محمود سیجانی در اولین جلسه شورای معادن قم با بیان اینکه معدن زیربنای بخش صنعت محسوب میشود و توجه به فراوری در معدن، اهمیت ویژهای در جلوگیری از خام فروشی و افزایش ارزش افزوده دارد گفت: در حال حاضر در استان قم ۴۵ معدن راکد وجود دارد که در این جلسه مقرر شد، تا پایان سال جاری ۱۵ معدن راکد احیا شوند.
وی افزود: در معادن راکد که عمدتا صنایع غیرفلزی مانند خاکهای صنعتی و سنگ لاشه هستند، معدنکار به هر دلیل توان راه اندازی و بهره برداری آن را نداشته و از آنها سلب صلاحیت شده و به سرمایه گذاران جدید درقالب مزایده واگذار میشود که سال گذشته نیز ۱۳ معدن راکد احیا شدند.
رئیس سازمان صمت قم گفت: در ارائه تسهیلات مالی به معادن محدودیتی نداریم و میتوانیم از اعتبار امسال سازمان صنعت، معدن و تجارت که یک هزار و صد میلیارد تومان است به این بخش تزریق کنیم.
سیجانی با بیان اینکه در بخش معادن غیرفلزی یکی از مهمترین معادن استان، معدن منگنز محسوب میشود ادامه داد: عملیات اجرایی فراوری در این معدن، از سال گذشته بعنوان برنامه جهش تولید در استان آغاز شده و طبق برنامه ریزی دو ساله و با سرمایه گذاری ۲۵۰ میلیارد تومانی دولت، معدن منگنز قم از خام فروشی خارج شده و ارزش افزوده آن بطور چشمگیری افزایش مییابد.
گفتنی است که اقدامات شورای معادن برای فراوری دریاچه نمک و ایجاد جاده دسترسی به آن نیز که از مصوبات جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی بود؛ در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
پیگیری برنامه دو ساله فراوری معدن منگنز قم از دیگر دستورات جلسه امروز شورای معادن استان بود.