لزوم بهروز رسانی استراتژی های گلگهر و چادرملو در گندلهسازی
بهروزآوری استراتژی های گلگهر و چادرملو در گندلهسازی با توجه به تحولات بازار داخلی و بین المللی، مورد تاکید و الزامی است تا از خسارت بیشتر به سهامداران جلوگیری شود.
به گزارش سایت خبری- تحلیلی معدن ۲۴، در گذشته اگر از واحدهای زنجیره فولاد سوال میشد که سودآورترین بخش زنجیره چه محصولی است، همگی به اتفاق می گفتند گندله آهن.
این موضوع در اختلاف قیمت کنسانتره آهن و گندله در فرمول دستوری وزارت صمت نیز مشخص بود (کنسانتره ۱۶ درصد و گندله ۲۳.۵ درصد شمش فولاد خوزستان، یعنی اختلاف ۴۶ درصدی، در مقابل ارقام جهانی حدود ۱۷ درصدی امروز).
این خطای استراتژیک در قیمتگذاری گندله و کنسانتره آهن باعث شد تا سرمایه گذاری در گندله سازی ها شتاب گرفته و ظرفیت آن از مرز ۶۷.۳ میلیون تن عبور کند. نکته اینکه ۴۶ میلیون تن ظرفیت گندله سازی نیز در حال احداث است.
بازار گندله با مازاد ۱۸ میلیون تنی عرضه مواجه است (تولید ۵۶ میلیون تن و مصرف در محدوده ۳۸ میلیون تن) و راهکاری جز خام فروشی و صادرات نیست. اما چقدر میتوان صادر کرد؟
برای صادرات باید قیمتهای دستوری را کنار بگذاریم. در دنیا اختلاف قیمت گندله- کنسانتره در محدوده ۲۰ دلار یا ۱۷ درصد است و با این حاشیه اندک، بسیاری از واحدهای گندله سازی غیراقتصادی بوده و ترجیح بر تعطیلی و صادرات کنسانتره آهن است.
امروز تعدادی از شرکتها اقدام به کاهش تولید گندله و تعطیلی خطوط تولید خود کرده اند و به امید رشد قیمت گندله جهانی نشسته اند که ممکن است با توجه به داستان کاهش رشد اقتصادی چین و دامپینگ قیمت فولاد توسط روسیه، فعلا دور از دسترس باشد.
برخی هم در انتظار بهبود تقاضای داخلی ناشی از راهاندازی واحدهای آهن اسفنجی جدید و رونق بازار داخلی هستند.
با وجود ریسک فوق، برخی شرکتهای معدنی بورسی همچنان به دنبال مجوز احداث واحدهای گندله سازی هستند، هم در کنار دریا گلگهر و هم در سایت خود گلگهر و چادرملو.
بهروزآوری استراتژی های این بنگاهها با توجه به تحولات بازار داخلی و بین المللی مورد تاکید و الزامی است تا از خسارت بیشتر به سهامداران جلوگیری شود.
پایان خبر/////