بهرهبرداری از مرحله نخست کارخانه فرآوری سنگآهن هماتیتی تنگ زاغ
معدن۲۴:استاندار هرمزگان با اشاره به افتتاح خط ۳۰۰ هزار تنی مرحله نخست کارخانه کنسانتره آهن تنگ زاغ، گفت: خوشبختانه زیرساختهای اجرا شده در فاز نخست این کارخانه اعم از برق، سیستم کنترل و آب، بسیار وسیع و کامل دیده شده است و میتواند بخشی از فاز دوم را هم پوشش دهد.
مهدی دوستی در حاشیه بهرهبرداری از کارخانه کنسانتره آهن تنگ زاغ با اشاره به توسعه صنعت فولاد، گفت: برای رسیدن به ۵۵ میلیون تن فولاد خام تا سال ۱۴۰۴ با چالش اصلی یعنی تامین مواد اولیه مواجه هستیم، چرا که پایه اصلی توسعه صنعت فولاد را معادن مگنتیت قرار دادیم.
استاندار هرمزگان افزود: ظرفیت دیگری نیز به نام هماتیت وجود دارد که در حال حاضر استان هرمزگان نزدیک به ۸۰۰ میلیون تن ذخیره سنگآهن هماتیتی دارد و امروز شاهد بودیم که این کارخانه میتواند یک خبر خوب برای صنعت فولاد ایران باشد.
دوستی ادامه داد: اگر ما بتوانیم از سنگ هماتیت بهرهبرداری مطمئنی داشته باشیم، میتوانیم تمام زنجیره فولاد کشور را امیدوار کنیم و تمام چشماندازهایی که به دلیل نگرانی از تامین مواد اولیه، دچار آسیب شده را تامین کنیم.
استاندار هرمزگان با اشاره به افتتاح خط ۳۰۰ هزار تنی مرحله نخست این کارخانه و آغاز عملیات اجرایی مرحله دوم با ظرفیت یک میلیون تنی، اظهار کرد: زیرساختهای اجرا شده در مرحله نخست این کارخانه اعم از زیرساختهای برق، سیستم کنترل و آب، بسیار وسیع و کامل دیده شده است؛ به نحوی که میتواند بخشی از مرحله دوم را هم پوشش دهد.
دوستی ضمن تشویق این واحد صنعتی گفت: یکی از بهترین کارهایی که در این کارخانه صورت گرفته، بومیسازی آن است که در واقع تجهیزات به عنوان قلب اصلی سیستم، داخلیسازی شده و نیاز است که ما حمایت کنیم.
استاندار هرمزگان در پایان ضمن دعوت از سرمایهگذاران به این استان افزود: در هرمزگان با وجود ظرفیتهایی که در زمینه هماتیت دارد، از سرمایهگذاران دعوت میشود که به این استان آمده و از این فرصت بیبدیل استان بهرهمند شوند.
نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز در حاشیه افتتاح این طرح صنعتی اظهار کرد: برنامه استراتژی صنعتی کشور مورد تصویب مجلس قرار گرفته و مجلس هم در توسعه صنعتی کشور بر همین مبنا اجرا میشود.
محمد آشوری تصریح کرد: یکی از بحثهایی که در چرخه تولید فولاد کشور به عنوان صنعت استراتژیک مطرح شده است، زنجیره تولید بود که کارخانه کنسانتره سنگآهن تنگ زاغ بر همان مبنا شکل گرفته است.
وی بیان کرد: جای خوشبختی است که با تلاشهای استاندار هرمزگان و حمایتهایی که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال انجام است، رویکرد تولید فولاد به عنوان صنعت دریاپایه صورت میگیرد.
نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی در اشاره به حمایتهای مجلس برای طرحهای توسعهای و طرحهایی که میتواند ارزش افزودهای داشته باشد، اعلام کرد: افتتاح این کارخانه در واقع پر کردن حلقه مفقوده زنجیره تولید است که مجلس هم در این زمینه برنامه حمایتی خود را هم در عرصه قانونگذاری و هم در عرصههای حمایتی دیگر خواهد داشت.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان نیز در حاشیه افتتاح و آغاز عملیات اجرایی مرحله دوم این کارخانه اعلام کرد: کارخانه کنسانتره تنگ زاغ با سرمایهگذاری ۳۰۰ میلیارد تومان ضمن جلوگیری از خامفروشی بیش از ۳۰۰ هزار تن مواد معدنی، زمینه اشتغال ۱۵۰ نفر را به صورت مستقیم برای شهرستان حاجیآباد فراهم کرده است.
خلیل قاسمی افزود: محصولات تولیدی این کارخانه بیش از ۱۲۰ هزار تن کنسانتره سنگآهن و ۸۰۰ هزار تن سنگآهن دانهبندی شده در سال است.
وی تصریح کرد: مساحت مرحله نخست کارخانه کنسانتره آهن در زمینی به مساحت ۲۰ هکتار و زیربنای پنج هکتار ساخته شده است که شامل چهار بخش اعم از واحد خردایش، واحد نرمایش، واحد فرآوری و واحد آبگیری است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان با اشاره به آغاز عملیات اجرایی مرحله دوم این کارخانه اظهار کرد: مرحله دوم این کارخانه تولید یک میلیون تن کنسانتره آهن است که از ۲.۵ میلیون تن انتقال مواد معدنی از این منطقه جلوگیری خواهد کرد.
بر اساس گزارشی از ایرنا، قاسمی با اشاره به توسعه هماتیت در این بخش به عنوان سیاستهای استان و کشور و رسیدن به مرحله محصول نهایی، بیان کرد: میزان سرمایهگذاری طرح توسعه کارخانه کنسانتره سنگآهن تنگ زاغ قریب به ۹۰۰ میلیارد تومان است و میتوان اذعان کرد که در بحث آهن هماتیتی، این افتتاح و کلنگزنیها در نوع خود، در کشور بینظیر است.
انتهای پیام//