اجرای قیمت گذاری دستوری محصولات فولادی؟/ چشم امید فولادی ها به جلسه شورای عالی بورس

0 602

به گزارش سایت خبری-تحلیلی معدن ۲۴، بورس تهران در حالی معاملات امروز سه شنبه را با کاهش بیش از ۲۴هزار واحدی (معادل ۱.۸درصدی) سپری کرد که بیشترین دلیل در تشکیل چنین ریزشی، تصمیم خلق الساعه وزیر صمت در خصوص اجرای قیمت گذاری محصولات فولادی از امروز سه شنبه بود. به عبارت دقیق تر در جریان معاملات امروز مهم‌ترین و البته عجیب‌ترین عامل اثرگذار بر روند معاملات به ویژه بزرگان فولادی و فلزی، سخنان وزیر صمت و تصمیم خلق الساعه ایشان در خصوص نامه کاهش ضریب نرخ فولاد بود؛ در این راستا معاون وزیر صنعت با تعیین قیمت پایه شمش فولادی در بورس کالا براساس ۷۰ درصد قیمتCIS ، زمان اعمال نرخ ها را امروز اعلام کرد. 

داریوش اسماعیلی معاون امور معادن و صنایع معدنی طی اطلاعیه ای به حامد سلطانی نژاد مدیرعامل بورس کالا اعلام کرد: پیرو جلسه ۱۵ دی قرارگاه جهش تولید به ریاست علیرضا رزم حسینی وزیر صنعت، لازم است از سه شنبه ۱۶ دی قیمت پایه معاملات محصولات فولادی ( جدول شیوه نامه ساماندهی عرضه و تقاضای زنجیره فولاد) بر مبنای ۷۰ درصد CIS لحاظ شود. این در حالی است که قائم مقام مدیرعامل بورس کالا از عدم پذیرش تغییر قیمت پایه شمش فولادی خبر داد و گفت: درخواست وزارت صنعت به دبیرخانه شورای عالی بورس برای اتخاد تصمیم ارجاع داده می شود.

در این راستا باید در انتظار برگزاری جلسه شورای عالی بورسبود. باید جلسه ‌‌ای به منظور بررسی در خصوص تصویب یا عدم تصویب این درخواست تشکیل داده شود. تصمیمی که می تواند نویدبخش بازگشت روزهای مثبت به بازار و یا ایجاد تنش های بیشتر در بورس باشد. در این میان رییس کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرد که قیمت گذاری دستوری وزارت صنعت با فلسفه تشکیل بورس کالا مغایرت دارد. محمدرضا پورابراهیمی با طرح سوال اگر قرار است قیمت گذاری دستوری انجام شود، بورس کالا برای چه و با چه فلسفه ای تشکیل شده؟ گفت: تجربه سال های اخیر نشان می دهد هر زمان قیمت گذاری دستوری اعمال و از قاعده بازار خارج شده، دو طرف مصرف کننده و تولیدکننده، زیان دیده اصلی هستند.

نگاهی دقیق تر به بازار

همانطور که عنوان شد معاملات امروز با جوی منفی و افت شاخص کل بورس همراه شد. در این راستا دو شاخص گروه فلزات اساسی و معدنی نیز با افت مواجه شدند. به طوریکه در نهایت کاهش ۲.۸درصدی شاخص معدنی و کاهش ۱.۸درصدی شاخص فلزی را شاهد بودیم.

در گروه فلزات اساسی نیز همچنان بیشترین ارزش معاملات به خرید و فروش سهام به دادوستد سهام فولاد مبارکه تعلق داشت. معاملات این نماد به حدود ۱۷۴میلیارد تومان رسید. در همین راستا «فولاد» و «فملی» هر کدام حدود ۲هزار واحد در ریزش شاخص کل بورس نقش داشتند. در میان نمادهای معدنی نیز دو لیدر گروه با افت قیمت مواجه شدند. البته ریزش قیمتی در گل گهر به مراتب بیشتر بود. این نماد با کاهش قیمت ۴درصدی همراه شد. چادرملو نیز ۲.۸درصد کاهش نرخ را تجربه کرد. در این میان چادرملو با واگذاری بیش از ۱۴۵ میلیون سهم زیرمجموعه از کسب درآمد ۲۸۵.۴ میلیارد تومانی و افزایش ۵۱ ریالی سود هر سهم خبر داد . براین اساس، «کچاد» اعلام کرد که حدود ۱۴۶ میلیون سهم سرمایه گذاری شده در شرکت آهن و فولاد سرمد ابرکوه را با قیمت ارزیابی هیات کارشناسان رسمی دادگستری تهران جمعاً به مبلغ ۴۳۷.۱ میلیارد تومان و بهای تمام شده ۱۴۵.۸ میلیارد تومان واگذار کرده است.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.