سرخپوشی فولادی ها در اولین روز هفته/معدنی ها بازار را چگونه آغاز کردند؟/شکایت سهامداران فولادی از مصوبه حاشیه ساز

0 483

به گزارش سایت خبری-تحلیلی معدن ۲۴، شاخص کل بورس معاملات نخستین روز کاری هفته را در حالی با افت حدود ۲۵هزار واحدی (معادل ۱.۹درصدی) شاخص کل آغاز کرد که در این روز شاهد سقوط آزاد شاخص دو گروه فلزی و معدنی بودیم. در حالی کاهش قیمت در نمادهای فولادی شدت گرفت و لیدرهای این گروه افتی در محدوده حداکثر نوسان قیمتی روزانه را تجربه کردند که این امر در کاهش هر چه بیشتر شاخص دو گروه مزبور تاثیر گذاشت. به طوریکه در نهایت افت ۳.۲درصدی در کارنامه شاخص گروه معدنی و ریزش ۳.۴درصدی نیز در کارنامه شاخص گروه فلزات اساسی ثبت شد.

بررسی معاملات امروز شنبه ۲۰مهرماه همچنان در فضای هیجانی ناشی از حاشیه های قیمت گذاری دستوری محصولات فولادی قرار داشت. در حالی بورس کالا و همچنین فولادی های فعال در بازار سرمایه ، تصمیم گیری در این خصوص را به شورای عالی بورس واگذار کرده و چشم امید به نتیجه این جلسه دارند که طبق روال همیشگی، این جلسه باید سه شنبه این هفته برگزار شود. هر چند با درخواست اعضای شورای عالی بورس و تشخیص این گروه، میتوان شاهد برگزاری جلسه ای فوری بود، اما هنوز خبری از تشکیل جلسه اضطراری نیست.

در این میان عضو هیات مدیره ذوب آهن با اعلام مقصر اصلی قیمت دستوری فولاد و توزیع رانت مجلس گفت: آگاهی سهامداران مانع از تضییع حقوق و ارزان‌فروشی داوطلبانه می شود. احسان دشتیانه در واکنش به تعیین قیمت شمش فولادی در بورس کالا توسط وزیر صنعت در توییتر اعلام کرد: مقصر اصلی قیمت دستوری فولاد و توزیع رانت مجلس، وزارت صنعت و بورس کالا نیستند، مقصر اصلی سهامداران هستند.

این در حالی است که سهامداران نیز بیکار ننشسته و اقدام به نامه نگاری کردند. به عبارت دقیق تر در پی اقدام بی تدبیرانه وزارت صنعت و مواضع حاشیه سازی وزیر صنعت که منجر به بدبینی به دولت و تشدید ریزش شاخص بورس شده ، برخی سهامداران با ارسال نامه ایی به رییس سازمان بورس ، اقدام به شکایت از وزارت صنعت و برخی مدیران شرکت های فولادی به دلیل مصوبه حاشیه ساز کردند.

این گروه همچنین نسبت به سکوت مدیران فولادی شکایت کرده و به قانونی که مدیران شرکت های فولادی باید از آن برای مقابله با مصوبات بیرونی و در ضد منافع شرکت و سهامداران استفاده کنند نیز اشاره و اعلام کردند: «براساس قانون در صورتی که مدیران شرکت در انجام وظایف قانونی با عوامل خارج از اراده و مخل انجام وظایف قانونی (نظیر اعتصابات، دستورات مقامات ذی صلاح قانونی) مواجه گردند، باید ضمن مستندسازی و انجام مکاتبات لازم با مراجع ذیربط، مدارک و مستندات مثبته دال بر عدم امکان اجرای تکالیف قانونی و خارج از اراده بودن آن از جمله دستورات مقامات قضایی، اظهارنامه رسمی، تامین دلیل، صورت جلسه ضابطین قضایی را بلافاصله بعد از وقوع و تحصیل مستندات مزبور به سازمان بورس ارائه کنند و اقدامات قانونی را در خصوص صیانت از حقوق سهامداران و سرمایه گذاران به عمل آورند.»

نگاهی دقیق تر به معاملات روز شنبه

همانطور که عنوان شد معاملات امروز با کاهش نماگرهای اصلی بورس همراه شد. در این میان بیشترین تاثیر منفی بر ریزش شاخص اصلی بورس از سوی شرکت ملی مس ایران اعمال شد که بیش از ۳هزار واحد تاثیر منفی بر شاخص داشت. فولاد مبارکه اصفهان نیز بیش از ۲۷۰۰واحد در ریزش این نماگر نقش داشت. هر دو نماد مزبور نیز در پایان معاملات نوسان منفی در محدوده حداکثری قیمتی را تجربه کردند.

بورس تهران در معاملات امروز شاهد دادوستد بیش از ۱۰هزار میلیارد تومان اوراق بهادار بود که در این میان گروه فلزات اساسی ، بعد از گروه خودرویی، در رتبه برترین معاملات جای گرفت. به طوریکه بیش از ۵۱۰میلیون سهم به ارزش تقریبی ۸۵۰میلیارد تومان در گروه فلزات اساسی دادوستد شد. در این میان ۲۵۵میلیارد تومان از رقم مزبور یعنی حدود نیمی از معاملات گروه به خرید و فروش سهام «فملی» تعلق داشت. «فولاد» نیز با دادوستد ۱۷۸میلیارد تومانی، مبادلات قابل توجهی را در بازار امروز تجربه کرد. هر چند بخش عمده ای از این معاملات به فروش سهام مزبور تعلق داشت و بیشتر نمادها بازار امروز را با صف فروش ترک کردند.

در میان نمادهای معدنی نوسان منفی قیمتی و سرخ پوشی دسته جمعی نمادها را شاهد بودیم. در این میان دو لیدر گروه یعنی چادرملو و گل گهر نوسان منفی در محدوده ۳درصدی را تجربه کردند. همچنین دو نماد مزبور در مجموع بیش از ۲هزار واحد ریزش بر نماگر اصلی بازار برجای گذاشتند. در این گروه همچنان بیشترین سهم معاملات در اختیار نماد باما بود؛ در حالی «کاما» با نوسان منفی قیمتی در محدوده ۴درصد مواجه شد که خرید و فروش حدود ۶۱میلیارد تومانی را نیز تجربه کرد. این در حالی است که در پایان معاملات صف فروش بیش از ۱۷میلیون سهمی معادل ۴۰میلیارد تومانی برای این نماد باقی ماند.

 

نگاهی به دیگر اخبار مهم

در میان اخبار مهم بازار، قرار گرفتن ایران به عنوان پرچم دار رشد مثبت تولید فولاد خام جهان بود. بع گزارش معدن ۲۴، انجمن جهانی فولاد در گزارش جدید خود اعلام کرد که ۱۰ کشور بزرگ تولید کننده ی فولاد خام درجهان طی ۱۱ ماه سال ۲۰۲۰ بیش از ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تن فولاد خام تولید کردند که چین در رتبه نخست و ایران در رتبه دهم این لیست قرار گرفته است.

در همین راستا رخ های اسلب و بیلت صادراتی ایران در اولین هفته ی سال ۲۰۲۱ نیز بر خلاف تحریم های جدید ایالت متحده آمریکا علیه تولید کنندگان و صادرکنندگان فولاد ایران با رشد همراه بود.

طی هفته ی گذشته ایالت متحده ی آمریکا تحریم های جدیدی علیه تولیدکنندگان فلزات و فولاد ایران و حتی نمایندگی های فروش این محصولات در دیگر کشورهای وضع کرد که البته تاثیری بر روند رو به رشد قیمت اسلب و بیلت صادراتی ایران هم نداشت چرا که افزایش مجدد قیمت آنها کاملا قابل شهود است و در همین راستا تولیدکنندگان فولاد ایران می گویند که معاملات فولادی همچنان به روند خود ادامه می دهد. اگرچه اخباری مبنی بر انجام معاملات برای این دو محصول فولاد صادراتی کشورمان طی هفته ی گذشته ارایه نشده است اما نرخ جهانی افزایشی قراضه موجب شده که قیمت های این دو برای پنجمین هفته ی پیاپی با رشد همراه باشد.

 

 

 

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.