با افت قیمت سهام «فملی» و کاهش ۴هزار واحدی شاخص کل رخ داد/سبزپوشی لیدرهای معدنی و فلزی
به گزارش سایت خبری – تحلیلی معدن ۲۴، بورس تهران معاملات امروز دوشنبه را با رفت و برگشت های متعدد شاخص کل سپری کرد. به طوریکه ریزش شاخص کل در دقایق ابتدایی معاملات و افت این نماگر به کمتر از محدوده یک میلیون و ۱۸۲هزار واحدی، جای خود را به بازگشت شاخص کل تا سطح یک میلیون و ۱۸۴هزار واحدی داد. اما این پایان ماجرا نبود و شاخص در این محدوده نیز تاب نیاورد و مجدد به سطح یک میلیون و ۱۸۱هزار واحدی نزول کرد. در نهایت نیز افت حدود ۴هزار واحدی در کارنامه امروز شاخص کل بورس نقش بست. در حالی ملی مس ایران با تاثیر منفی بیش از هزار واحدی خود بر نماگر اصلی بازار، یکی از نمادهای اثرگذار بر این ریزش بود که در مقابل دیگر لیدرهای گروه فلزی و معدنی در جبران این کاهش برآمدند. به طوریکه فولاد مبارکه حدود ۹۰۰واحد تاثیر مثبت بر شاخص کل برجای گذاشت. فولاد کاوه، فولاد خوزستان و فولاد آلیاژی ایران نیز در مجموع حدود ۱۲۰۰واحد در این رشد تلاش کردند. در میان نمادهای معدنی نیز دولیدر اصلی گروه یعنی چادرملو و گل گهر به همراه تازه وارد گروه یعنی اپال ، سعی در رشد شاخص داشتند و در مجموع حدود هزار واحد تاثیر مثبت بر شاخص کل بورس ایجاد کردند.
بررسی جزئیات بیشتر از معاملات امروز نشان از آن دارد که گروه فلزات اساسی با ثبت دادوستد بیش از ۷۴۰میلیارد تومانی ، بیشترین معاملات را در میان دیگر صنایع بورسی به خود اختصاص داد. در این میان ۳۶۶میلیارد تومان از معاملات مزبور یعنی حدود نیمی از این مبادلات به خرید و فروش سهام «فملی» تعلق داشت. «کاوه» با معاملات بیش از ۱۱۳میلیارد تومانی و «فولاد» نیز با دادوستد ۱۰۶میلیارد تومانی از دیگر نمادهای پرمعامله در بازار امروز بودند. در نهایت نیز شاخص گروه فلزی با رشد حدود ۰.۵درصدی به کار خود پایان داد.
در میان نمادهای معدنی نیز شاهد رشد ۰.۷درصدی شاخص گروه بودیم. در این میان «اپال» به عنوان نماد تازه وارد گروه به رشد قیمت خود ادامه داد و امروز نیز افزایش قیمت ۶درصدی هر سهم را تجربه کرد. همچنین نماد مزبور با دادوستد ۲۳۱میلیارد تومانی، بیشترین ارزش مبادلات گروه را به خود اختصاص داد.
نگاهی به مهمترین خبرها
هفته ی گذشته با صعودی شدن نرخ جهانی قراضه، قیمت های محصولات فولادی مناطق مختلف عمدتا با صعود همراه بود و از این رو هفته ی جالبی را برای کامودیتی ها رقم زد، هفته ای با جهش قیمت قراضه و ریزش قیمت زغالسنگ. به گزارش معدن ۲۴، طی هفته ی گذشته قراضه وارداتی ترکیه با رشد ۹.۲ درصدی و قیمتی معادل ۴۵۶ دلار در تن رتبه ی اول بیشترین میزان افزایش قیمت را به خود اختصاص داد و رقیب بی چون و چرای مواد اولیه و فولاد نام گرفت. پس از آن اسلب صادراتی سی آی اس با رشد ۴.۸ درصدی و قیمت ۶۵۰ تا ۶۶۰ دلاری رتبه ی دوم این لیست را از آن خود کرد.بیلت صادراتی این منطقه هم با رشد ۴.۵ درصدی و بهای ۵۸۰ دلاری رتبه ی سوم را به خود اختصاص داد تا دو مورد از سه محصول برتر هفته به منطقه ی سی آی اس تعلق گیرد.
از سوی دیگر طبق آمارهای گمرک، ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی در ۱۰ ماه سال جاری به بیش از ۵.۶میلیارد دلار رسید. بررسیها نشان میدهد در دی ماه بیش از ۳.۹ میلیون تن کالای بخش معدن و صنایع معدنی به ارزش بیش از ۷۶۲ میلیون دلار به بازارهای هدف صادر شد. شمش و محصولات فولادی، کاتد مس و شمش آلومینیوم بیشترین سهم در صادرات بخش معدن و صنایع معدنی را به خود اختصاص میدهند.
همچنین احیای ۲۰ معدن راکد قم در سال ۱۴۰۰ از دیگر موارد مهم امروز بود؛ رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم اهمیت احیای معادن راکد را مورد توجه قرار داد و گفت: بر اساس تکلیف شورای معادن، از ۵۵ معدن راکد در قم، ۲۰ مورد در سال ۱۴۰۰ احیا میشود.
محمود سیجانی در ادامه افزود: ایجاد واحدهای فرآوری معدن جزو برنامههای اصلی است و دراینباره کارخانه منگنز در قم، بزرگترین کارخانه در سطح خاورمیانه است که میتواند دراین ارتباط فرآوری بهصورت آلیاژ با بهرهوری بالا دنبال شود.