کمرنگ شدن نگرانی ها؛ پررنگ شدن رشد قیمت ها/افزایش تقاضا در لیدرهای فلزی و معدنی
به گزارش سایت خبری-تحلیلی معدن ۲۴، بورس تهران به دنبال کمرنگ شدن نگرانی ها، امروز را با سبزپوشی شاخص ها آغاز کرد. به طوریکه رشد قیمتی در بازارهای جهانی و همچنین فروکش ریسکهای غیراقتصادی، افزایش تقاضا در بزرگان بازار و در نهایت رشد ۱.۴درصدی شاخص کل بورس را رقم زد. در همین راستا دو گروه فلزات اساسی و معدنی نیز با افزایش تقاضا و در نهایت رشد شاخص همراه شدند. به طوریکه رشد ۱.۴درصدی در شاخص گروه معدنی و ۰.۷درصدی در شاخص گروه فلزی ثبت شد.
بررسی جزئیات معاملات امروز دوشنبه ۱۵دی ماه نشان می دهد که بیش از ۱۰هزار میلیارد تومان اوراق بهادار در بورس تهران معامله شده که ۵۰۰میلیارد تومان از این رقم در اختیار مبادلات سهام گروه فلزات اساسی بوده است. در این گروه نیز بخش عمده ای از خرید و فروش ها مطابق با روند روزهای اخیر به جمع آوری سهام دو نماد فولاد مبارکه و ملی مس ایران تعلق داشت. به طوریکه دادوستد سهام «فولاد» از ۱۰۷میلیارد تومان نیز فراتر رفت. خرید و فروش سهام «فملی» نیز به ۶۱میلیارد تومان رسید. در حالی در این گروه عمده نمادهای معامله شده با رشد قیمت و افزایش تقاضا همراه شدند که برخی نمادهای نیز کاهش نرخ را تجربه کردند. به طویکه افت قیمت دو نماد فولاد کاوه جنوب کیش و فولاد خراسان را شاهد بودیم. هر چند کاهش قیمت این دو نماد نیز چندان قابل توجه نبود.
در میان نمادهای معدنی نیز لیدرهای گروه با رشد قیمت و سبزپوشی همراه شدند. این امر به مجموع گروه سرایت کرد و بیشتر نمادها رشد قیمت را تجربه کردند. در این میان باما همچنان با معاملات قابل توجهی همراه شد. به طوریکه خرید و فروش بیش از ۲۶۵میلیارد تومانی در کارنامه امروز «کاما» ثبت شد.
نگاهی به سرخط خبرها
در میان اخبار مهم امروز امضای تفاهم نامه همکاری بین فولاد مبارکه و اتاق بازرگانی تهران قرار داشت؛ حمیدرضا عظیمیان، در این زمینه با اشاره به ضرورت اجرای طرح تحول دیجیتال به عنوان ضمانت رقابت پذیری و حفظ جایگاه این شرکت در عرصه بازارهای جهانی و داخلی به بیان چالشها و دغدغههای پیش روی شرکت فولاد مبارکه پرداخت. در ادامه مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران نیز ضمن اشاره به کارهای کلان انجام شده در اتاق بازرگانی به ویژه اقدامات در مرکز نوآوری و مدرسه تازه تأسیس کسب و کار اظهار کرد: فولاد مبارکه با وجود تحریمها گامهای مؤثری در حوزه افزایش کمی و کیفی تولید فولاد برداشته است.
در سوی دیگر سومین همایش و نمایشگاه چشم انداز صنایع فلزات غیر آهنی ایران و فناوری های وابسته قرار داشت که در این همایش جعفری، رییس هیات عامل ایمیدرو اعلام کرد: افزایش ۵۰ درصدی ارزش افزوده بخش معدن طی ۸ سال گذشته صورت گرفته است. به گزارش معدن ۲۴، افزایش صادرات معدن و صنایع معدنی به ارزش بیش از ۸.۵ میلیارد دلار در سال رخ داده است. همچنین افزایش ارزش سهام شرکت های معدنی و صنایع معدنی در بورس به ۶۷.۷ میلیارد دلار (معادل ۲۳.۷ درصد ارزش کل بورس کشور)، حاکی از اهمیت بخش معدن و صنایع معدنی در اقتصاد کشور است.
همچنین طی ۹ ماهه نخست سال جاری احیا و فعال سازی ۱۷۶ معدن کوچک صورت گرفته است؛ از ابتدای امسال تا پایان آذر ۹۹، شناسایی و اولویت بندی ۷۸۱ معدن انجام شده و بر روی ۳۷۶ معدن اقدام کلینیکی صورت گرفته است. طی مدت یاد شده، ۱۲ کارخانه فرآوری با همکاری بخش خصوصی احداث شده است. همچنین در حال حاضر ۲۵۷ معدن در قالب طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس در حال تجهیز است.