کاهش ۳۰ تا ۵۰ درصدی تولید در واحدهای فولادی به دلیل قطعی برق و گاز/ احتمال آسیب به سیستم های تولید
مدیرعامل آهن و فولاد غدیر ایرانیان گفت: قطعی های اخیر برق و گاز در کشور، افت تولید بین ۳۰ تا ۵۰ درصدی (به ویژه واحدهای احیاء مستقیم) به دنبال داشته است.
«اسدالله فرشاد» امروز (شنبه) در گفت وگو با خبرنگار سایت خبری- تحلیلی معدن۲۴ افزود: حدود ۷۰ درصد تولید فولاد در کشورمان در کورههای قوس الکتریکی شرکت های فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، فولاد آلیاژی ایران، مجتمع فولاد خراسان، ذوب آهن پاسارگاد، ارفع، نورد فولاد یزد و غیره انجام می شود.
وی بیان داشت: همه این شرکت ها در دو مقطع زمانی در طول سال با کاهش دیماند و در نتیجه کاهش تولید مواجه می شوند که نخستین آن از حدود نیمه تیرماه تا اواسط شهریورماه و همزمان با پیک مصرف برق در تابستان است.
فرشاد ادامه داد: مقطع دوم، همزمان با پیک سرمای کشور و بطور عمده از اوایل دی ماه تا اواسط بهمن ماه است که گاهی اوقات از ۲۵ آذرماه آغاز شده و تا اواخر بهمن ماه نیز به طول می انجامد.
وی گفت: در این بازه زمانی نیز به دلیل پیک بالای مصرف گاز خانگی، شرکت های آهن اسفنجی که گاز برای آنها همچون خوراک محسوب می شود، با محدودیت تامین گاز مواجه می شوند.
مدیرعامل آهن و فولاد غدیر ایرانیان اضافه کرد: امروزه بخشی از تولید انرژی برق در کشور از طریق نیروگاه های گازی و همچنین نیروگاه های سیکل ترکیبی (گازی- حرارتی) تامین می شود که کاهش سطح گاز دریافتی آنها، موجب کاهش تولید انرژی برق می شود.
وی اظهار داشت: بر این اساس، در دو هفته گذشته با دو محدودیت انرژی برق و گاز در شرکت های تولیدکننده آهن و فولاد مواجه بودیم که منجر به کاهش تولید می شود.
فرشاد تاکید کرد: در برخی موارد همچون کوره های احیای مستقیم، قطعی یک باره گاز آسیب های جدی به سیستم های ریفرمر، کوره ها، نسوزهای احیای مستقیم، همچنین سیستم های رکوپراتور و … وارد می کند که در بعضی موارد غیرقابل جبران است.
وی خاطرنشان کرد: هر چند برآوردهای دقیقی از میزان خسارت ها در این شرایط وجود ندارد، اما واحدهای یاد شده به دلیل قطعی های اخیر بین ۳۰ تا ۵۰ درصدی (به ویژه واحدهای احیاء مستقیم) کاهش تولید داشته اند این زیان در شرکت هایی که قوس الکتریکی داشته اند، به مراتب بیشتر بوده است.