مهرداد تولائیان در خصوص جزئیات طرح قائم، اظهار داشت: طرح قائم یکی از طرحهای ذوبآهن در سال ۱۳۷۴ بود که با روشی متفاوت از سایر کارخانجات فولاد، گندله را به آهن اسفنجی تبدیل میکند.
وی افزود: متاسفانه به دلیل مشکلات تامین مواد اولیه (گندله) مورد نیاز کارگاه قائم و از سوی دیگر مشکل تامین نقدینگی، این کارگاه حدود یک سال و نیم پیش متوقف و در این مدت اقدامات تعمیراتی در آن انجام شد.
معاون بهرهبرداری ذوبآهن اصفهان بیان کرد: بر این اساس ذوبآهن با توجه به سیاستگذاریهای خود قراردادی با شرکتی منعقد کرد تا بتواند گندله مورد نیاز را تامین کند تا این کارگاه بتواند تولید آهن اسفنجی داشته باشد که خوشبختانه این اتفاق در هفته گذشته انجام شد.
تولائیان تصریح کرد: نقش آهن اسفنجی این است که می تواند در فرایند تولید ذوبآهن جایگزین قراضه شود که به لحاظ اقتصادی و همچنین تامین نسبت به قراضه قیمت مناسبتری دارد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ظرفیت سالانه تولید این کارگاه ۲۰۰ هزار تن آهن اسفنجی است، اضافه کرد: آهن اسفنجی در ذوبآهن به عنوان قراضه داخل کنورتورها مورد استفاده قرار میگیرد، همچنین در سایر صنایع فولادی به عنوان پایه آهن در کورههای قوس استفاده میشود.
معاون بهرهبرداری ذوبآهن اصفهان با بیان اینکه کارگاه قائم علاوه بر تامین نیاز آهن اسفنجی ذوبآهن، ظرفیت مازاد آن به دیگر شرکتهای فولادی فروخته میشود، ابراز کرد: این کارگاه روزانه ۶۰۰ تن تولید خواهد داشت که ۴۰۰ تن آن در ذوبآهن استفاده و ۲۰۰ تن به دیگر فولادسازان فروخته میشود.
بر اساس گزارشی از ایسنا، تولائیان با تاکید بر اینکه تامین قراضه در کشور سخت است و از سوی دیگر قیمت آن بالا است، همچنین در ایران قراضه فولاد زیادی نداریم، عنوان کرد: با راهاندازی دوباره کارگاه قائم وابستگی ذوبآهن به بازار بیرون کاهش مییابد و تولید آهن اسفنجی در داخل خود مجموعه انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه شرکت ذوبآهن روزانه نزدیک ۶۰۰ تن قراضه مصرف میکند که حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن آن در فرایند تولید تامین می شود، خاطرنشان کرد: پیشتر بقیه نیاز ذوبآهن به قراضه باید از بیرون خریداری میشد که با راه اندازی دوباره کارگاه قائم، بخشی از قراضه از فرایند تولید ذوبآهن و بقیه از آهن اسفنجی تولیدی این کارگاه تامین میشود.