مدیرعامل شرکت مهندسی فکور صنعت تهران:
دولت از دخالت در مکانیسم بورس و صادرات بپرهیزد/ انباشت میلیون ها تن کنسانتره، گندله و اسفنجی در انبارها
معدن۲۴:مدیرعامل شرکت مهندسی فکور صنعت تهران گفت: دولت از دخالت در مکانیسم هایی همچون بورس و صادرات که رفتار خاص خودشان را دارند و دست بردن در آنها روی همه محصولات تاثیرگذار می شود، دست بردارد و اجازه دهد بازار روال و رفتار طبیعی خود را طی کند.
«محمد وحید شیخزاده» امروز در گفتوگو با خبرنگار ما درخصوص نوسانات قیمت سنگ آهن در بازارهای جهانی، افزود: عمده سنگ آهن عرضه شده در جهان از نوع سنگ دانه بندی فاین و لامب است، اما بیزینس کنسانتره در بازار جهانی بسیار پایین است.
وی بیان داشت: عمده بیزینس سنگ آهن در کشورمان کنسانتره سنگ آهن است و لذا نمی تواند ارتباط مستقیمی با قیمت های جهانی داشته باشد.
شیخ زاده خاطرنشان کرد: اگرچه بخشی از بازار صادراتی ما وابسته به قیمت های جهانی است (زیرا کنسانتره را بر مبنای قیمت فاین ۶۵ درصد در نظر می گیرند)، بر این اساس نوسانات بازار جهانی به بخشی از کنسانتره که صادرات سنگ آهن است میتواند تاثیرگذار باشد.
وی گفت: در بازار جهانی وقتی قیمت سنگ آهن افزایش می یابد، فرصتی برای شرکت های داخلی به منظور توسعه صادرات است و اعمال قوانین محدودکننده مثل وضع عوارض صادراتی (که در پیک قیمت جهانی وضع شد) فرصت صادرات از دست می رود (که از دست رفت).
مدیرعامل شرکت مهندسی فکور صنعت تهران ادامهداد: بر این اساس است که می بینیم کنسانتره در انبارها انباشته و عرضه داخلی بیش از تقاضا می شود، در ادامه همین مشکل به همه زنجیره در کنسانتره سازی، گندله سازی و احیای مستقیم نیز سرایت می کند و کل زنجیره به دلیل انباشت محصولات دچار مشکل کمبود نقدینگی می شود.
وی تصریح کرد: متاسفانه فرصت صادراتی در همه زنجیره آن هم در مقطعی که قیمت فولاد بسیار بالا رفته بود، به دلیل دخالت و سیاستگذاری صادراتی از دست رفت.
شیخ زاده در ادامه بیان داشت: فلسفه وجودی بورس کالا، کشف قیمت بر مبنای عرضه و تقاضا است، اما اعمال قیمت های محدودکننده و دستوری در بورس سبب می شود این نهاد ماهیت خود را از دست بدهد.
وی ادامه داد: اکنون با عرضه های زیادی مواجهیم که فروش نمی روند، زیرا در رفتار بازارها دستکاری شده است و دقت نشد که هرگونه تصمیمی می تواند سایر پارامترها را به هم بریزد.
مدیرعامل شرکت مهندسی فکور صنعت تهران گفت: در نتیجه شاهد بودیم برخی افراد به انتظار پایین تر آمدن قیمت ها نشستند تا در منفی ترین حالت ممکن به خرید بپردازند.
وی تاکید کرد: توصیه من به دولت این است که از دخالت در کلیه مکانیسم هایی همچون بورس و صادرات که رفتار خاص خودشان را دارند و دست بردن در آنها روی همه محصولات تاثیرگذار می شود، دست بردارد و اجازه دهد بازار روال و رفتار طبیعی خود را طی کند.
شیخ زاده یادآور شد: امروز و با مشکل به وجود آمده، میلیون ها تن گندله، کنسانتره و آهن اسفنجی انباشت شده که همه اینها سرمایه های کشور است که مسدود و مسکوت مانده است؛ همه این مسائل به دلیل دخالت هایی است که دولت به تصور مدیریت بازار با وضع عوارض گمرکی انجام دهده است.
وی گفت: در نتیجه امروز شاهد رکود و تعطیلی بسیاری از گندله سازان یا کار کردن آنها با ظرفیت پایین هستیم و این تصمیم کل زنجیره را به هم ریخته است.
پایان خبر////