کارنامه بهار ۱۴۰۰ معدنی ها و فلزی ها

0 610

به گزارش سایت تحلیلی خبری معدن۲۴، بهار ۱۴۰۰ پایان یافت و شاخص کل بورس تهران توانست با ثبت افت ۱۰.۶ درصدی، منفی ترین بهار تاریخ بورس را ثبت کند. در این میان هیچ‌یک از گروه‌های ۳۸گانه بورس نتوانستند در طول این مدت با افزایش میانگین قیمت زیرمجموعه‌های خود این فصل را پایان دهند. اما برخی صنایع از جمله از دو گروه فلزات اساسی و معدنی فعال در بورس تهران، عقبگردی کمتر از شاخص‌کل داشتند. به طوریکه ۳ماهه نخست سال ۱۴۰۰ با ثبت زیان ۹.۳ درصدی در کارنامه شاخص گروه فلزی و ۳.۶ درصدی در کارنامه شاخص گروه معدنی به پایان رسید.

بدون‌شک عوامل بسیار زیادی برای اثرگذاری بر روند معاملات در فصل بهار ۱۴۰۰ وجود داشته است. در برخی از نمادها صرفا افزایش تقاضا و در برخی دیگر از نمادها اخبار نظیر افزایش نرخ یا رفع ابرمانع قیمت‌گذاری دستوری در طول این مدت توانسته بر مسیر تصمیم‌گیری و دیدگاه سرمایه‌گذاران در طول این مدت اثر بگذارد. با این حال شکی نیست که یکی از مهم‌ترین اتفاقات رخ داده در طول این ماه انتخابات ریاست‌جمهوری بوده که انتظار می‌رود بسیاری از آثار آن در ماه‌های بعد بیش از پیش قابل‌مشاهده باشد. امری که سبب شد تا خردادماه بورس تهران با رشد ۱.۲ درصدی شاخص کل بورس همراه شد.

بررسی عملکرد نمادهای گروه فلزات اساسی در این دوره نیز نشان از آن دارد که در این میان گروه‌صنعتی‌سپاهان‌ با ثبت بازدهی ۲۱.۵ درصدی طی خردادماه در صدر قرار گرفت. در همین راستا کالسیمین نیز با کسب بازدهی در حدود ۱۰ درصدی در فهرست برترین ها جای گرفت. هر چند زیان «فاسمین» در فصل بهار بیش از ۲۰درصد بود. فولاد خوزستاننیز بیش از ۸درصد نوسان مثبت قیمت را در خردادماه تجربه کرد. این در حالی است که فولاد مبارکه با کاهش قیمت در محدوده ۱۵ درصد مواجه شد.

اما بررسی فصل بهار در گروه فلزات اساسی بیان از صدرنشینی فولاد کاوه جنوب کیش دارد. به طوریکه «کاوه» توانست سودی بالغ بر ۱۳.۸ درصد نصیب سهامداران کند. فروسیلیس نیز بازدهی ۱۲ درصدی را در این ۳ماه به نمایش گذاشت. دو نماد «فسپا» و «فخوز» نیز از دیگر نمادهایی مثبتی بودند که فصل بهار را با روندی سودده پشت سر گذاشتند. هر دو نماد به ترتیب بازدهی ۴.۴ درصدی و ۲.۸ درصدی کسب کردند.

در این میان در حالی عملکرد خرید و فروش ماهانه نمادهای گروه فلزی بر سامانه اطلاع رسانی کدال منتشر شد که نماد فولاد مبارکه با درآمد بیش از ۳۳هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی از محل فروش محصولات خود، در فهرست برترین ها جای گرفت. در این فصل ملی مس ایران نیز بیش از ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان درآمد از فروش محصولات کسب کرد.

رصد نمادهای معدنی

همانطور که عنوان شد گروه معدنی توانست با ثبت زیان ۳.۶ درصدی در فصل بهار، با زیان کمتری در مقایسه با دیگر صنایع بورسی مواجه شود. در این میان بررسی عملکرد دوقلوهای سنگ آهنی قابل توجه بود؛  درحالی گل گهر عملکرد درخشانی با ثبت بازدهی بیش از ۲۳درصد در خردادماه را به ثبت رساند که فصل بهار این نماد با زیان ۱۳ درصدی همراه بود. این در حالی است که چادرملو وضعیتی متعادل داشت و عملکرد دوره ای خود را با نوسان محدود سپری کرد. به طوریکه بازدهی 7.۸درصدی در کارنامه خردادماه و ۱.۲ درصدی در فصل بهار «کچاد» ثبت شد.

در این گروه معدنی دماوند بهترین عملکرد را در میان همگروهی های خود کسب کرد و توانست تا حدودی زیان خود را جبران کند. به طوریکه «کدما» سودی بالغ بر ۳۶ درصد را در خردادماه به نمایش گذاشت و به این ترتیب بازدهی فصل بهار را به حدود ۲۶ درصد رساند. این در حالی است که فرآوری معدنی اپال کانی پارس به عنوان برترین نماد در این فصل شناخته شد. نماد «اپال» در این ۳ماهه توانست بازدهی ۸.۶ درصدی را نصیب سهامداران کند.

نویسنده: هدیه لطفی

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.