رشد یکدست نمادهای معدنی- فلزی در غیاب «فولاد»
به گزارش سایت خبری – تحلیلی معدن ۲۴، رشد دسته جمعی نماگرهای اصلی بازار سهام در حالی امروز با افزایش ۱.۳درصدی شاخص کل بورس همراه شد که دو شاخص گروه معدنی و فلزی نیز با صعود همراه شدند. در این میان صعود قابل توجهی شاخص گروه معدنی به رشد ۴درصدی ختم شد و در مقابل شاخص گروه فلزات اساسی در غیاب لیدر گروه، فولاد مبارکه، به رشد ۰.۷درصدی بسنده کرد.
بررسی جزئیات معاملات امروز نشان می دهد که بازار امروز در غیاب فولاد مبارکه کار را آغاز کرد؛ نماد «فولاد» که روز گذشته به علت برگزاری مجمع عمومی فوق العاده متوقف شده بود، امروز در بازار حضور نداشت و همین عدم حضور سبب شد تا بازدهی گروه از محدوده ۰.۷درصد فراتر نرود. یادآور می شود فولاد مبارکه فردا دوشنبه ۲۵ اسفندماه شاهد برگزاری مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده است. دستور جلسه مزبور، انتخاب روزنامه کثیرالانتشار و همچنین سایر موارد عنوان شده است.
در میان دیگر نمادهای بازار، حاکمیت رشد قیمت در بیشتر سهام مشاهده شد. در این میان ملی مس ایران با افزایش قیمت ۰.۸درصدی روبرو شد و بیش از ۵۰۰واحد تاثیر مثبت بر رشد شاخص کل بورس داشت. این در حالی است که عملکرد نمادهای معدنی به مراتب بهتر بود. به طوریکه دو لیدر گروه یعنی چادرملو و گل گهر هر کدام به ترتیب نوسان مثبت ۵.۳ درصدی و ۴.۶درصدی را تجربه کردند و هر کدام بیش از ۱۶۰۰واحد در رشد نماگر اصلی بازار، نقش داشتند. توسعه معادن و فلزات نیز از دیگر نمادهای مثبت این گروه بود که ۳.۳درصد افزایش قیمت را تجربه کرد. در این گروه نماد «اپال» به عنوان برترین نماد شناخته شد؛ در حالی هر سهم مزبور افزایش نرخ ۵.۷درصدی را شاهد بود که با خرید و فروش ۲۶۶میلیارد تومانی، بیشترین معاملات گروه را به خود اختصاص داد.
خبرهای مهم امروز
در صدر خبرهای مهم امروز، آغاز بهره برداری از طرح انتقال آب خلیج فارس به چادرملو قرار داشت؛ امروز آیین بهره برداری از قطعه سوم پروژه عظیم طرح شیرین سازی و انتقال آب خلیج فارس به مجتمع صنعتی چارملو در شهرستان اردکان با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس جمهور برگزار شد.
در این مراسم ناصر تقی زاده در گزارشی به تشریح تأثیرات مهم این طرح در استان یزد و صنایع این منطقه گفت : اجرای پروژه انتقال آب، پشتوانه سرمایه گذاری ۷۴ هزار میلیارد تومانی در شرکت چادرملو است. همچنین خط انتقال آب از مهریز تا بهاباد و محل شرکت چادرملو در دست احداث است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در تولید شیرآلات و پمپ های این پروژه خودکفا شده و امیدواریم برای خریدهای خارجی خطوط ۲ و ۳ بی نیاز شویم.
در همین راستا سعد محمدی مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران نیز با اشاره به افتتاح (قطعه دوم) خط انتقال آب از خلیج فارس به سرچشمه، عنوان کرد: با این اتفاق دیگر نگرانی از تامین آب نداریم. در این راستا مس سرچشمه با افتتاح پروژه های جدید سالانه به ۳۱ میلیون مترمکعب اب نیار دارد.
وی ادامه داد: سه طرح شامل معادن دره آلو و دره زار و همچنین مس سرچشمه ۸۰۰ میلیون دلار به درآمدهای شرکت مس اضافه شد. همچنین امسال برای نخستین بار تولید مس کاتد با رشد ۱۲ درصدی نسبت به سال قبل به ۲۸۰ هزار تن رسیده است.
معاون طرح و توسعه فولاد مبارکه نیز در این مراسم از سهم ۲۸.۵ درصدی این شرکت در انتقال آب خلیج فارس به اصفهان خبر داد که دو برابر دیگر بهره برداران با مجموع سرمایه گذاری ۳۵.۳ هزار میلیارد تومانی است .
از سوی دیگر بررسی آمارهای رسمی منتشره وزارت صمت حاکی از صدور ۵۶۶ فقره پروانه بهرهبرداری معدنی از ابتدای امسال تا پایان بهمن ماه است که در همسنجی با پارسال رشد ۷.۶ درصدی نشان می دهد. طبق گزارش مزبور، در ۱۱ ماهه امسال ۸۸۷ فقره پروانه اکتشاف صادر شد. همچنین هزینه عملیات اکتشاف در این مدت با رشد ۲۸.۲ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به یکهزار و ۳۰۲ میلیارد ریال رسید. ضمن اینکه تا پایان بهمن ماه تعداد ۴۷۰ فقره گواهش کشف معدنی نیز صادر شد که حاکی از رشد ۲.۴ درصدی است.