لیدرهای بازار در مدار مثبت/فولادی ها و معدنی ها از بورس سبقت گرفتند
به گزارش سایت خبری-تحلیلی معدن ۲۴، موج مثبت ورودی به بازار سهام که از روز گذشته آغاز شده بود، امروز نیز تداوم یافت و به رشد ۲۳هزار واحدی (حدود ۲درصدی) شاخص کل انجامید. در همین راستا دو شاخص گروه معدنی و فلزی نیز تحت تاثیر فضای مثبت ایجاد شده و رشد قیمتی نمادها، با صعود همراه شدند. به طوریکه رشد این دو شاخص از نماگر اصلی بازار بیشتر بود. در نهایت افزایش ۳درصدی شاخص معدنی و ۳.۸درصدی شاخص فلزی را شاهد بودیم.
بررس دقیق معاملات امروز دوشنبه ۲۰بهمن ماه نشان از حاکمیت جو مثبت بر بازار دارد. به طوریکه بیشتر نمادهای معامله شده در دو گروه فلزی و معدنی با نوسان مثبت در محدوده حداکثری روبرو شدند. در این میان لیدر گروه فلزی یعنی فولاد مبارکه نه تنها رشد قیمت ۵درصدی را تجربه کرد بلکه با وجود معامله ۱۵۸میلیون سهم به ارزش ۱۸۰ میلیارد تومان، صف خرید ۳۰میلیون سهم را نیز یدک کشید. این نماد تاثیر مثبتی در حدود ۲۸۰۰ واحد بر شاخص کل بورس داشت. در همین راستا ملی مس ایران نیز بیش از ۲۳۰۰واحد در رشد ارتفاع شاخص کل بورس تلاش کرد. در میان نمادهای معدنی نیز دو لیدر گروه در فهرست نمادهای مورد توجه سهامداران به ویژه معامله گران حقیقی قرار گرفتند. در مجموع نیز حدود ۲۷۰۰واحد تاثیر مثبت بر نماگر اصلی بازار برجای گذاشتند.
در میان رویدادهای مهم امروز نیز تداوم خوشبینی به افزایش قیمت سنگ آهن تا دو سال آینده قرار داشت؛ به گزارش معدن۲۴، آخرین گزارشات نشان می دهد که شاید آمار کمتر از حد انتظار تولید سنگ آهن و گندله شرکت واله در سه ماهه پایانی سال گذشته به دلیل نزدیکی رکود فصلی، تا حدودی موجب حمایت از قیمت سنگ آهن شود. از طرفی دیگر تقاضای بالای سنگ آهن در سطح جهان در ژانویه۲۰۲۱ و افزایش واردات آن و از طرفی تولید بالای فولاد خام و چدن در چین اعتماد تجار به آینده بازار را بیشتر کرده است.
گفتنی است تولید سنگ آهن شرکت واله در سال ۲۰۲۰ حدود ۰.۵ درصد افت سالانه داشته و به ۳۰۰میلیون و ۴۰۰ هزار تن کاهش داشته است. اگر واله امسال هم به اهداف تولیدی خود نرسد قیمت سنگ آهن افزایش قابل توجهی خواهد داشت.
در میان خبرهای داخلی نیز صحبت های عضو کمیسیون صنایع مجلس در خصوص تعلیق ۶ ماهه صادرات در صورت عدم عرضه فولاد به بورس قرار داشت؛ عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت: بر اساس طرح فولاد که دیروز در کمیسیون صنایع نهایی شد، صادرات فولاد منوط به عرضه میزان تعیینی وزارت صمت در بورس کالا است.
حجتاله فیروزی در تشریح نشست کمیسیون صنایع و معادن، اظهار داشت: نخستین دستور کار کمیسیون ادامه بررسی طرح توسعه پایدار زنجیره فولاد با رویکرد اصلاح سیاستهای تنظیم بازار بود که براساس تصمیمات اخذ شده، بورس کالا ملزم به ایجاد امکان خردهفروشی محصولات فولادی مقاطع طویل و محصولات تکمیلی حاصل از ورق ظرف مدت سه ماه پس از لازمالاجرا شدن این قانون شد. صادرات محصولات زنجیره فولاد توسط هر یک از تولیدکنندگان منوط به عرضه میزان تعیین شده آنها در بورس کالا توسط وزارت صمت است.