فضای نا امن معدن برای زنان/ آزار و اذیتی که به تولید و درآمد لطمه می زند
معدن۲۴: موضوع تبعیض رفتار، آزار و اذیت و تجاوز جنسی به زنان در جوامع معدنی جهان موضوعی ست که در ماه های گذشته در میان غول های معدنی به شدت داغ شده و مورد توجه قرار گرفته است. اولین خروجی منفی این موضوعات عدم تمایل زنان به کار در معادن بوده که موجب کمبود نیروی کار متخصص و اثرگذاری بر تولید و درآمد این شرکت ها شده است.
دامبیسا مویو سرمایهگذار و اقتصاددان جهانی این هفته اولین زنی شد که سخنرانی اصلی را در کنفرانس سالانه صنعت و معدن در استرالیای غربی ارائه میکند، که این امر با توجه به مسئله تبعیض جنسیتی باعث اهمیت این بخش شد.
گزارش قابل توجهی که در ژوئن توسط دولت ایالتی استرالیای غربی منتشر شد مواردی از رفتار «وحشتناک» علیه زنان را در معادن سنگ آهن این قطب معدنی جهان شرح داده و شرکتهای معدنی از جمله BHP و ریوتینتو را به دلیل نادیده گرفتن رفتار مجرمانه مورد انتقاد قرار داد. او در سخنرانی کنفرانس خود گفت: «اگر در ابتدای کار حرفهایام از من میپرسیدید که آیا تبعیض جنسی و رفتاری در میان معدنکاران وجو دارد الان به قطعیت می گویم که به وفور دیده می شود و به نوعی جزیی از زندگی معدنی آن ها شده است!”
در ماه فوریه ریوتینتو گزارش خود را منتشر کرد که نشان می داد نزدیک به ۳۰ درصد از زنان شاغل در این غول معدنی جهانی آزار و اذیت جنسی را در محل کار تجربه کرده اند و ۲۱ زن گزارش تجاوز جنسی یا تجاوز جنسی واقعی یا اقدام به آن را گزارش کرده اند. دیگر غول معدنی یعنی بی اچ پی هم می گوید در طول سال گذشته درصد از تجاوز به زنان که به مقامات اجرایی گزارش می دهند از ۲۵ درصد به ۳۸ درصد افزایش یافته است. این در حالیست که از سال ۲۰۱۶، این شرکت تعداد زنان شاغل را از ۱۷ درصد به ۳۲ درصد افزایش داده است.
استرالیا حدود نیمی از صادرات سنگ آهن جهان را به خود اختصاص می دهد و زنان مدت هاست که از آزار جنسی در کمپ ها و دفاتر معدن شکایت دارند. غول های معدنی ماه گذشته کمبود نیروی کار در استرالیا را به عنوان یکی از دلایل کلیدی موثر بر تولید و درآمد شناسایی کردند.