تعامل وزارت صمت با مجلس برای ساماندهی بازار فولاد
سعد محمدی امروز برای بررسی هرچه بیشتر در خصوص طرح جامع فولاد مهمان اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی است تا بتوانند تعامل هرچه بیشتری را بین وزارتخانه و مجلس برقرار کند. باید منتظر ماند و دید این تعامل منجر به اجرای شیوه نامه می شود یا آنکه طرح جامع فولاد به تصویب مجلس شورای اسلامی می رسد.
به گزارش روابط عمومی انجمن نوردکاران فولادی ایران به نقل از صنعت کار، تدوین و اجرای شیوه نامه فولاد جزو آن دسته از تصمیمات وزارت صنعت، معدن و تجارت بود که حواشی بسیاری به همراه داشت.
بازار فولاد در ۶ ماهه ابتدایی سال با آشفتگی بسیاری همراه شد، اتفاقی که باعث شد دلالان جولان بیشتری در بازار داده و برخی فولادی ها متهم به عرضه قطره چکانی در بورس شوند.
در نتیجه چنین موضوعی وزارت صمت شیوه نامه بازار فولاد را برای کنترل شرایط ارائه کرد. موضوعی که در ابتدا با مخالفت های بسیاری همراه شد و در نهایت تصمیم به بازنگری گرفته شد.
هر یک از حلقه های این زنجیره اعم از بالادست و پایین دست نظراتی داشتند که وزارت صمت پای حرف تمامی حوزه های فعال در زنجیره ارزش فولاد نشست.
درواقع علیرضا رزم حسینی وزیر صمت دولت تدبیر و امید در تلاش است تا مشکلات صنعت فولاد به عنوان یکی از صنایع مادر کشور که این روزها بارها با تحریم های خارجی مواجه می شود، حل شود.
اما درست در این میان مجلس شورای اسلامی طرح جامع فولاد را در دستور کار قرار داد. کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بررسی نکات موجود در این طرح تلاش می کند تا آن را در صحن علنی به تصویب برساند. موضوعی که بی تردید پس از تصویب بودجه ۱۴۰۰ در صحن مجلس مورد بررسی قرار می گیرد.
به نوعی طرح جامع فولاد و شیوه نامه بازار فولاد به موازات یک دیگر از سوی مجلس و دولت دنبال می شود. این موضوع می تواند سردرگمی فعالان صنعت فولاد را به همراه داشته باشد.
مجلس شورای اسلامی معتقد است، طرح جامع فولاد ضمانت اجرایی داشته و کسی نمی تواند از آن سرپیچی کند. درواقع طرح جامع فولاد قانونی است که فعالان بخش موظف به اجرای آن هستند.
درباره تداخل هر دو طرح و موازی کاری وزارت صمت و مجلس شورای اسلامی، اردشیر سعدمحمدی سرپرست معاونت معدنی این وزارتخانه در این خصوص گفت: ما سعی میکنیم که شیوه نامه با طرح مجلس شورای اسلامی و شرایط موجود همگون شود..
وی درباره نظر مجلس شورای اسلامی مبنی بر آنکه شیوه نامه فولاد از ضمانت اجرایی برخوردار نیست، اظهار کرد: ما در تعامل با مجلس شورای اسلامی رفتار خود را تنظیم خواهیم کرد. زمانی که این تعامل ایجاد شود، مجلس شورای اسلامی، وزارت صمت و همچنین تولیدکنندگان زنجیره فولاد آن را قبول خواهند داشت.