صنایع مس طارم در نیمه نخست ۱۴۰۰ به ظرفیت اسمی می رسد/ احتمال افزایش نرخ مس تا ۱۳۰۰۰دلار
مدیرعامل شرکت صنایع مس طارم با تاکید بر لزوم عمل به منویات مقام معظم رهبری و تحقق شعار سال، تصریح کرد: تولید در مس طارم با ۳۰ درصد ظرفیت آغاز شده و تا شهریورماه ۱۴۰۰ به ظرفیت اسمی خود خواهد رسید.
«سید کرامت الله حسینی» امروز (سه شنبه) در گفت گو با خبرنگار معدن۲۴ افزود: این مجموعه دارای دو محدوده معدنی به وسعت ۸۸ کیلومتر مربع است که یکی از این محدودهها که حدود ۷۰ درصد کارهای اکتشافی آن انجام شده در کنار کارخانه واقع شده و ۱۴.۲ میلیون تن ذخیره اثبات شده دارد.
وی بیان داشت: این مجتمع که در کنار معدن آن ساخته شده، کارخانه ای در زمینی به وسعت ۱۰۰ هکتار در خارج از محدوده معدنی و با تمام استانداردهای محیط زیستی ساخته است.
به گفته حسینی، برای ساخت این کارخانه ۲۶۵ میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام شده که فقط ۲۷ میلیارد تومان آن تسهیلات بانکی بوده است، در سال ۸۶ که کلنگ این مجموعه بر زمین زده شد ما مکتشف نمونه کشوری بودیم اما متاسفانه به دلیل بوروکراسی اداری و مشکلات مختلف ازجمله واگذاری زمین، مشکلات اخذ تسهیلات و ساختار سهامداران، تکمیل کارخانه طولانی شد.
مدیرعامل شرکت صنایع مس طارم معتقد است: عمل به منویات رهبر معظم انقلاب و اجرایی کردن شعار سال میتواند بسیاری از مشکلات را به ویژه در حوزه معدن و صنایع معدنی حل کند.
وی یادآور شد: این در حالی است که دو سال زمان به طول انجامید تا زمین ۱۰۰ هکتاری که برای ساخت مجموعه کارخانه مس طارم در نظر داشتیم و ۹۵ درصد آن را نیز کوه و زمین های سنگلاخی تشکیل میداد را تحویل بگیریم.
حسینی گفت: ۹۰ درصد سرمایه گذاری مس طارم توسط سهامداران آن انجام شده و بقیه ۱۰ درصد تسهیلات بانکی است.
مدیرعامل شرکت صنایع مس طارم خاطرنشان کرد: ظرفیت این مجموعه در فاز نخست تولید ۱۰ هزار تن مس کاتد است، علاوه بر آن امسال یک کارخانه تولید اسید نیز احداث خواهیم کرد.
وی بیان داشت: ماده معدنی تولیدی در این مجموعه، مس اکسیدی ۱.۵ درصد است که در ضخامت لایه ۳۵ تا ۷۰ متر به دست میآید، سیستم برداشت Open Pit بوده و فاصله معدن تا خردایش ۱۸۰۰ تا ۲۵۰۰ متر است.
حسینی بیان داشت: امسال با حدود ۳۰ درصد ظرفیت کار در این مجموعه آغاز شده و امیدواریم تا پایان شهریورماه به ظرفیت اسمی و تولید ۳۰ تن کاتد در روز با عیار ۹۹.۹۹ برسیم.
وی اظهار داشت: اکنون محصولات شرکت در داخل به فروش می رسد، اما از وزارت صمت درخواست کرده ایم تا برای صادرات همه محصول شرکت مجوز بدهند و امیدواریم مسئولان با صادرات ۶۰ درصد محصول موافقت کنند.
مدیرعامل شرکت صنایع مس طارم یادآورشد: ساخت کارخانه اسید نیز برای ما بسیار مهم است، زیرا اکنون اسید از کرمان به سلطانیه حمل شده و در آنجا به دلیل کوهستانی بودن مسیر که سه ماه در سال با برف و بوران همراه است، با خودروهای ۱۰ تنی حمل می شود گفت.
وی گفت: سال گذشته به مدت ۳ ماه ناوگان حمل و نقلی خود را بکارگیری کردیم تا جاده را بازسازی کرده و برای حمل اسید آماده کنیم.
حسینی خاطرنشان کرد: در مراسم افتتاحیه کارخانه از رئیس جمهوری درخواست کردیم تا یک جاده معدنی در این منطقه برای ما احداث کنند که ایشان نیز با تأمین مالی جاده موافقت کردند.
وی گفت: در حال حاضر محصولات این شرکت در خارج از بورس به فروش می رسد، اما به زودی محصولات را در بورس عرضه خواهیم کرد.
** چند برابر شدن حقوق دولتی، ضربه ای به معادن
مدیرعامل شرکت صنایع مس طارم در ادامه در خصوص حقوق دولتی و بهره مالکانه مجموعه اظهار داشت: سال گذشته دو اتفاق مهم در حوزه معدن افتاد که اولی، چند برابر شدن حقوق دولتی بود و دومی، مجموعه مصوباتی مربوط به کمیسیونهای تخصصی مجلس بود که هر دوی آنها میتوانند برای بخش معدن کشور بسیار خطرناک باشند.
وی ادامه داد: صحبت های رئیس جمهوری در خصوص اینکه بخش معدن می تواند نقطه اتکای کشور در مقابل تحریمها باشد و همین طور سخنان رییس کل بانک مرکزی که می گفت سال گذشته پروژه های معدنی کشور خدمات بی نظیر در راستای تأمین ارز کشور داشتند، همگی نکات مثبتی است که باید از آنها استفاده شود.
حسینی بیان داشت: دشمنان هیچ وقت قادر نیستند محصولات بخش معدن و صنایع معدنی را به آن صورت تحریم کنند و به همین دلیل این بخش یک فرصت بی نظیر برای کشور است، اما اگر تحلیلهای اشتباهی در این زمینه انجام شود این فرصت می تواند یک تهدید تبدیل شود.
وی ادامه داد: متاسفانه در برخی موارد به اخبار غیرکارشناسی در بعضی رسانهها دامن زده میشود که در این زمینه، اتاقهای بازرگانی و NGOهای معدنی باید حساس شده و جلوی آنها را بگیرند، چون خلاف منافع ملی است.
به گفته مدیرعامل شرکت صنایع مس طارم ، هر چند پروژه بزرگ نظیر مس سرچشمه، چادرملو و غیره در کشور مورد حمایت های بی نظیر دولتی بوده و درآمدهای بالایی دارند، اما نباید با معادن کوچک و متوسط اشتباه گرفته شود.
وی تاکید کرد: معادن کوچک و متوسط نیز میتوانند در صورت حمایت، تولید و اشتغال زایی بالایی داشته باشند؛ هرچند بسیار نحیف و لاغر هستند.
حسینی تصریح کرد: باید کمیسیونهای تخصصی و NGO ها اطلاعات درستی را جمع آوری کرده و به دست مسئولان برساند تا تصمیمات صحیحی برای کشور اتخاذ شود.
وی، به تصمیم وزیر صنعت، معدن و تجارت و پیگیری رئیس جمهوری در خصوص اینکه محدودههای معدنی نباید حبس نبوده و باید فعال شده یا به مزایده گذاشته شوند، اشاره کرد و گفت: در این زمینه باید با احتیاط عمل کرد تا افرادی که کننده کار هستند آسیب نبیند؛ هرچند برخی از تصمیمات دولت سبب شده تا حدودی محدودهها از حبس خارج شوند.
مدیرعامل شرکت صنایع مس طارم به مصوبه «حق الارض» در زمان حضور آقای سرقینی در معاونت معدنی وزارتخانه اشاره کرد تا از طریق آن فشار زیادی روی محدوده های حبس شده وارد شود.
وی گفت: این حق الارض در بسیاری موارد خلاف تشویق سرمایهگذاری در حوزه معادن بوده است، انتظار می رود در این زمینه ها نیز تصمیم گیریها با حضور و مشارکت بخش خصوصی باشد.
حسینی با اشاره به شعار سال ۱۴۰۰ خاطرنشان کرد: از آنجا که معادن به طور عمده در مناطق روستایی، کوهستانی و بیابانی واقع شدهاند، معدنکاران همواره با معارضان محلی بر سر مسائل زمین، مرتع، نحوه رفت و آمد و غیره درگیر هستند.
وی ابراز امیدواری کرد که دولت و مجلس در موضوع مانع زدایی ها، به رفع مشکلات در این زمینه بپردازند و مصوبه های قاطع و موثری داشته باشند تا وقت افراد تلف نشود، زیرا به طور معمول یک معدنکار علاوه بر معارضان محلی، با معارضان دولتی نظیر محیط زیست، راه و شهرسازی، میراث فرهنگی و غیره نیز مواجه است.
** آینده روشن مس
مدیرعامل شرکت صنایع مس طارم با اشاره به زمینه توسعه آینده جهان که بر مبنای ارتباطات و بر پایه فلزات هادی نظیر مس بنا نهاده شده و همچنین تا چند سال آینده خودروهای بنزینی از رده خارج خواهند شد، پیشبینی کرد که در آینده مس به سمت قیمت های ۱۱ تا ۱۳ هزار دلاری حرکت کند.
وی بیان داشت: ایران چهارمین کشور جهان از نظر ذخیره مس است، اما در زمینه بهرهبرداری در مکانی بهتر از دوازدهم قرار ندارد؛ در این زمینه نیازمند حمایتهای ویژه دولت هستیم و باید سرمایهگذاریها در این راستا سوق داده شود.
حسینی تأکید کرد: باید امکانات کار در اعماق حداقل ۴۰۰ تا ۵۰۰ متری را داشته باشیم، همچنین در اوایل اجرای پروژه ها معدن کاران در مباحث بیمه و مالیات باید مورد حمایت واقع شوند تا بخش خصوصی بتواند به طور عام در کار معدن و به طور خاص در عناصر رنگی به سرمایهگذاری بپردازند.
وی ادامه داد: اگر به دنبال توسعه اقتصادی هستیم باید از تصمیمات ناپخته که بعضاً در کمیسیونهای تخصصی مجلس مطرح می شود، جلوگیری شود.
مدیرعامل شرکت صنایع مس طارم در خاتمه خاطرنشان کرد: قیمت تمام شده تولید کاتد مس بسته به هر معدن و کارخانه متفاوت است، به طور نمونه در جایی که عیار مس بین چهار دهم تا نیم درصد است قیمت تمام شده تا ۴۵۰۰ دلار و در مجموعهای نظیر مثل طارم با عیارهای ۱.۵ درصد قیمت تمام شده روی ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ دلار خواهد ایستاد.
پایان خبر///