با توجه به عدم توازن عرضه و تقاضای مس در دنیا و پیش بینی مازاد تقاضای این فلز در سالهای آتی بهعلاوه حرکت کشورها به سوی مصرف برق و فاصله گیری از سوخت های فسیلی چشم انداز تقاضای سال های آتی مس بسیار روشن است.
ایران بهعنوان یک تولیدکننده باید برنامه منسجمی در راستای کسب سهم بیشتر از بازار جهانی تنظیم نماید.
دکتر شعبانی، نایب رئیس انجمن مس ایران در این راستا عنوان کرد: بررسی شرایط و پارامترهای موثر در قیمت مس، افزایش چشمگیر این فلز را نشان می دهد و بیشتر فعالان حوزه مس این افزایش را تائید می کنند اما مهمتر این است که مسئولین و مدیران و تصمیمسازان برای این جهش قیمتی چه تدبیری اندیشیدهاند تا سهم بیشتری از بازار جهانی داشته باشیم؟ برای فعالسازی حداکثری معادن چه اقداماتی انجام شده و اکنون چه برنامهای تنظیم شده است؟ اگر بهدنبال رونق در این حوزه هستیم باید جواب قانعکنندهای برای این سوالات داشته باشیم.
دکتر شعبانی تاکید کرد: قیمت مس روند صعودی را پیش گرفته و این روند ادامه خواهد داشت و طبق پیش بینیها برای سال ۲۰۲۱ به بیش از ۱۱ هزار دلار و در سال ۲۰۲۴ به عدد ۱۵ هزار دلار افزایش خواهد یافت هرچند که برخی بیش از ۱۵ هزار دلار را هم برای مس متصور هستند و همچنین عوامل تاثیرگذار بر قیمت مسباعث شده که تعداد بیشتری از موسسات مالی دنیا، پیش بینی خود از قیمت مس در سال جاری را رو به افزایش و بالای ۱۰ هزار دلار اعلام کنند که در نهایت منتفعین کسانی هستند که برای آن برنامه داشته باشند و به این پیش بینی ها توجه کنند که اقدامات بهموقع و درست تصمیمسازان ما نیز در نهایت باعث اقبال بیشتر تولیدکنندگان و کشورمان بهسبب نگاه ویژه به مس خواهد شد.
نایب رئیس انجمن مس خاطرنشان شد: ایجاد کارگروههای تخصصی برای راهاندازی و رونق بخشیدن معادن مس با تاکید بر معادن کوچک با حمایت ویژه، راهکاری است که باید به آن توجه شود. انجمن مس به عنوان تشکل حامی معادن بالاخص حوزه مس در این موضوع اعلام امادگی می کند. ما این امکان را داریم تا از فعالین حوزه مس دعوت کنیم، شنوای مشکلات و موانع بر سر راه آنها باشیم و این دغدغه ها را به گوش مسئولین برسانیم و برای راه اندازی و رونق بخشی معادن، اطلاع رسانی و ارتباطدهی بین معادن کوچک و مسئولین ایجاد کنیم. قیمتهای بالای این فلز و پیش بینی افزایش بیشتر آن، ارزش راهاندازی معادن مس را دوچندان می کند.