شرکت «فورتسکیو» FMG به زودی مطالعات فنی بر روی معادن افغانستان را آغاز می‌کند

0 1,055

 

یک مسؤول اتاق تجارت بین المللی در کابل می‌گوید که شرکت استرالیایی “فورتسکیو” قرار است فعالیت خود را در افغانستان در بخش مطالعات فنی دربارۀ شماری از معادن این کشور آغاز نماید.

وی می‌گوید که مسؤولان شرکت “فورتسکیو” به آنان گفته‌اند که قرار است این شرکت سالانه تا ده درصد سود خود را در افغانستان سرمایه‌گذاری کند. از سویی هم، شماری از فعالان اقتصادی از دولت افغانستان خواسته اند که برای جلب سرمایه‌گذاری‌های بزرگ، برنامه‌های جامع با نهادهای توان‌مند مدیریتی تدوین نمایند.

مسؤولان اتاق تجارت بین المللی می‌گویند که در نشستی با نمایند‌گان شرکت “فورتسکیو” که به تازه‌گی توافق‌‌نامه ای در بخش معادن کشور با دولت امضا کرده ‌است، روی برنامه‌های این شرکت در افغانستان گفت‌وگو کرده‌اند.

حجت الله فضلی، رییس هیئت عامل اتاق تجارت بین المللی گفت: بر اساس اطلاعاتی که ارائه شده، سالانه ۱۰ درصد سود شرکت فورتسکیو صرف تکمیل پروژه‌های معادن افغانستان خواهد شد.

امضای توافق ‌نامه‌‎های این چنینی و تفاهم‌نامه‌ها به‌گونۀ انحصاری در بخش‌های مختلف از جمله معادن، سدسازی و بهداشت با شرکت ”FMG” واکنش‌های گوناگونی را بوجود آورده‌است.

سید مسعود، کارشناس امور اقتصادی در این باره بیان داشت: هدف اولیه این اقدام اگرچه سیاسی است اما به منظور ایجاد انگیزه های کلان ملی، منطقه ای و بین المللی و نشان دادن این که شرکت‌های بین المللی که بسیار مقتدر هستند می توانند در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند و شرایط سرمایه‌گذاری در افغانستان آرام تر است و دولت حاکمیت و کنترل دارند، نیز انجام است.

صمیم صارم، استاد اقتصاد در این باره گفت: بهترین روشی که دولت افغانستان می تواند در کوتاه مدت از معادن کشور استفاده کند، بهره گیری از نهادهای خارجی است که در بخش عقد قرارداد معادن تجربه لازم را دارند.

شماری از فعالان اقتصادی با در نظر داشتن مشکلات در پروژه‌های بزرگ معدنی افغانستان که درسال‌های گذشته به پیمانکاران بزرگ واگذارشده‌اند می‌گویند که حکومت برنامه‌های لازم برای جذب چنین سرمایه‌گذاری‌هایی را ندارد.

متاسفانه ایران از فرصت ایجاد سرمایه گذاری در معادن افغانستان، بویژه معدن «سنگ آهن حاجی گک» که بزرگترین معدن سنگ آهن بکر آسیا با ذخیره قطعی ۱.۸۵ میلیارد تن سنگ آهن مگنتیت با عیار ۶۲% در رخ نمون هاست، جا ماند.

منبع کانال تلگرامی کیوان جعفری طهرانی
ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.