امین ابراهیمی مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در این نشست موفقیتهای مجموعه را حاصل تلاش، کوشش و تخصص کارکنان دانست و افزود: دستیابی به تولید پیشبینی شده در سال ۱۳۹۹ در شرایطی که محدودیتهای مختلف مانند: تشدید تحریم، شیوع ویروس کرونا و برق گریبانگیر شرکت بود، نشان از عزم و ارادهی فولادی کارکنان مجموعه دارد. فولاد خوزستان با تولید سه میلیون و ۸۰۰ هزار تن رتبه دوم تولید فولاد در کشور را در اختیار دارد. اگر بخواهیم به همین میزان تولید بسنده کنیم، در آیندهی نزدیک جایگاه خود را از دست خواهیم داد. توسعه و تولید پایدار شرط باقی ماندن و حفظ جایگاه است. تا پیش از این سهم فولاد خوزستان از بازار ۲۵ درصد بود که با توجه به نبود طرح جامع توسعه، این رقم به ۱۷ درصد رسیده است.
ابراهیمی از تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ کشور یاد کرد و افزود: بر اساس تعریف سهم ۲۵ درصدی در افق ۱۴۰۴، سهم فولاد خوزستان تولید ۱۳ میلیون ۶۰۰ هزار تُن است. اما در شرایط فعلی و با در نظر گرفتن طرحهای توسعه خوزستان، تحقق رقمی در حدود ۵ میلیون تُن را میتوان انتظار داشت. این در حالی است که سایر استانها به اعدادی فراتر دست پیدا کردهاند. برای مثال شرکت فولاد مبارکه در طرح توسعه، تولید ۱۴ میلیون تُن را در دست اقدام دارد و استانهای: یزد، اصفهان و خراسان نیز با جدیت در حال اجرای طرحهای توسعه هستند. اگر همین روال ادامه پیدا کند، رتبهی فولاد خوزستان به جایگاه چهارم کاهش پیدا میکند و سهم فعلی بازار از مقدار ۱۷ درصد به ۸ درصد میرسد، این در حالیست که فولاد خوزستان تعیین کنندهی قیمت زنجیره فولاد کشور است. باید چنین موقیعیتی را حفظ کنیم.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: سیاست هیات مدیره، توسعه در ابعاد مختلف زنجیره فولاد است. اولین ماموریت که به منظور تکمیل زنجیره ارزش فولاد در حال انجام است، بازگشت شرکت فولاد اکسین به فولاد خوزستان می باشد. افزایش تولید گندلهسازی سناباد از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن به ۵ میلیون تن در بالادست از دیگر طرحهای در دست اجراست. طرح سرمایه گذاری پهنه های اکتشافی آباده-جازموریان در ۴ سال گذشته به صورت جدی در حال اجرا است و امید داریم در سال ۱۴۰۱ به مرحله بهرهبرداری برسد. تثبیت و توسعه زیرسقفی را به طور جدی دنبال میکنیم.
ابراهیمی گریزی هم به مسائل منابع انسانی زد و اظهار داشت: وضعیت اقتصادی به گونهای است که درآمدها متناسب با هزینهها نیست و همین شرایط باعث شد که وضعیت معیشت کارکنان دچار مشکل شود. در اسفند ماه سال گذشته و با موافقت هیات مدیره، افزایش دریافتی برای کارکنان در نظر گرفته شد. این مهم در سال ۱۴۰۰ نیز تداوم داشت و افزایشی علاوه بر مصوبه اداره کار به کارکنان پرداخت شد، موردی که در ۳۰ سال گذشته کم سابقه بود. البته به همین مقدار بسنده نمیکنیم و طرحهای دیگری برای بهبود معیشت کارکنان در دست اقدام است. بازنگری طرح طبقهبندی مشاغل با حضور مشاور در حال اجراست. به منظور پیگیری مستمر درخواست کارکنان، کمیته ارتقاء سطح معیشت کارکنان با حضور معاونین و مدیران مرتبط تشکیل شد. یکی از چالشهای پیش رو بازنشسته شدن نیروهای کارآمد و مبحث جانشین پروری است. برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکل طرح نظام تطبیق نیرو در مجموعه فولاد خوزستان پیادهسازی میشود. تبدیل وضعیت برخی از کارکنان غیرمستمر به مستمر از دیگر برنامههای اجرا شده در سال جاری است. تکریم خانوادههای معظم شهدا، ایثارگران و بازنشستگان از دیگر برنامههای اجرایی فولاد خوزستان است. تلاش هیات مدیره ایجاد فرصتهای جدید شغلی برای نیروهای بومی و متخصص استان خوزستان است.
مدیرعامل فولاد خوزستان تامین نیاز نوردکاران استان را از اولویتهای مجموعه دانست و افزود: استراتژی فولاد خوزستان صادرات با اولویت تامین داخل است. البته برای صادرات با چالشهای بسیاری روبرو هستیم، که علتش صدور دستورالعملهای خلقالساعه است. مبنای صادرات در سال ۱۴۰۰ دو میلیون تُن است. ایفای مسئولیتهای اجتماعی دغدغه همیشگی هیات مدیره و سهامدارن عمده است. فولاد خوزستان همواره به دنبال رفع محرومیت و آبادانی منطقه می باشد.
ابراهیمی از تابآوری ۸۰ روزه گندله در شرکت فولاد خوزستان گفت و افزود: یکی از دغدغههای مهم تولیدکنندگان فولاد کشور، دسترسی به سنگ آهن است. فولاد خوزستان به مانند دیگر فولادسازان بزرگ کشور باید به سمت دپوسازی سنگ آهن حرکت کند. در سرمایهگذاری بلند مدت، تملک معدن به طور جدی در حال پیگیری است. در حوزه قراضه تابآوری شرکت ۳۶ روزه است که با تمهیداتی که اندیشه شده، این رقم افزایش پیدا میکند.
ابراهیمی در پایان سخنان خود، شروع به کار مجدد بخش روابط کار را فرصتی برای ارتباط موثر میان مدیران و کارکنان دانست و افزود: واحد روابط کار پس از دو سال دوباره شروع به فعالیت کرد. انتظار داریم مدیران بخشهای مختلف با کارکنان زیرمجموعه ارتباط موثر برقرار کنند. در واقع مدیران اجرایی، مدیرعامل مجموعهی خود هستند. باید شرایط به گونهای باشد که کارکنان بدون دغدغه و در فضای صمیمی خواستههای خود را مطرح کنند. واحد روابط کار پلی میان مدیران عالی و کارکنان شرکت است. کارکنان این اطمینان را داشته باشند، که میتوانند از طریق واحد روابط کار با مدیران شرکت ارتباط برقرار کنند.
رضا طاهری رئیس هیات مدیره شرکت فولاد خوزستان در این مراسم دستیابی به اهداف شرکت با وجود محدودیتهای مختلف را نشان از ارادهی فولادی کارکنان دانست و افزود: تحریم، شیوع کرونا و محدودیت برق و گاز نتوانست مانع به ثمر نشستن عزم و ارادهی کارکنان فولاد خوزستان شود. سال ۱۴۰۰ از سوی مقام معظم رهبری بنام تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها نامگذاری شده است. فولاد خوزستان همواره در مسیر توسعه و تولید پایدار گام برداشته است. امسال نیز به مانند سالهای گذشته با تکیه بر توان داخلی و تلاش جوانان متخصص بومی در جهت تحقق شعار سال گام برمیداریم.
طاهری توسعه همهجانبه را تنها راه موفقیت فولاد خوزستان بیان کرد و افزود: هیچگاه نباید از توسعه غافل شد. امروز بازار رقابتی است. در کشور رقبای سرسختی داریم، اگر غافل شویم، سهم تولید را از دست میدهیم. با درایتی که در مدیران متخصص و متعهد و کارکنان تلاشگر مجموعه فولاد خوزستان سراغ دارم، تولید پایدار و توسعه زیرسقفی دور از دسترس نیست. توسعه یعنی پویایی مجموعه و حرکت به سمت تثبیت جایگاه. باید همه با هم برای موفقیت مجموعه فولاد خوزستان یکصدا و همدل گام برداریم.
رئیس هیات مدیره در پایان سخنان خود گفت: از مدیران انتظار دارم، با کارکنان ارتباط دوسویه برقرار کنند. لبخند رضایت کارکنان آرزوی قلبی هیات مدیره است. مدیران با ارتباط مستمر و پیگیری مسائل و مطالبات کارکنان این لبخند را خلق میکنند. به کارکنان اطمینان میدهم، پیگیری و مرتفع نمودن دغدغههای آنان، اولویت همیشگی هیات مدیره است.
محمد نیکوکار قائممقام مدیرعامل در امور بهره برداری و توسعه، منابع انسانی را رکن اصلی سازمان موفق دانست و افزود: برای دستیابی به توسعه و تولید پایدار به منابع انسانی توانمند نیاز داریم. همدلی و همیاری در سطوح مختلف رمز موفقیت فولاد خوزستان است. خوشبختانه این مجموعه عظیم صنعتی با تکیه بر دانش، تخصص، تعهد و تلاش مستمر کارکنان توانسته علاوه بر قرار گرفتن در میان فولادسازان برتر، تعیین کنندهی قیمت زنجیره فولاد کشور باشد. از طرفی مرغوبیت بالای تولید این شرکت، باعث رونق صادرات و ارزآوری قابل توجه برای کشور شده است.
نیکوکار در ادامه گفت: در شرکتهای صنعتی محور اصلی تولید و توسعه است. برای دستیابی به تولید پایدار توجه به سلامت، ایمنی، معیشت و توانمندسازی کارکنان ضروری است. اگر بخواهیم بهرهوری در شرکت اتفاق بیفتد، راهی جزء توانمندسازی منابع انسانی نداریم. توقف تولید هزینههای هنگفتی را متوجه شرکت میکند. از معاونت بهرهبرداری و واحد تحقیقات و توسعه، انتظار میرود، با شناسایی ظرفیتهای توسعه، نسبت به تعریف طرحهای مختلف اقدام کنند و اجرای طرحهای در دست اقدام تسریع پیدا کنند. طرحهای مختلفی که به هر دلیل متوقف و یا نیمه تعطیل هستند شناسایی شوند و دوباره به حالت اجرا درآیند.
در پایان این نشست مهران عباسزاده معاون منابع انسانی و امور اجتماعی با بیان این جمله که با ارزشترین سرمایه فولاد خوزستان منابع انسانی است، اظهار داشت: جانشینپروری، تامین نیروی توانمند و بهبود معیشت کارکنان اولویت معاونت منابع انسانی در سال ۱۴۰۰ است. حمایت همهجانبه هیات مدیره و نگاه عملیاتی مدیرعامل در بحث رفع دغدغههای معیشتی کارکنان باعث ایجاد فضای امید در میان این قشر تلاشگر شده است. زمانی نقش کلیدی و تاثیرگذار کارکنان بر روند تولید مشهود است که دغدغه معیشت و مسائل اقتصادی نداشته باشند. از طرفی با حمایت هیات مدیره به دنبال اجرای طرح جایگزینی نیروی متخصص متناسب با بازنشستگی کارکنان هستیم. طرحی که به بالندگی و چابکی سازمان منجر میشود.
معاون منابع انسانی و امور اجتماعی در پایان گفت: طرح طبقهبندی مشاغل در سال ۱۳۹۲ در شرکت فولاد خوزستان اجرایی شد. امسال بنا داریم با بهرهگیری از مشاورین زبده، نسبت به بازنگری طرح اقدام کنیم. در کمیته راهبری تعاریف شاخصها و برنامهها لحاظ شده است، در ادامه با کمک واحد استراتژی، اقدامات و برنامههای اجرایی را نیز دنبال میکنیم. در بُعد ساختار سازمانی نیازمند یک تحول و نگاه جامع هستیم و به همین منظور گروهی از مدیران مرتبط، با هدف استفاده از تجارب فولادسازان بزرگ گردهم آمدهاند.
منبع
شرکت فولاد خوزستان
ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد