کارنامه مردود فلزی – معدنی

0 497

به گزارش سایت خبری-تحلیلی معدن ۲۴، شاخص کل بورس تهران معاملات روز چهارشنبه را در حالی با کاهش بیش از ۳۲هزار واحدی سپری کرد که این امر سبب شد تا بازدهی هفتگی این بازار به زیان ۲.۹ درصدی محدود شود. در این میان عملکرد هفتگی بیشتر نمادهای معامله شده در دو گروه فلزات اساسی و معدنی به مراتب از شاخص کل بورس ، ضعیف تر بود. به طوریکه حتی زیان در محدوده ۱۲درصدی را نیز از برخی نمادهای معدنی شاهد بودیم. در میان نمادهای فلزی نیز بازدهی منفی ۱۰درصدی به ثبت رسید.

بررسی معاملات امروز نشان می دهد که معاملات امروز بورس هرچند اندک اما با سبزپوشی شاخص‌ها آغاز شد اما با افزایش عرضه‌ها مجددا به مدار منفی کشیده شد. بر این اساس در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس ۲.۷ درصد افت را تجربه کرد و مجددا به کمتر از سطح یک میلیون و ۲۰۰هزار واحد رسید. با احتساب امروز در طی این هفته ۲.۹ درصد دیگر از ارتفاع شاخص کل کاسته شد.

در جریان معاملات امروز فولاد مبارکه اصفهان به عنوان لیدر گروه فلزی با کاهش ۴درصدی قیمتی و تاثیر منفی  ۲۳۶۵واحدی بر شاخص کل بورس مواجه شد. یادآور می شود برای اولین بار در صنعت فولاد با همکاری خبرگان حوزۀ نگهداری و تعمیرات فولاد مبارکه و دانشگاه اصفهان، طرح مدیریت دارایی‌های فیزیکی در این شرکت اجرا شد .در همین راستا ملی مس ایران نیز بیش از ۱۸۰۰واحد در ریزش نماگر اصلی بازار سهام نقش داشت. در این میان شرکت ملی مس اقدام به اصلاح EPS سال مالی جاری با افزایش ۱۹ درصدی سود کرد؛ به این ترتیب ، «فملی» با سرمایه ۲۰ هزار میلیارد تومانی در حالی دومین EPS شرکت های بورسی و فرابورسی را بعد از حذف سه ساله و برای سال مالی جاری ، ۱۰۰۶ ریال پیش بینی کرده بود که با اصلاحیه ایی اعلام کرد باتوجه به روند عملیات و فروش ، پیش بینی می شود تا پایان سال مالی منتهی به اسفند ۹۹ مبلغ ۱۱۹۷ ریال به ازای هرسهم درآمد محقق کند. این سود با دلار ۲۲ هزار تومانی و فروش مس ۷۷۰۰ دلاری پیش بینی شده و نسبت به سود اعلامی قبلی ، ۱۹ درصد افزایش یافته است .

در میان اخبار مهم نیز عضو هیات مدیره انجمن فولاد از رانت ۴۰درصدی در صنایع پایین‌دستی فولاد خبر داد و گفت: بر عملکرد خریداران شمش و ورق نظارت نمی‌شود. نادر سلیمانی گفت: دولت با تعیین قیمت پایه سعی در کنترل بازار دارد اما صنایع پایین‌دستی خلف وعده کرده و با عدم ایفای تعهدات، تفاوت حاشیه سود بورس کالا و بازار را به ۴۰ درصد رسانده اند. در حالی که خریدار مواد اولیه باید ملزم باشد کالا را بر اساس فرمولی حتماً در همان پلت فرم در بورس کالا عرضه کند تا با کسب سود منطقی، محصول با قیمت منصفانه به دست مصرف کننده برسد.

نگاهی به عملکرد هفتگی

بررسی دقیق تر عملکرد هفتگی بورس تهران نشان از آن دارد که این بازار با کاهش ۲.۹درصدی شاخص مواجه شده و در این میان زیان هفتگی نمادهای فعال در دو گروه معدنی و فلزی به مراتب بیشتر از شاخص کل بوده است. به طوریکه فولاد مبارکه و ملی مس ایران با نوسان منفی در محدوده ۷ تا ۸درصد مواجه شدند. در این میان بازدهی فولاد کاوه به حدود ۱۰درصد رسید.

در میان نمادهای معدنی نیز گل گهر با نوسان منفی ۳.۳درصدی و چادرملو نیز با زیان ۶درصدی در طول هفته روبرو شدند. در این گروه ضعیف ترین عملکرد به توسعه معادن روی ایران با ثبت نوسان منفی در حدود ۱۲درصد تعلق گرفت. دو نماد توسعه معادن و فلزات و کالسیمین نیز هر کدام در حدود ۱۱درصد زیان را در کارنامه عملکرد هفتگی خود ثبت کردند.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.