پذیرش در بورس و ساخت کارخانه کنسانتره سنگ ۲.۵ میلیون تنی، ۲ گام بزرگ توسعه‌ای ماهان سیرجان

0 1,514

به گزارش معدن۲۴، شرکت توسعه فرآوری صنایع و معادن ماهان سیرجان در دوم تیرماه ۱۳۹۴ برای اجرای مفاد قرارداد بین ایمیدرو و مجموعه مشارکت شامل شرکت های گسترش صنایع و معادن ماهان به عنوان لیدر، مجتمع فولاد صنعت بناب، راه سازی و معدنی مبین،‌ فاطرکوثران جنوب و سرمایه ‌گذاری آتیه صبا به شماره ثبت ۴۷۴۴۶۸ و با سرمایه ای بالغ بر ۸۱۰ میلیارد ریال تاسیس شد.

این قرارداد تحت عنوان “عملیات آماده سازی معدن ، باطله برداری ، استخراج و فروش ۲۴ میلیون تن از توده معدنی شماره ۵ گل گهر سیرجان ظرف مدت ۱۴ سال” منعقد گردید و این شرکت تاکنون به عنوان مجری و کارفرمای معدن مشغول به‌کار است.

هدف اصلی شرکت توسعه فرآوری صنایع و معادن ماهان سیرجان، تکمیل چرخه تولید فولاد در مجموعه فولادی هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان است و از این حیث مهمترین حلقه چرخه فولاد هلدینگ می باشد که توانایی تامین خوراک شرکت احیا استیل فولاد بافت را داشته و با تکمیل اکتشافات پیش بینی می شود ذخیره معدن تا ۵۰ میلیون تن نیز افزایش یابد.

به مناسبت فرا رسیدن روز صنعت و معدن، در گپ و گفتی با “مهدی بهرامی” مدیرعامل شرکت صنایع و معادن ماهان سیرجان درخصوص آخرین وضعیت فعالیت‌ها و تولیدات، برنامه‌های توسعه‌ای و صادراتی و مشکلات موجود در این شرکت را به گفت‌وگو نشستیم.

 

معدن۲۴- عملکرد شرکت‌های تابعه شما در سال گذشته و حدود سه ماهه امسال چگونه بوده است؟

بهرامی- شرکت ماهان سیرجان از شرکت های زیرمجموعه هلدینگ صنایع و معادن ماهان به شمار می رود و بعنوان شاخه معدنی این هلدینگ محسوب می شود در حال حاضر مهمترین طرح شرکت استخراج و فروش سنگ آهن از توده معدنی شماره ۵ منطقه گل گهر می باشد در بخش تولید در سال ۱۳۹۹ مجموعاً ۲.۴ میلیون تن سنگ آهن و ۳۶ میلیون تن باطله برداری از این معدن صورت گرفت که نسبت به سال ۱۳۹۸ به ترتیب شاهد افزایش ۱۵ و ۶۵ درصدی بوده ایم.

مجموع فروش سنگ آهن و گندله شرکت در سال ۱۳۹۹ به ۳۹هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به سال ۱۳۹۸ شاهد افزایش ۲۵۰ درصدی بوده ایم

در حوزه ایمنی شرکت با برنامه ریزی مدون در سال ۱۳۹۹ توانسته در بین ۴۴ شرکت تابعه ایمیدرو در کشور مقام چهارم را کسب نماید و همچنین شاهد بیشترین رشد در بین شرکت های مختلف باشد.

همچنین طی سه ماهه نخست سال ۱۴۰۰ تولید سنگ آهن کلوخه از معدن ۵ به حدود ۷۵۰ هزارتن و باطله برداری نیز به ۱۰ میلیون تن رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته شاهد رشد ۹۴ درصدی در بخش تولید سنگ آهن و ۱۳ درصدی در بخش باطله برداری می باشیم.

 

معدن۲۴- برنامه های سال ۱۴۰۰ شرکت را با تمرکز بر برنامه های توسعه ای تشریح بفرمایید. به‌خصوص اگر در زمینه بومی سازی قطعات و تجهیزات، کاهش ارزبری و افزایش عمق ساخت داخل محصولات برنامه هایی دارید عنوان بفرمایید.

بهرامی- برنامه شرکت در سال جاری تحقق برنامه تولید ۲.۵ میلیون تنی سنگ آهن می باشد که شرکت توان تولید تا ۴ میلیون تن نیز دارد اما به دلیل مشکلات قیمت‌گذاری در قرارداد ایمیدرو که منجر به ضرر و زیان شرکت در سال های اخیر شده است، ترجیح شرکت این است که تولید سنگ آهن در حداقل تعهدات قراردادی انجام شود، اما تمرکز را بر روی توسعه معدن و برداشت ۴۰ میلیون تن باطله گذاشته ایم و از طرفی در بخش فروش تمرکز را برای افزایش فروش نسبت به سال قبل  را خواهیم داشت.

فرآیند پذیرش شرکت در بورس نیز در حال انجام می باشد که امیدواریم در سال جاری این مهم محقق گردد، ضمن اینکه عرضه و فروش محصول شرکت در بورس کالا نیز برای اولین بار در اسفند ۱۳۹۹ اتفاق افتاد و در اردیبهشت سال جاری نیز شرکت موفق به تامین مالی ۱۵۰۰ میلیارد ریالی از بورس شد که این موضوع از طریق انتشار اوراق سلف موازی انجام شد.

همچنین مهمترین برنامه های توسعه ای شرکت  در سال ۱۴۰۰ شامل آغاز پروژه احداث کارخانه کنسانتره سنگ آهن به ظرفیت ۲.۵ میلیون تن در سال در شهرستان سیرجان، عملیات اکتشاف محدوده های معدنی و تکمیل اکتشافات معدن ۵ با برنامه ریزی حفاری اکتشافی به میزان حداقل ۸۰۰۰ متر می باشد.

از طرفی در طرح های توسعه شرکت های فولاد شهریار بناب(احداث واحد ذوب و ریخته گری تختال و نورد گرم ورق با ظرفیت ۱.۴ میلیون تن) و احیا استیل فولاد بافت(احداث کارخانه های تولید آهن اسفنجی و گندله به ظرفیت های ۸۰۰ هزارتن و ۲.۵ میلیون تن)، شرکت ماهان سیرجان با داشتن سهام شرکت های مذکور، مشارکت دارد.

 

معدن۲۴- استراتژی شرکت‌ در شرایط تحریمی چه خواهد بود و چه آمادگی برای برداشته شدن احتمالی تحریم‌ها و گشایش های سیاسی دارید؟

بهرامی- اصولاً با وجود مشکلات و موانعی که در زمان تحریم وجود دارد اغلب شرکت های تولیدی سعی بر حفظ وضع موجود و جلوگیری از افت تولید و استفاده از بازار های مصرف داخلی دارند این شرکت نیز با توجه به نیاز مبرم و بازار مصرف داخلی محصولات فولادی سعی کرده است تا با برنامه ریزی لازم نه تنها شرایط تولید را حفظ نماید بلکه با تکیه بر توان پیمانکاران داخلی افزایش تولید حداکثری را در برنامه داشته باشد تا ضمن تامین بخشی از نیاز زنجیره فولاد هلدینگ ماهان بتواند در شرایط کمبود مواد اولیه حضور خود را در بازار فولاد در داخل کشور افزایش دهد.

اما در کنار تحریم ها با موانع و خودتحریمی ها نیز درگیر هستیم که به‌نظرم مشکلات داخلی و رویه های غلط، بروکراسی ها و تغییر مداوم قوانین و دخالت های دولت در بازار، قیمت گذاری محصولات و همچنین سهمیه بندی ها ضربات بدی را به تولیدکنندگان وارد کرده و به‌خصوص در مورد تولید کننده های سنگ آهن با رویه های مختلف قیمت گذاری توسط دولت مواجه هستیم که برای هر معدنی به یک شکل قیمت گذاری می شود و شاهد قیمت های مختلف برای سنگ آهن کلوخه از ۸ درصد کدال تا ۲۴ درصد کدال هستیم.

با این وجود، این شرکت در چند سال اخیر با وجود تحریم ها و مشکلات داخلی برنامه های تولید خود را با قدرت انجام داده و  آمادگی دارد در صورت رفع تحریم ها با تکیه بر توان و دانش داخل و جذب سرمایه گذار خارجی طرح های توسعه گسترده ای در بخش های مختلف از قبیل احداث کارخانه های فرآوری و فولادی و توسعه معادن به‌ویژه سرمایه گذاری در اکتشافات عمقی در نقاط مختلف کشور به انجام برساند و ضمن کمک به بخش تولید شاهد اشتغال زایی و کارآفرینی بسیار زیادی در حوزه معدن و صنایع معدنی باشیم.

 

معدن۲۴- برنامه ها و هدفگذاری صادراتی امسال شرکت‌ را تشریح بفرمایید.

بهرامی- با توجه به اینکه سبد محصولات شرکت در حال حاضر شامل مواد اولیه و محصولات میانی زنجیره فولاد می باشد و با عنایت به بازار گسترده و نیاز شرکت های داخلی در این زمینه، در حال حاضر برنامه ای برای صادرات محصولات خود ندارد و صادرات محصولات هلدینگ ماهان از طریق سایر شرکت های گروه مانند شرکت فولاد بناب انجام می شود و وظیفه شرکت ماهان سیرجان تامین خوراک برای شرکت های مذکور است.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.