارش معدن۲۴ نرخ های اسلب و بیلت صادراتی ایران در هفته ی گذشته ی منتهی به ۲۴ دسامبر، به دلیل افزایش نرخ قراضه و کمبود محصولات میانی فولادی در بازارهای جهانی با رشد همراه بود به گونه ای که باعث شد رکورد شکنی چند ساله برای این دو محصول کشورمان رخ دهد. با افزایش های قیمتی که برای فولاد صادراتی ایران طی هفته ی گذشته رخ داد موجب شد تا بهای بیلت صادراتی کشورمان در اوج خود از مارس ۲۰۱۸ و اسلب صادراتی نیز در بالاترین حد خود از آوریل ۲۰۱۸ قرار گیرد.
از سوی دیگر در حالی همچنان شیوه نامه قیمت گذاری محصولات فولادی در سرفصل مهمترین خبرها قرار دارد که در این راستا رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شیوه نامه ‌‌‌‌فولاد تهیه شده از سوی وزارت صمت نقاط قوت خوبی دارد، تصریح‌کرد: دولت می تواند این شیوه نامه را اجرایی کند، اما مجلس نیز به‌دنبال رفع مشکلات زنجیره فولاد است.
در میان اخبار شرکتی نیز این روزها شاهد انتشار گزارش¬های خرید و فروش آذرماه شرکت¬های فعال در بورس هستیم. در این راستا فولاد مبارکه با فروش ۷.۸ هزار میلیارد تومان از محصولات در آذر ضمن افزایش ۱۶۷ درصدی نسبت به دوره مشابه قبل، بالاترین درآمد فروش ماهانه از زمان تاسیس را ثبت کرد.
بر این اساس «فولاد» در عملکرد ۹ ماهه مبلغ ۴۹.۴ هزار میلیارد تومان درآمد فروش داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۷ درصد رشد داشته است. در آذر ماه مجموع فروش محصولات ۶۰۹ هزارتن بوده و از لحاظ ریالی، درآمد فروش در آذر ماه نسبت به آبان ماه رشد ۴ درصدی داشته است. مقدار صادرات محصولات «فولاد» نیز در آذر ماه ۱۲۵ هزار تن بوده است.
در همین راستا چادرملو نیز در گزارش ۹ماهه امسال توانست بالغ بر ۱۵.۲ هزار میلیارد تومان درآمد محقق کرد که نسبت به دوره مشابه قبل با رشد ۱۱۹ درصدی همراه شده است. براین اساس، «کچاد» در دوره یک ماهه آذرماه از فروش داخلی فولاد، آهن اسفنجی، گندله، آپاتیت، سنگ دانه بندی، کنسانتره آهن و فروش صادراتی فولاد بالغ بر ۲.۵ هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرده است.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.