فولاد اکسین به مبارکه می‌رسد یا فولاد خوزستان؟

0 1,183

به گزارش سایت تحلیلی خبری معدن ۲۴، داستان شکل‌گیری فولاد اکسین خوزستان به پایان دوران مدیر عاملی «احمد کتانی» در شرکت فولاد خوزستان برمی‌گردد. در آن زمان بود که بحث اتصال مهم‌ترین زنجیره نورد به تولید فولاد خام مطرح شد.
از آنجایی که شرکت فولاد خوزستان به حلقه نهایی برای تأمین نقدینگی و دسترسی به بازار نورد دسترسی نداشت، برنامه‌ریزان حوزه صنعت و معدن به این نتیجه رسیدند تا با خریدن «کارخانه نورد ورق عریض» از شرکت «دانیلی ایتالیا» فولاد خوزستان را به زنجیره نورد متصل کنند.
کلنگ این کارخانه در قالب یکی از پروژه‌های زنجیره تولید شرکت فولاد خوزستان در زمینی به فاصله یکصد متری این مجموعه صنعتی در سال ۱۳۸۰ به زمین زده شد.
اما این پروژه بارها با موانع مختلف روبرو شد و در نهایت هم چیزی نصیب فولاد خوزستان نشد.
از مخالفت سازمان حفاظت محیط زیست خوزستان و سازمان مسکن و شهرسازی خوزستان تا تصمیم برای انتقال این پروژه به کرمانشاه که سرانجام با دخالت «عبدالحسن مقتدایی» استاندار وقت خوزستان مدیران مخالف احداث کارخانه مجبور به امضاء اسناد شده و بدین ترتیب با حضور بهنگام مطبوعات محلی کارخانه مذکور به عنوان یک حلقه مهم از تکمیل زنجیره شرکت فولاد خوزستان در مدار آماده سازی قرار گرفت. با جدی شدن احداث کارخانه نورد ورق عریض مراحل خرید تجهیزات این کارخانه از شرکت ایتالیایی دانیلی از سوی شرکت فولاد خوزستان با برخورداری از «ال سی» بانک صادرات در تاریخ ۱۳۸۲/۳/۱ و به مبلغ ۲۵۰ میلیون دلار محقق گردید.

اما به یکباره وارد شرایطی غافلگیرکننده پیش آمد و مسئولان وقت وزارت صنایع تصمیم گرفتند که پروژه ورق عریض را در ۱۳۸۴/۳/۲۴ به صورت یک شرکت مستقل تحت عنوان: «شرکت فولاد اکسین خوزستان» درآورند. چنین تصمیمی در پایتخت و در شرایطی اتخاذ گردید که از عواقب این اقدام بیش از پانزده سال مشکلات عدیده‌ای بوده که حتی تامین مواد اولیه این شرکت را هم با اختلال روبرو کرده است .
حالا این روزها دوباره بحث واگذاری سهام فولاد اکسین خوزستان مطرح شده. یک طرف فولاد خوزستان طرف دیگر فولاد مبارکه.
در سال‌های اخیر و در یک مقطع شرکت فولاد مبارکه اصفهان عزم خویش را برای خرید سهام ۶۰ درصدی این شرکت جزم کرد اما افکار عمومی در خوزستان به شدت در موضع‌گیری نشان داد و باعث گردید تا مسئولان مربوطه رسماً اعلام کنند که چنین قصدی وجود ندارد!
گفتنی است طی دو سال گذشته شرکت فولاد خوزستان به امید واگذاری سهام کارخانه فولاد اکسین به زنجیره تولید خویش مبادرت به تامین مواد اولیه نموده و مسئولیت فروش این کارخانه را نیز برعهده گرفته است که حاصل آن یک تحول مهم در سودآوری آن گشته است به گونه‌ای که در سال ۱۳۹۸ معادل ۵۰۰ میلیارد تومان و در سال ۹۹ بیش از ۲ هزار میلیارد تومان سود آوری برای این کارخانه حاصل شد.
در پی این تحول مهم و تاثیر دخالت شرکت فولاد خوزستان در تامین مواد اولیه و مشارکت در فروش محصولات، مسئولان وزارت رفاه در چندین نشست مشترک با مدیران فولاد خوزستان وعده دادند که سرانجام سهام ۶۰ درصدی فولاد اکسین را به شرکت مادر واگذار نمایند و تحت فشار افکار عمومی سرانجام با مدیرعامل وقت فولاد خوزستان یک تفاهم نامه الزام آور به امضا رساندند.
بر اساس این تفاهم نامه که در مورخه ۱۳۹۸/۱۰/۸ منعقد شده است مقرراست ظرف مدت چهار ماه ۶۰ درصد سهام معادل ۲٫۷۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ سهم شرکت فولاد اکسین شامل:
۳۰ درصد سهام شرکت سرمایه‌گذاری بازنشستگی کشوری
۳۰ درصد سهام شرکت سرمایه‌گذاری صدر تأمین
به مالکیت قطعی شرکت فولاد خوزستان درآید. همچنین در این تفاهم نامه از یک هیات حل اختلاف ذکر به میان آمده که در صورت بروز هر گونه اختلافی می‌بایستی برای اجرای این تفاهم نامه ورود نماید. هیات یاد شده متشکل از: سازمان ایمیدرو، وزارت رفاه، بانک انصار است.
در حقیقت اینک که بیش از یک سال از انعقاد این تفاهم نامه گذشته و مهلت چهار ماهه ایجاد مقدمات واگذاری سهام مذکور به شرکت فولاد خوزستان هم سپری شده به نظر می‌رسد ورود هیات حل اختلاف می‌بایستی به عنوان یک ضرورت در این تفاهم نامه قطعی و اجرایی شود.

اخیرا امیرحسین نادری به‌ عنوان مدیرعامل جدید شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات منصوب شده است. او از مدیرانی است که در حوزه خرید سهام و شرکت تخصص دارد و در جریان خرید ۷ شرکت برای فولاد مبارکه نقش اساسی را ایفا کرده.
حالا که امیرحسین نادری مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات شده می‌تواند در خرید فولاد اکسین برای ومعادن اقدام کند و این مسئله می‌تواند مایه نگرانی برای فولاد خوزستان باشد.
البته از طرفی امین ابراهیمی مدیرعامل جدید فولاد خوزستان پیش از این مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان بوده است و با توجه به سابقه و آشنایی با شرکت فولاد اکسین می‌تواند در انتقال سهام فولاد اکسین به فولاد خوزستان نقش مهمی را ایفا کند.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.