پتانسیل بالای تولید برق در کشور از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر

0 217

احمد کاویانی گفت: امروزه ضرورت حرکت به سمت انرژی های تجدیدپذیر برکسی پوشیده نیست و اکثر کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته با انجام سرمایه گذاری های مرتبط و ارائه تسهیلات و تشویق سرمایه گذاران به طرق مختلف، مسیر حرکت به سمت ورود به حوزه تولید برق از انرژی های تجدید پذیر را هموار می نمایند.

کاویانی عنوان کرد: در واقع دسترسی کشورهای درحال توسعه به منابع جدید انرژی جهت توسعه اقتصادی، ازاهمیت بالایی برخوردار بوده و بر اساس پژوهش های انجام شده رابطه مستقیمی بین توسعه یافتگی و بهره گیری از میزان انواع انرژی ها در کشورهای جهان وجود دارد. محدود بودن ذخایر انرژی فسیلی، آلایندگی های زیست محیطی مرتبط وهمچنین سطح افزایش روز به روز مصرف انرژی در جهان؛ نیز از جمله عواملی است که حرکت به سمت انرژی های تجدیدپذیر را اجتناب ناپذیر می کند.

در این راستا مدیرعامل شرکت توان باد اظهار کرد: با اینکه اقبال وتوجه مناسبی به انرژی های نو در کشورانجام شده است، اما بیشک حرکت در مسیر تولید برق از انرژی های تجدیدپذیر نیاز به مساعدت، ارائه تسهیلات و مشوق های بیشتری از سوی متولیان مرتبط دارد.

وی ادامه داد: سهم انرژی های تجدیدپذیر ازظرفیت تولید برق کشور بر اساس گزارشات وزارت نیرو تا پایان مهر ماه ۱۳۹۹ درحدود یک درصد- ۸۳۸ مگاوات- است. هر چند رشد مناسبی را دراین بخش شاهد بوده ایم بگونه ای که از ۱۰۵ مگاوات در سال ۱۳۹۲ به ۸۳۸ مگاوات تا مهر ماه ۱۳۹۹  افزایش پیدا نمود است اما بر اساس ماده۱۳۹  برنامه پنجم توسعه (۱۳۹۴-۱۳۹۰) مقرر گردیده بود تا پایان برنامه ۵۰۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق از طریق انرژی های تجدیدپذیر اضافه گردد که محقق نشد. پس از آن براساس ماده۵۰ برنامه ششم توسعه می بایست در سال پایانی برنامه ششم توسعه (۱۴۰۰-۱۳۹۶)، سهم نیروگاه های تجدیدپذیر به‌حداقل پنج درصد ظرفیت برق کل کشور برسد که بر اساس گزارشات مسئولان انرژیهای نو کشور این رقم هم اکنون به حدود یک درصد رسیده است. بنابراین همانگونه که مشخص است از هدف مزبور فاصله داشته و قطعا با روند چند سال اخیرتا پایان سال ۱۴۰۰ نیز این هدف محقق نمی شود.

 

مدیرعامل شرکت توان باد گفت: در این خصوص نیاز است تا بودجه های تخصیصی به کارفرمایان دولتی افزایش پیدا نموده و تحقق ۱۰۰ درصدی در این بودجه ها رخ دهد تا پروژه های مختلف انرژی های نو،از جمله احداث مزارع بادی بر اساس پتانسیل بالای  این نوع انرژی در کشور، تعریف  شده و از ظرفیت تولیدکنندگان داخلی؛ استفاده بیشتری نسبت به قبل در این خصوص انجام پذیرد.

ضمن اینکه با تشویق هر چه بیشتر سرمایه گذاران بخش خصوصی از طریق افزایش قیمت خرید برق تضمینی و ارائه مشوق های مناسب مرتبط، می توان نسبت به حرکت در مسیر دستیابی به لااقل نیمی از هدف برنامه ششم تا پایان سال ۱۴۰۰ امیدوار بود.

کاویانی اضافه نمود: در این راستا هلدینگ گروه صنعتی سدید از جمله شرکتهای پیشرو در کشور و منطقه خاورمیانه در زمینه حضور در صنعت انرژی های نو بوده و از طریق ایجاد شرکت صبا نیرو در سال ۱۳۸۰، طراحی وتولید توربین های بادی  را در دستور کار خود قرارداده است.این شرکت تاکنون موفق شده پروژه های مختلفی، مانند نصب و راه اندازی ۱۴۳ واحد توربین برای احداث نیروگاه ۹۰ مگاواتی در مزارع بادی منجیل، هرزویل و سیاهپوش استان گیلان، پروژه تولید، نصب و راه اندازی ۴۳ واحد توربین ۶۶۰ کیلو واتی برای احداث مزرعه بادی بینالود استان خراسان رضوی و پروژه تولید و نصب ۳ دستگاه توربین به کارفرمایی بخش خصوصی را به انجام برساند و در حال مذاکره جهت عقد قراردادهای دیگری نیز در این خصوص است‌. در حال حاضر نیز شرکت صبا نیرو پروژه طراحی و تولید ۳۴ دستگاه توربین بادی ۶۶۰ کیلووات و همچنین پروژه سرویس تعمیرات و نگهداری  ۴۵ دستگاه توربین بادی ۶۶۰ کیلو واتی سایت منجیل را در دست اجرا داشته و در تلاش جهت کسب فناوری مگاواتی و افزایش سهم بازارهای داخلی و منطقه‌ای است.

وی گفت: در ادامه این مسیر، هلدینگ گروه صنعتی سدید در راستای توسعه فعالیتهای مرتبط در حوزه تولید انرژی های پاک در سال ۱۳۸۸ اقدام به ایجاد شرکت توسعه و احداث نیروگاه های بادی توان باد به عنوان یک شرکت توسعه دهنده نیروگاه بادی با هدف سرمایه گذاری و احداث مزارع بادی با چشم انداز کسب سهم به سزایی در بازار انرژی‌های تجدید پذیر؛ نمود. این شرکت هم اکنون پروژه خواف را دردست اجرا داشته و تاکنون دو دستگاه توربین بادی را در این پروژه نصب و راه اندازی نموده و طی برنامه زمانبندی مرتبط نسبت به استقرار سایر توربین های مد نظر در این خصوص نیز اقدام می نماید.

منبع خبرگزاری ایلنا
ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.