جدال رقبا یا یاران دیرینه؟/ جهش قیمت سنگ آهن در مقابل ریزش زغالسنگ در ۲۰۲۰

0 297

معدن۲۴: سنگ آهن و زغالسنگ به عنوان دو شاکله ی اصلی تشکیل دهنده ی فولاد همواره رقابت قیمتی جذابی در برهه های مختلف زمانی داشته اند، رقابتی که تعیین کننده ی نرخ نهایی محصولات فولادی خواهد بود. از این رو آیا این جدال حساس، این دو را به یاری همراه برای هم تبدیل کرده و یا رقیبی سخت؟

با شروع سال ۲۰۲۰ این هر تن سنگ آهن۶۲ درصد بود که در محدوده ی ۹۰ تا ۹۵ دلاری معامله می شد و در طرف مقابل زغالسنگ هم نرخی معادل ۱۳۵ تا ۱۴۰ دلاری داشت. اما این تنها آغاز ماجرا و مسیر رقابتی این دو بود، چرا که با ظهور ویروس کرونا تاثیرات مخرب آن بر بازارهای جهانی دیده شد، اثری که تولید معادن را مختل کرد و در طرف دیگر دست فولادسازان را کوتاه از تولید.
شیوع گسترده ی کرونا موجب شد تا در ماه آوریل قیمت های سنگ آهن و زغالسنگ به ترتیب تا ۸۵ و ۱۲۰ دلار کاهش یابد. در ادامه کرونا در برزیل قطب سنگ آهنی جهان بسیار جدی تر دیده می شد و البته تولید و صادرات این محصول را تحت تاثیر قرار داد. برزیل درگیر وشیوع ویروسی شده بود که یکی از شاخص های تعیین کننده ی اصلی اقتصادیش را نشانه گرفته بود. اما در سوی دیگر اوضاع برای استرالیا دیگر قطب سنگ آهنی بهتر روایت می شد و وقفه ی آنچنانی در صادرات زغالسنگ این کشور به وجود نیامده بود به گونه ای که در ماه سپتامبر رشد قیمت زغالسنگ و البته سنگ آهن این را در محدوده ی یکسان قیمتی قرار داد، ۱۲۵ تا ۱۳۰ دلار در هرتن.
با آغاز سه ماهه چهارم ۲۰۲۰ این چین بود که با اعلام منع واردات زغالسنگ از استرالیا بازار این محصول را تحت شعاع قرار داد و به نوعی زمین گیر کرد به حدی که در ماه پایانی سال یعنی دسامبر نرخ آن از ۱۰۳ دلار هیچوقت بالاتر نرفت و در همان تراز آرام گرفت.
اما بهبود شرایط اقتصادی و تولید چین به عنوان فولادساز برتر جهان تقاضای آن ها را برای سنگ آهن بالا برد و باعث شد که این محصصول در تراز های بالای قیمتی قرار گیرد که حداقل در چند سال اخیر بی سابقه بوده است ترازی به ارزش ۱۷۰ دلار در هر تن!
در نهایت سال ۲۰۲۰ بدین گونه برای این دو سپری شد و اما رقابت میان سنگ آهن و زغالسنگ همچنان ادامه خواهد داشت، رقابتی میان یاران یا رقبا به نرخ تمام شده ی فولاد

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.