گزارش خلاصه اقدامات طرح احیاء، فعالسازی و توسعه معادن کوچک مقیاس در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۰
سید رضا عظیمی، مدیر اجرایی و دبیر شورای هماهنگی طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچکمقیاس
ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به استناد مفاد مصوبه شماره ۸۵۰۰۱/ت ۵۲۴۴۲ ه مورخ ۱۳۹۴/۶/۳۱ هیئت وزیران، در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) در بیانیه گام دوم انقلاب و بیانات نوروزی سال ۱۳۹۸ که توسط معظمله به عنوان سال «رونق تولید» نامگذاری شده است، با هدف مقاوم سازی اقتصاد کشور همراه با کاهش و خنثیسازی اثرات منفی تحریمها، ۷۶ پروژه اولویتدار اقتصاد مقاومتی را در سال ۱۳۹۸ مورد تصویب قرار داد که ۶ مورد آن در حوزه وظایف وزارت صنعت، معدن و تجارت بود که یکی از آنها پروژه «طرح احیاء معادن کوچک مقیاس» در کشور است.
از سوی وزیر وقت سازمان مجری این طرح سازمان ایمیدرو و مجری منصوب، بالاترین مقام اجرایی این سازمان است.
اجرای این طرح در همان سال از سوی ریییس هیات عامل ایمیدرو به شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران ابلاغ شد.
همه گزارشات پیشرفت طرح مطابق با منشور مصوب شورای اقتصاد مقاومتی بهصورت ماهانه در سامانه «نیپا» ثبت و مورد ارزیابی و پایش سازمان برنامه و بودجه قرار میگیرد.
سال ۱۴۰۰ از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان سالِ «تولید، پشتیبانیها و مانعزدایی» نامگذاری شد. حضرت آیتالله خامنهای در پیام نوروزیشان با اشاره به مساله رونق تولید اقدامات انجام شده در این زمینه را کافی ندانسته و خواستار برنامهریزی و تلاش حداکثری از سوی مسوولان و مجموعههای جوان برای بهبود و رشد محسوس مساله تولید داخلی شدند.
با توجه به ادامه بحران اقتصادی ناشی از فشارهای بینالمللی بهویژه تحریمهای ظالمانه آمریکا، عدم تحقق پیشبینی فروش نفت و اختلال در تامین بودجه مورد نیاز کشور و تاکید رهبر معظم انقلاب بر اهمیت تولید و اشتغال با شعار مانعزدایی، در سال جاری نیز این پروژه در اولوی های طرحهای اقتصاد مقاومتی قرار گرفت.
** خلاصه گزارش عملکرد در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۰
گزارش ۶ ماهه طرح احیاء حاکی از پایش بیش از چهار هزار محدوده معدنی در ۲۱ استان هدف بر اساس آمار و اطلاعات اخذ شده از وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
با همکاری کارگروه استانی طرح احیاء، بر روی بیش از ۲۵۰ معدن اقدام کلینیکی شامل رفع موانع اداری، سرمایهگذاری، معارضان محلی و غیره انجام شد که امسال و سال گذشته ۲۷۱ معدن احیاء شده و توسعه یافتند و با توجه به اظهارات کارگروه استانی سازمان¬های صنعت، معدن و تجارت به چرخه تولید بازگشتند.
معادن احیاء و توسعه یافته مذکور در ۶ ماهه نخست امسال پس از فعالسازی نهایی، پتانسیل افزایش اشتغال مستقیم بیش از ۲ هزار نفر و قابلیت افزایش ظرفیت تولید تا یک میلیون و ۴۲۰ هزار تن را دارا هستند. همه این اقدامات با وجود محدودیتهای کرونا انجام شده است.
** اقدامات انجام شده از ابتدای طرح تا پایان شهریورماه
شناسایی، پایش و اولویتبندی هفتهزار معدن، محدوده معدنی (اعم از پروانه اکتشاف و گواهی کشف) و محدوده های مزایدهای بر اساس مزیت نسبی هر استان، از این تعداد برروی یکهزار و ۷۱۳ معدن اقدام کلینیکی و راه حل ارائه شده که در مجموع ۶۷۰ معدن احیاء و توسعه یافته است. همچنین حمایت و توسعه ۱۵ واحد فرآوری در سطح کشور از اقدامات طرح است.
دیگر اقدامات طرح در راستای فعالسازی معادن شامل اجرای پروژههای زیرساخت مورد نیاز معادن با حمایت مجری طرح زیربناهای لازم ایمیدرو، انعقاد ۳۷ تفاهمنامه سرمایهگذاری، علمی- پژوهشی و دانشبنیان، معرفی ۶۲ پرونده به صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیت های معدنی برای اخذ تسهیلات که ۲۳ طرح در حال پیگیری و صدور بیمه نامه است و حمایت از هشت استارتاپ معدنی.
ایمیدرو این طرح را با هدف تامین خوراک برای صنایع معدنی مصرفکننده مواد معدنی، افزایش تولید و تکمیل زنجیره محصولات و توسعه و ایجاد اشتغال پایدار از ابتدای سال ۹۸ در راس برنامههای جاری لحاظ کرده و به صورت مستمر و طی جلسات تخصصی اقدامات و عملکرد این طرح با حضور ریاست هیات عامل ایمیدرو پایش میشود.
پایان خبر////