یک کارشناس بورس و اوراق بهادار گفت: وارد شدن معادن به بورس می تواند آنها را از قید و بند دولتی دور کرده، منجر به سرمایه گذاری بیشتر در آنها شده و منافع سهامداران را به دنبال داشته و زمینه ساز توسعه آنها باشد.
همایون دارابی امروز (چهارشنبه) در گفت وگو با خبرنگار سایت خبری- تحلیلی معدن۲۴ درخصوص تاکید وزیر صنعت، معدن و تجارت بر عرضه معادن در بورس کالا، افزود: عرضه معادن در بورس سابقه ای قدیمی دارد و بخصوص پس از ابلاغ رهبر معظم انقلاب، معادن بزرگی همچون ملی مس روانه این بازار شدند و اتفاقا بازدهی بسیار خوبی هم داشتند.
وی بیان داشت: این در حالی است که بازار سابقه خوبی از رفتار دولت با این دست معادن ندارد و به طور مثال در معادن چادرملو شاهد ضررهای میلیاردی وارد شده از سوی دولت به سهامداران بودیم.
دارابی تصریح کرد: در مجموع، عرضه معادن در بورس یکی از زمینه های بسیار قوی برای توسعه اقتصادی و توسعه بخش معدن و صنایع معدنی است.
وی ادامه داد: زمانی که چادرملو وارد بازار سرمایه شد بین ۲.۵ تا ۵ میلیون تن محصول اولیه نظیر سنگ آهن و به مقدار کمی کنسانتره تولید می کرد، اما امروز به یک مجتمع عظیم تولید گندله، آهن اسفنجی، فولاد و صنایع وابسته تبدیل شده که صدها نفر در آن مشغول به کار هستند.
این کارشناس بورس و اوراق بهادار اضافه کرد: در مقابل، شاهد ادامه درجا زدن فعالیت معادنی همچون سنگ آهن مرکزی هستیم که تاکنون در اختیار دولت باقی مانده اند.
وی تصریح کرد: نفس وارد شدن معادن به بورس می تواند آنها را از قید و بند دولتی دور کرده، منجر به سرمایه گذاری بیشتر در آنها شده و منافع سهامداران را به دنبال داشته باشد.
دارابی بیان داشت: ورود معادن و صنایع معدنی در بازار سرمایه مزیت هایی به دنبال دارد و امروز بازار منتظر عرضه معادنی همچون طلای زرشوران است که در لیست انتظار قرار دارند و امیدواریم که عرضه شوند، زیرا به تنوع در بازار کمک خواهند کرد.
وی یادآور شد: متاسفانه در دولت آقای روحانی اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی با توقف همراه شد، این در حالی است که انتظار می رفت مجموعه هایی همچون ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید در بازار عرضه شوند، اما از این فرصت ها بهره برداری نشد.
این کارشناس بورس و اوراق بهادار ابراز امیدواری کرد در دولت سیزدهم شاهد بازگشت به ریل خصوصی سازی و اجرای فرامین رهبری در این زمینه باشیم.
پایان خبر////