دبیر انجمن سنگ آهن ایران، معارض نداشتن محدوده ها و معادن آزادسازی شده را مهمترین نکته و نقطه قوت این طرح برشمرد که توسعه کمی و کیفی، افزایش سرمایه گذاری و ارتقای بهره وری در معادن از آن انتظار می رود.
«سعید عسگرزاده» امروز در گفت وگو با خبرنگار سایت خبری- تحلیلی معدن۲۴ درخصوص اقدام وزارت صمت در آزادسازی معاون و محدودههای حبس شده، افزود: هیچ کس با کلیت این موضوع مشکلی ندارد و قطعا هر اقدامی در راستای تسهیل در بهره برداری از معادن مفید خواهد بود.
به گفته این مقام صنفی، باید پذیرفت اثرگذاری این اقدام به شدت متاثر از نوع اجرای آن است، یعنی از آنجایی که هنوز نوع اجرا مشخص نشده نمی توان قضاوتی در مورد آن انجام داد.
وی خاطرنشان کرد: نکته مثبت اما حضور آقای کشاورز سرپرست معاونت امور معدنی وزارتخانه بالا سر طرح است و با توجه به شناختی که همه معدنی ها از ایشان دارند و با توجه به شناخت وی از فرآیندهای معدنی و شناخته شدن به عنوان کارشناسی خبره، مزیت بزرگی برای اجرای این طرح است.
عسگرزاده تصریح کرد: توسعه کمی و کیفی معادن، افزایش سرمایه گذاری و ارتقای بهره وری، از جمله اقدامات مهم و قابل دفاعی است که از اجرای این طرح انتظار می رود.
وی تاکید کرد: همین که آقای کشاورز از نبود هرگونه معارض در این محدوده ها و معادن خبر داد، مهمترین نکته طرح بود، زیرا همواره یکی از مشکلات در بحث اجرا، رفتن به سمت محدوده هایی است که در آن فردی جایگزین فرد دیگری می شود، غافل از اینکه شاید معارض محلی یا دولتی دارد و همین مساله می تواند کار را دشوار سازد.
** لزوم توجه به اکتشافات پایه و اساسی
دبیر انجمن سنگ آهن ایران درخصوص تاثیر این آزادسازیها بر ذخایر معدنی به ویژه سنگ آهن، گفت: مطرح کردن موضوع میزان ذخیره و زمان پایان یافتن ذخایر در حوزه سنگ آهن، کارشناسی نیست، زیرا بسته به نوع فناوری مورد استفاده، میزان عیاری که می توان استحصال کرد، همچینن بسته به عمقی که می توان کار کرد و بسیاری دیگر از مولفه ها، ذخایر می تواند قابل گسترش باشد.
وی بیان داشت: شاید تا چند سال دیگر با فناوری های جدید، همین باطله هایی که دور ریخته می شوند قابل بازیافت شوند و کارشناسی تر این است که بگوییم «باید در راستای توسعه صنایع تا جایی که امکان دارد اقدام کنیم تا اگر به هر دلیل شرایط برایمان فراهم نشد، بتوان زمان بیشتری خرید تا در تکنولوژی و اصلاح قیمت ها پیشرفت داشته باشیم».
عسگرزاده یادآور شد: وقتی صحبت از اکتشاف می کنیم، در حقیقت منظورمان اکتشافات پایه و کلی است که توسط سازمان زمین شناسی برای آن برنامه ریزی می شود.
وی تصریح کرد: این مهم با افزایش بودجه سازمان زمین شناسی اتفاق خواهد افتاد و آنقدر در زمینه اکتشافات عقب هستیم که باید جهشی در این حوزه اتفاق بیفتد یا قادر به جلب مشارکت خارجی شویم یا بودجه و اختیاراتی به سازمان زمین شناسی داده شود تا کار اکتشافی پایه انجام دهد.
این مقام صنفی معتقد است: حتی اگر در محدوده های آزاد شده مذکور خوب عمل شود، تاثیر قابل توجهی بر اکتشافات نخواهد داشت، بلکه در این حوزه باید در زمینه اکتشافات پایه و کلی اقدامات اساسی انجام گیرد.
پایان خبر///