بی مهری به بخش معدن در سال «حمایت از تولید»/ نوسازی ناوگان فرسوده معدنی را جدی بگیریم

0 490

در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به «تولید، حمایت‌ها و پشتیبانی‌ها» نامگذاری شده و در حالی که در سه سال اخیر و مواجهه با تحریم‌ها بخش معدن بار بزرگی از اقتصاد کشور را به دوش کشیده است، بی مهری با معدن کاران و ممانعت از ورود ماشین آلات معدنی به داخل کشور، دشواری های فعالان این بخش را بیش از پیش کرده است.

به گزارش معدن۲۴، به دنبال تحریم های ظالمانه در چند سال گذشته و بیشتر شدن فشارهای اقتصادی علیه کشورمان که به ویژه بخش های تجارت و صنعت را تحت تاثیر خود قرار داد، بخش معدن توانست با دور زدن تحریم ها، ضمن شکوفایی بیش از پیش خود، به سایر بخش های اقتصادی کمک شایان توجهی کند.
فقط در یک نمونه، تهاتر ارز صادراتی صنایع معدنی با واردات قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنایع کشور، به تداوم حضور شرکت‌ها در بازارهای جهانی کمک کرد که به گفته مسئولان امر، این روش حتی با برداشته شدن تحریم‌ها ادامه خواهد یافت.
امروز اکثر کامودیتی‌های معدنی (مواد پایه) از سوی صنایعی که توانایی دارند، صادر شده و در مقابل قطعات و مواد اولیه مورد نیاز همان صنایع و دیگر صنایع بزرگ به کشور وارد می‌شود.
با وجود نقش انکارناپذیر بخش معدن در اقتصاد کشور در چند سال اخیر و درآمدهای صادراتی و ورود ارز به کشور، در حالی که این بخش با مشکلات متعددی همچون فرسودگی ناوگان حمل و نقل و ماشین آلات معدنی دست و پنجه نرم می کند، اما اخبار واصله حاکی از اذیت و آزار معدن داران و معدن کاران در ورود ماشین آلات مورد نیاز به کشور است.
یکی از فعالان معدنی که نخواست نامی از وی در گزارش درج شود، به معدن۲۴ گفت: حدود یک سال قبل از طریق یکی از شرکت های چینی برای خرید و واردات ماشین آلاتی همچون دامپتراکت، بیل مکانیکی، لودر و گریدر اقدام کردیم و اکنون در حالی که سفارش ساخت ها انجام شده و این ماشین آلات به گمرکات وارد شده اند، از ورود آنها به داخل کشور جلوگیری می شود.
وی، دلیل این مساله را ممانعت دولت به بهانه حمایت از تولید داخل و مشخصا شرکت هپکو عنوان کرد.
این فعال معدنی یادآوری کرد:‌ این در حالی است که تا همین ۶ ماه قبل ورود انواع ماشین آلات معدنی به کشور آزاد بود و به دلیل فرسودگی ماشین آلات، ناگزیر از ورود آنها بودیم و هیچ مشکلی هم برای واردات وجود نداشت، اما به یکباره از حدود ۶ ماه قبل به این طرف واردات آنها ممنوع شده است.

این فعال معدنی افزود: شرکت های ایرانی نظیر هپکو توان و قدرت تولید ماشین آلات سنگین معدنی را ندارند و این مهم یک چالش اصلی محسوب می شود‌.
وی تصریح کرد:‌ تولیدات شرکتی نظیر هپکو نه از کیفیت لازم برخوردار است و قیمتی به مراتب بالاتر از ماشین آلات مشابه خارجی دارد.
این تولیدکننده بخش معدن تاکید کرد: باطله برداری حدود ۳۰ میلیون تنی در مجموعه وی به دلیل مشکل یاد شده خوابیده است و کارها معطل ورود ماشین آلات جدید است.

** عمر بیش از ۱۲ سال اکثر ماشین آلات معدنی
تولیدکننده معدنی دیگری به معدن۲۴ گفت: اکثر ماشین آلات موجود فعال در ناوگان معدنی کشور تولید قبل از سال ۲۰۱۲ است و به‌روزترین آنها از مدل ۲۰۱۲ است، بنابراین با یک ناوگان بسیار فرسوده مواجهیم.
وی بیان داشت: از چند ماه قبل و طبق دستورالعمل های جدید، واردات ماشین آلات زیر ۱۰۰ تن ممنوع شده که عمده ماشین آلات بخش معدن را شامل می شود.
این فعال معدنی یادآور شد: در حالی که حدود یک سال پیش سفارش ساخت این ماشین آلات را به شرکت سازنده خارجی داده و تولید آنها بین ۸ تا ۹ ماه زمان برده و حدود ۲ تا سه ماه در راه حمل به ایران بوده است، اکنون و با دستورالعمل جدید قادر به وارد کردن ماشین آلات خریداری شده به داخل نیستیم.
وی تصریح کرد: فرسودگی ماشین آلات معدنی موضوع بسیار مهمی است و با توجه به تحریم ها، مسئولان امر باید با تسهیل واردات این محصولات، نسبت به نوسازی این ناوگان اقدام کنند تا سنگی از جلوی پای تولید کشور برداشته شود، نه اینکه در حمایت از شرکتی که در گذشته به نادرست به بخش خصولتی واگذار شده بود، از واردات جلوگیری کنند.

پایان خبر///

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.