مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به نیاز ۱.۳ میلیون تنی بخش کشاورزی به کود فسفاته، از برنامهریزی برای تولید آن در این شرکت با تبدیل اسید سولفوریک به اسید فسفریک خبر داد.
«اردشیر سعدمحمدی» در گفتگو با خبرنگار سایت خبری- تحلیلی معدن۲۴ درخصوص قیمتگذاری بسیار پایین اسید سولفوریک تولیدی این شرکت و ضربه خوردن سایر واحدهای تولیدکننده این محصول، افزود: اسید سولفوریک تولیدی شرکت ملی مس با اسید تولیدی سایر شرکتها متفاوت است، زیرا آنها از شرکتهای پتروشیمی گوگرد خریداری کرده و آن را تبدیل به اسید میکنند.
برپایه این گزارش، در حالی که پارسال قیمت تمام شده هر کیلوگرم اسید سولفوریک با توجه به نرخ ارز نیمایی حدود یکهزار و ۳۰۰ تومان برای بخش خصوصی تمام میشد، شرکت ملی صنایع مس ایران اسید سولفوریک تولیدی خود را با قیمت ۱۰۰ تومان در هر کیلوگرم به فروش میرساند که این مساله اعتراض بخش خصوصی را به دنبال داشت.
سعدمحمدی بیانداشت: در مقابل، شرکت ملی مس به دلایل زیستمحیطی به تولید اسید سولفوریک روی آورده و به منظور جلوگیری از پخش شدن مواد گوگردی حاصل از فرآیند ذوب در فضا، آن را تبدیل به اسید میکند.
وی با اشاره به قیمت ۱۰۰ تومانی هر کیلوگرم اسید سولفوریک تولیدی این شرکت، خاطرنشانکرد: نفس ارزانفروشی این محصول چیز بدی نیست، اما به دلیل متضرر و تعطیل شدن شرکتهای یاد شده، تصمیم به افزایش قیمت گرفتهایم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به میزان تولید و صادرات این محصول، گفت: بخش عمده اسید سولفوریک تولیدی شرکت ملی مس مصرف داخلی داشته و برای اسیدشویی در سیستمهای لیچینگ در هر فلزی از جمله سرب، روی، مس و غیره مصرف میشود.
لیچینگ (به انگلیسی (Leaching یا استخراج مایع- جامد، فرایندی است در شیمی و صنایع شیمیایی که طی آن مادهای مشخص با انحلال در حلال از ماده جامد جدا شده و سپس ماده هدف به روشهای مختلف از حلال استخراج میشود.
وی در ادامه از برنامهریزی برای تولید اسید فسفریک در این شرکت خبر داد و افزود: در این طرح که بهزودی اجرایی میشود، اسید سولفوریک تولیدی به اسید فسفریک تبدیل خواهد شد که هم خریدار خارجی داشته و هم با قیمتهای به مراتب بالاتری به فروش میرسد.
سعدمحمدی یادآور شد: اکنون قیمت جهانی هر تن اسید سولفوریک ۳۰ دلار، اما هر تن اسید فسفریک ۷۵۰ دلار است.
وی ادامهداد: اسید فسفریک قابلیت تبدیل شدن به کودهای فسفاته را داراست که در این زمینه سالیانه در بخش کشاورزی مصرف ۱.۳ میلیون تنی دارد و ۷۰۰ هزار تن نیز وارد میشود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران اظهار داشت: در این زمینه به دنبال ایجاد یک شرکت سهامی عام پروژه هستیم تا عموم مردم قابلیت حضور وسرمایهگذاری در این عرصه را داشته باشند و علاوه بر تبدیل اسید سولفوریک به اسید فسفریک و سپس کود فسفاته، ضمن تامین نیازهای کشور، محصول با ارزش افزوده بالاتر تولید شود.
پایان خبر///