مدیرعامل شرکت مس:

آینده انرژی جهان از آن مس است/ لزوم توسعه سرمایه گذاری‌ها

0 629

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به افزایش سهم و نقش مصرف برق در انرژی های جهانی از ۱۹ درصد فعلی به ۴۹ درصد تا سال ۲۰۵۰، بر لزوم توسعه سرمایه گذاری ها در این حوزه تاکید کرد.

اردشیر سعد محمدی امروز (یکشنبه) در همایش چشم انداز سرمایه‌گذاری در صنعت مس در محل هتل المپیک افزود: از ۲۹۰ هزار تن مس کاتدی تولید شده در سال ۹۹ بیش از ۲۸۰ هزار تن معادل ۹۷ درصد در شرکت ملی صنایع مس ایران تولید شد.

وی گفت: میزان برداشت ماده معدنی در معادن تا سال ۲۰۲۴ شروع به کاهش خواهد کرد چون چند فقره از معادن کشور رو به انتها خواهد رفت و همچنین کاهش عیار نیز در حال اتفاق افتادن است.

سعدمحمدی بیان داشت: در کمتر از ۱۰ سال آینده تولید و استخراج معدنی مس به ۱۷ میلیون تن می‌رسد و پیش بینی می شود با شرایط موجود تولید مس تصفیه شده به ۲۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تن و مس کاتدی به ۳۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تن برسد.

به گفته وی، در ۱۰ سال آینده پیش بینی می شود که شکاف عرضه مس به بیش از ۵ میلیون و ۹۴ هزار تن برسد، به این منظور ۱۹۹ پروژه سرمایه‌گذاری برای تقاضای ایجاد شده در سال ۲۰۳۱ در حال شکل گیری است که ۷۲ فقره آنها پروژه محتمل و ۱۲۷ پروژه، پروژه ممکن است.

سعد محمدی بیان داشت: در مجموع میزان افزایش تولید در سال ۲۰۳۱ میلادی ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تن خواهد بود که بیش از ۴ میلیون تن ان مربوط به پروژه محتمل و ۶ میلیون و ۵۷۰ هزار تن مربوط به پروژه های ممکن خواهد بود، ضمن اینکه اکثر سرمایه‌گذاری‌ها در عیارهای نیم درصد و زیر نیم درصد در حال شکل گیری است و پروژه های بین ۱۰ تا ۴۰ میلیون تنی برداشت ماده معدنی تجمع بیشتری دارد.

وی تصریح کرد: امروز دنیا به سمت معادن زیرزمینی حرکت کرده و در کشور ما نیز باید این تعریف را قائل شویم.

سعد محمدی خاطرنشان کرد: بیشترین میزان سرمایه گذاری ها طی ۱۰ سال آینده در کشور شیلی با ۲۷ میلیارد دلار است که میزان سرمایه‌بری پروژه‌های آن ۲۲ هزار دلار است.

وی ادامه داد: کشور پرو پنج میلیارد دلار سرمایه‌گذاری برای افزایش تولید مس محتوی به ۶۴۹ هزار تن با هزینه سرمایه بری ۱۳ هزار دلاری، در کنگو ۹.۷ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری با سرمایه بری هر تن ۱۳۰۰۰ دلار، در آمریکا سرمایه‌گذاری ۹.۷ میلیارد دلاری برای افزایش تولید مس محتوی به ۵۹۴ هزار تن و سرمایه‌بری ۱۶ هزار دلاری و بالاخره در ایران در دو چشم انداز ۱۴۰۳ و ۱۴۱۰ سرمایه‌گذاری ۴ میلیارد دلاری پیش‌بینی شده است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع ایران گفت: در افق ۱۴۰۴ به میزان ۲ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری برای رساندن تولید مس محتوی به ۲۴۶ هزار تن با میانگین سرمایه‌بری ۸۸۰۰ دلاری پیش‌بینی شده است و لذا در قیاس با شیلی و آمریکا و پرو ما قابل قبول و منطقی است.

وی گفت: تا سال ۲۰۳۱ میلادی تعداد ۱۳۱ پروژه ۵۰ هزار تنی، ۴۱ پروژه ۵۰ تا ۱۵۰ هزار تنی و ۲۳ پروژه بیش از ۱۵۰ هزار تنی به بهره‌برداری می‌رسد که ۳۹ درصد آنها در آمریکای مرکزی و جنوبی، ۱۷ درصد در آمریکای شمالی، ۱۴ درصد در آسیا ۱۶ درصد در آفریقا و ۷ درصد در اروپا خواهد بود و تمرکز سرمایه‌گذاری‌ها در جهان بر عنصر مس است.

سعدمحمدی دلیل این موضوع را تغییر موضوع مصرف انرژی از نفت به سمت الکتریکی برشمرد.

وی در ادامه به برنامه‌ریزی برای افتتاح سه طرح در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد که شامل معدن و کارخانه کنسانتره «دره آلو»، معدن و کارخانه کنسانتره «دره زار» و کارخانه فولوتاسیون حال از سرباره‌های سرچشمه است و افزود: با بهره برداری از این واحدها بیش از ۴۰۰ هزار تن به تولید کنسانتره و دست‌کم ۸۰۰ میلیون دلار به درآمدها اضافه خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران خاطرنشان‌کرد: برنامه‌های توسعه‌ای شرکت در قالب ۲۹ پروژه با سرمایه‌گذاری ۲.۴ میلیارد یورو و ۳۰ هزار میلیارد تومان تعریف شده است.

وی گفت: ظرفیت کنونی کارخانه‌های کنسانتره شرکت ملی مس یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن است که در سال ۹۹ بیش از ۱.۲ میلیون تن تولید داشتند و با اجرای برنامه‌های توسعه‌ای طی چهار سال آینده ظرفیت تولید کنسانتره به ۲.۳ میلیون تن خواهد رسید.

سعدمحمدی ادامه‌داد: اجرای برنامه‌های توسعه ای شرکت سبب خواهد شد تا شرکت ملی مس در زمره ۱۰ شرکت برتر جهان در تولید مس قرار بگیرد.

وی ابراز امیدواری کرد که با خرید تجهیزات و فناوری های جدید، استفاده از نرم افزارهای روز اکتشافات معدنی و همچنین استفاده از سیستم ابرالکترونیکی (برای ارزیابی ذخایر و پتانسیل‌های جدید) استان‌های جدیدی از جمله آذربایجان غربی، یزد، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و اردبیل را در جرگه معدنی مس قرار دهیم.

** مس، عنصر استراتژیک دهه‌های آینده

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در ادامه گفت: در فضای امروز جهانی نزدیک به ۳۹ درصد انرژی تولید جهان از نفت و جریان الکتریسیته ۱۹ درصد از انرژی جهان را تامین می‌کند.

وی بیان داشت: مطابق پیش‌بینی‌ها در سه دهه آینده برنامه‌ریزی‌ها به سمتی است که ۱۳ درصد تامین انرژی از نفت و ۴۹ درصد از الکتریسیته خواهد بود که مهمترین عنصر در این تغییر رویکرد با توجه به قیمت‌ها و قابلیت بالا در انتقال جریان الکتریسیته، مس است.

سعدمحمدی ادامه‌داد:‌ همچنین در ۱۰ سال آینده دست‌کم ۳۵ درصد خودروها در سطح جهان برقی خواهند شد که به این ترتیب، مصرف چهار تا هفت کیلوگرمی مس در خودروهای امروزی به بیش از ۸۹ کیلوگرم افزایش خواهد یافت؛ بر این اساس بازار بسیار مناسبی برای فلز مس ایجاد خواهد شد.

وی اضافه‌کرد: سرانه فعلی مصرف مس در جهان ۳.۲ کیلوگرم است که پیش‌بینی می‌شود طی دو دهه آینده با افزایش ۱.۳ میلیارد نفری جمعیت جهان، تقاضای اضافی پنج میلیون تنی برای آن ایجاد شود.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.