۵ اشکال بورس از دیدگاه دبیر کل انجمن سنگ اهن

0 480

دبیرکل انجمن سنگ آهن ایران با بیان این که در بسیاری موارد باید به تعریف ها بازگردیم، به ۵ اشکال اساسی بورس اشاره کرد.

به گزارش معدن۲۴، سعید عسگرزاده امروز شنبه در همایش آنلاین تعامل سنگ آهن و فولاد در تالار بورس در محل هتل المپیک افزود: اگه بخوایم بورس کالا موفق بوده و ابزاری مناسبی برای کسب و کار در بنگاه های مختلف باشد باید سهمیه بندی را در بورس حذف کنیم.

وی بیان داشت: اگر می خواهیم بورس کالا در خدمت بنگاه ها باشد، باید تقاضا محور باشد نه عرضه محور.

عسگرزاده با تاکید بر جلوگیری از دامپینگ، ادامه داد: اگر سهمیه بندی ها برداشته شده یا تقاضا محور شود و مازاد بتواند از فضای کسب و کار داخلی خارج شود، دامپینگ به وجود نمی آید.

وی اگر بنگاه‌ها به عدم امکان استفاده از ابزار بورس برسند، نباید خیلی اصرار کرد که حتماً با همه محصولات و ویژگی هایشان باید در بورس حاضر شوند.

دبیرکل انجمن سنگ آهن ایران تصریح کرد : در بسیاری موارد باید به تعریف ها بازگردیم، اینکه بورس چه کار کند و در خدمت چه کسی باشد؟

وی بیان داشت: بورس کالا اختراع ایران نیست بلکه در کل دنیا به عنوان یک ابزار تسهیل کننده فضای کسب و کار است.

عسگرزاده خاطر نشان کرد: در ایران بورس کالا به مثابه یک ابزار تاثیرات خوبی بر جای می گذارد، از جمله اینکه به شفاف سازی کمک می‌کند، به حذف واسطه ها از فرآیند کسب و کار می انجامد و در تعامل عرضه و تقاضا موضوع قیمت‌گذاری دستوری حذف می شود.

وی تصریح کرد: ‌عمده مشکلات بورس کالا در ایران به این مساله بر می گردد که بورس به عنوان ابزاری برای دولت نیز مطرح است و مسائلی همچون دخالت در قیمت پایه و دخالت در قیمت گذاری، مشکلاتی است که از سوی دولت ایجاد می شود.
دبیرکل انجمن سنگ آهن ایران تاکید کرد: مسائل مرتبط با زنجیره فولاد و بلکه همه سمائل تولیدی و توزیعی کشور با پیچیده سازی یا ساده سازی قابل حل نیست، بلکه باید سعی در واقعی سازی داشته باشیم و بورس کالا را به عنوان یک ابزار بپذیریم.
وی با اشاره به ظرفیت های متفاوت اقتصادی در زنجیره فولاد، تاکید کرد: اگر دولت بخواهد همواره بالای سر زنجیره فولاد بوده یا به صورت دستوری به تنظیم بازار بپردازد، مشکلات زیاد می شود.
عسکرزاده یادآور شد: امروز باید بپذیریم که توسعه در زنجیره فولاد الزاما همگن و هماهنگ نیست و بر این اساس باید اجازه دهیم حتی واحدهای ۱۰۰ هزار تنی کنسانتره سازی شکل بگیرند و به صورت رقابتی کار کنند.
وی با اشاره به زیاد شدن دخالت های دولت، گفت: امروز با دولتی که دو مساله بزرگ دارد مواجهیم؛ نخست، دخالت های زیادی که حاصل آن پیچیده کردن فرآیندهاست و دوم، پیشنهاداتی از سوی دولت که همه روی کاغذ بوده است.
این مقام صنفی یادآوری کرد: دولت در سال ۹۹ با افتخار اعلام کرده که صادرات گندله در این سال صفر بوده است، در حالی که عقل اقتصادی می گوید اشتباه کرده و همین مساله سبب شده تا واحدهای گندله سازی با ظرفیت واقعی خود کار نکنند.
وی تصریح کرد:‌نام حکمرانی از دو سو در حال ضربه زدن به زنجیره فولاد است؛ اول، برای هر موضوع ساده بخشنامه ای عجیب و گاه متناقض صادر می کند و دوم، در بخشی از نظام حکمرانی و تصمیم سازان با ساده سازی مسائل مواجهیم که نشاندهنده آگاهی اندک آنها از بخش معدن است.
پایان خبر/////

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.