وجیه اله جعفری مطرح کرد:

تمرکز ایمیدرو بر «توسعه» و «توانمندسازی» در سال ۱۴۰۰/ تلاش برای بومی ‌سازی یک میلیارد دلاری

0 530

وقتی صحبت از یک فرد متخصص و کاردان با سابقه اجرایی بالا در حوزه معدن و صنایع معدنی می‌شود، بی‌شک وجیه اله جعفری یکی از نام‌هایی است که بلادرنگ به ذهن فعالان این بخش می‌رسد.

مسوول دلسوز و کاربلدی که از ۱۷ آذرماه ۹۹ سکاندار ایمیدرو، این سازمان توسعه‌ای بخش معدن و صنایع معدنی شده و در جهت رفع نیاز کشور به محصولات و فرآورده های معدنی با تاکید بر بهینه سازی نظام اقتصادی کشور در این بخش تلاش می کند.

وجیه الله جعفری معاونت سابق امور معادن و صنایع معدنی وزیر صمت و مدیرعاملی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران را در سوابق کاری خود دارد. وی همچنین سمت نائب رئیس هیئت مدیره  شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات را نیز در کارنامه دارد.

به مناسبت فرا رسیدن دهم تیرماه روز صنعت و معدن، طی کمصابه‌ای مشروح با این مدیر توانمند دولتی آخرین برنامه‌ها و اقدامات ایمیدرو برای بسترسازی توسعه حوزه معدن و صنایع معدنی، برنامه‌های اکتشافی، داخلی‌سازی و کاهش وابستگی به خارج و راه‌اندازی طرح‌ها در سال ۱۴۰۰ را به گفت‌وگو نشستیم.

 

معدن۲۴– در راستای ایجاد بسترها و زیرساخت مورد نیاز زنجیره معدن و صنایع معدنی سال چه اقداماتی در دستور کار است؟

همچنین در راستای توسعه معادن و صنایع معدنی بر اساس فناوری های نوین چه اقداماتی در برنامه است و تاثیرات برداشته شدن تحریم ها بر آن چیست؟

 

 جعفری-  برنامه ای  ایمیدرو طی سال ۱۴۰۰ در دو بخش «توسعه» و «توانمندسازی» قابل بررسی است.

در بخش توسعه، شروع عملیات اجرایی چهار طرح بزرگ فولاد، زغال‌سنگ و نفلین با سرمایه گذاری بیش از یک میلیارد دلار،  تامین زیربناهای مورد نیاز راه و برق ۵۶ معدن  کشور، توسعه مناطق ویژه لامرد، پارسیان، کاشان و خلیج فارس با هدف جذب سرمایه گذار در بخش صنایع معدنی کشور، تعریف و اجرای طرح‌های بخش معدن و صنایع معدنی در مناطق کمتر توسعه یافته کشور و شروع عملیات اجرایی سه خط انتقال آب از خلیج فارس به خراسان رضوی و اصفهان و از دریای عمان به سیستان و بلوچستان مورد توجه است.

همچنین در بخش توانمندسازی، افزایش سرمایه صندوق بیمه به میزان ۹۰۰ میلیارد تومان (رسیدن سرمایه صندوق به یک‌هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان)، برگزاری ۳۰۰ دوره آموزشی مورد نیاز بخش خصوصی و ۶ دوره میان‌مدت تربیت تکنسین، عقد قرارداد و توسعه همکاری با بیش از ۲۴ دانشگاه سراسر کشور، حمایت از توسعه گوهرسنگ‌ها و حمایت از ایجاد بازارچه و فرآوری آنها و حمایت از بومی سازی و ساخت داخل، در شمار برنامه های این سازمان قرار دارد.

این سازمان طی سال جاری بیش از یک‌هزار میلیارد تومان در زیربناهای بخش معدن هزینه خواهد کرد.

ایمیدرو هم در طرح ایجاد زیربناها برای معادن کوچک فعالیت دارد و هم از طریق شرکت های زیرمجموعه در حال فعالیت برای توسعه زیربناهای بخش معدن است که از جمله می توان به انتقال آب از خلیج فارس به استان های شرقی کشور و احداث راه آهن سیرجان- کرمان اشاره کرد.

 

معدن۲۴- برنامه های اکتشافی ایمیدرو در سال ۱۴۰۰ را بیان بفرمایید و برای توسعه اکتشافات به سمت اکتشافات عمیق چه اقداماتی در دستور کار دارید؟

 

 جعفری- اجرای بیش از ۸۰۰ متر حفاری در کشور در سال جاری و توسعه وسیع فعالیت‌های اکتشافی و همکاری با سازمان زمین شناسی با هدف تکمیل ژئوفیزیک های موردنیاز کشور از اهم برنامه های اکتشافی سازمان است.

 

معدن۲۴- در راستای بومی‌سازی و کاهش وابستگی به خارج در سال ۱۴۰۰ چه اقداماتی در دستور کار خواهد بود؟

جعفری- ایمیدرو از ابتدای سال گذشته، سیاست بومی سازی و توسعه ساخت داخل را به واحدهای تابعه ابلاغ و اهداف عملیاتی از شرکت های زیرمجموعه دریافت و پایش می کند. طبق برنامه ریزی انجام شده، بومی سازی بیش از ۵۰۰ میلیون دلار قطعه و فرایند تولید شده است و  طبق برآورد انجام شده با احتساب بومی سازی هایی که در طرح های توسعه صورت می‌گیرد، در سال گذشته نزدیک به یک میلیارد دلار صرفه جویی ارزی ناشی از بومی سازی و توسعه توان ساخت داخل ایجاد شد.

برای سال جاری نیز رقم یک میلیارد دلار صرفه جویی حاصل از بومی سازی و توسعه ساخت داخل پیش بینی می شود.

 

معدن۲۴- چه طرح هایی در سال ۱۴۰۰ از سوی ایمیدرو راه اندازی می شود؟

جعفری- میزان سرمایه‌گذاری در طرح های سال ۱۴۰۰ به یک میلیارد و ۹۸۰ میلیون دلار می رسد که اشتغال‌زایی پنج‌هزار نفری را به دنبال خواهد داشت.

 

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.