مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری ایمیدرو:
عرضه در بورس کالا، تنها راهکار تعیین قیمت سنگ آهن است
مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری ایمیدرو گفت: عرضه در بورس کالا، تنها راهکار تعیین قیمت سنگ آهن است.
به گزارش معدن۲۴، “امیر صباغ” امروز (شنبه) در همایش آنلاین تعامل سنگ آهن و فولاد در تالار بورس در محل هتل المپیک افزود: به این ترتیب با کشف قیمتی که انجام میشود، فولادسازان و سنگ آهنیها بر اساس قیمت تابلوی بورس می توانند به انعقاد قراردادهای بلندمدت بپردازند.
وی یادآور شد: در سال ۹۷ بر اساس توافق فولادسازان و واحدهای سنگ آهنی، فرمول قیمتی کنسانتره ۱۶ درصد شمش خوزستان، گندله ۲۳.۵ درصد شمش خوزستان و آهن اسفنجی ۵۰ درصد شمش خوزستان توافق شد، اما در سال های ۹۸ و ۹۹ مذاکرات این دو گروه پیشرفتی نداشت و دیوان عدالت اداری نامه وزارت صمت در تثبیت قیمت را ابطال کرد.
مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری ایمیدرو گفت: مروری بر آخرین قیمت محصولات زنجیره فولاد در بورس کالا، حاکی از مناسب بودن قیمت هاست.
وی همچنین بیان داشت: نگاهی به قیمت های کنسانتره و گندله در بورس کالا نیز حاکی است که نرخ ها محرک صادرات سنگ اهن است.
صباغ گفت: امروز آنقدر که فولادسازان به موضوع افزایش قیمت سنگ آهن حساسیت نشان می دهند، از تحولات در بازارهای پیرامونی غافل هستند.
وی، افزایش ۴ تا ۶ برابری قیمت گاز و برق در واحدهای فولادی با مصوبه مجلس را یادآور شد و گفت: هزینههای ناشی از این افزایش قیمت انرژی دستکم دو برابر گران شدن کنسانتره سنگ آهن در بورس کالا است.
مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری ایمیدرو در ادامه، ذخایر ۴.۸ میلیارد تنی ذخایر زمین شناسی سنگ آهن را شاداور شد که ۲.۹ میلیارد تن آن قابلیت طراحی داشت و بیش از ۱.۱۴ میلیارد تن آن قابلیت اکتشاف دارد و افزود: با روند فعلی تولید سنگ آهن (سالیانه ۳۰ میلیون تن تولید) ذخایر سنگ آهن تا ۱۸ سال دیگر به پایان می رسد و اگر افزایش تولید ۴۵ میلیون تنی چشم انداز ۱۴۰۴ محقق شود، ذخایر تنها برای ۱۲ سال کفاف تولید فولاد را خواهد داد.
وی تاکید کرد: در این راستا باید بر اکتشافات عمیق متمرکز شده و بر روی آزادسازی محدوده های محبوس شده کار کنیم تا عمر ذخایر سنگ آهن بالاتر برود.
صباغ همچنین خاطرنشان کرد: آنطور که برخی فعالان معدن و صنایع معدنی خواستار آن هستند، در جهان چیزی به نام توزیع یکسان سود در زنجیره نداریم و شاهدیم سرمایه و سودآوری زنجره فولاد جهانی از تولیدکنندگان شمش و محصولات فولادی به حوزه معدن (سنگ آهن، زغال سنگ و غیره) حرکت کرده است.
پایان خبر////