مهدی بهرامی، مدیرعامل شرکت فولاد ماهان سیرجان تصریح کرد

موفقیت فولاد سیرجان برخلاف مانع تراشی های داخلی و خارجی

0 719

معدن ۲۴:مهدی بهرامی، مدیرعامل شرکت فولاد ماهان سیرجان افزایش هزینه برق و گاز، حقوق دولتی معادن، هزینه نیروی انسانی، اخذ عوارض صادراتی، هزینه‌های تولید و قطع برق و گاز واحدهای فولادی را از جمله عواملی می‌داند که منجر به وضعیت کنونی بازار فولاد شدند. او با این وجود معتقد است صنعت فولاد برخلاف تمامی مانع تراشی‌های داخلی و خارجی، شرایط خوبی دارد.
از دولت توقع چاره اندیشی داریم
مهدی بهرامی، مدیرعامل شرکت فولاد ماهان سیرجان در رابطه با عملکرد این شرکت در چهار ماهه نخست سال گفت: بازار فولاد از ابتدای سال وضعیت خوبی ندارد، شرکت‌ها به لحاظ نقدینگی دچار مشکل شده‌اند و عملا بازار رکود را تجریه می‌کند؛ به گونه‌ای که تاکنون کمتر از ۲۰ درصد از کنسانتره و گندله عرضه شده در بورس به فروش رسیده و فروشنده‌ها جهت تامین حداقلی نقدینگی خود ناچار به فروش با زیان شدند و این شرایط به ما که تولیدکننده و فروشنده سنگ هستیم نیز سرایت کرده و در فروش و نقدینگی دچار مشکلات جدی شدیم. هرچند که این معضل تا کنون خللی در فرآیند تولید وارد نکرده و تا جایی که توانستیم اجازه ندادیم این فشار به پیمانکاران منتقل گردد، اما با ادامه این روند امکان به‌وجود آمدن مشکلات جدی در تولید نیز وجود دارد. هرچند برخی از مشکلات ناشی از دستورالعمل‌ها، بخش نامه‌ و دخالت‌های دولت علی‌الخصوص در بازار است اما توقع داریم دولت در این مورد چاره اندیشی کند.
وی در مورد فروش شرکت‌های معدنی در بورس کالا افزود: نگاهی به فروش شرکت‌های معدنی در بورس کالا، نشان می‌دهد شرکت‌ها در نقدینگی دچار مشکلات جدی و نیازمند حمایت هستند. طی چند سال اخیر که تحریم‌ها به اوج خود رسیدند، شرکت های فولادی توانستند با وجود مشکلات عدیده این صنعت را پابرجا و فعال نگه دارند و حق این صنعت نیست که به جای افزایش تولید که پتانسیل آن وجود دارد، دچار کاهش شدید تولید و صادرات و به طور کلی مشکلات داخلی شوند. اکنون قیمت های فروش در بورس کالا پایین‌تر از بهای تمام شده محصولات ثبت شده و ضرر و زیان شرکت‌ها محرز است. با وجود حواشی سیاسی که در صنعت فولاد شاهد هستیم.
تبدیل منطقه گل گهر به الگوی معدنکاری
این مقام مسئول پیرامون افزایش ساخت مسکن عنوان کرد: از سوی دیگر برای تحقق هدف افزایش ساخت مسکن، فشار مضاعفی بر زنجیره فولاد تحمیل شده و بعضا با کنترل قیمت‌ها مواجه هستیم که همزمان بهای تمام شده فولاد توسط دولت در بخش‌های مختلف دچار افزایش قابل توجه شده است. افزایش هزینه برق و گاز، افزایش حقوق دولتی معادن، افزایش هزینه نیروی انسانی، اخذ عوارض صادراتی، افزایش هزینه‌های تولید و قطع برق و گاز واحدهای فولادی از جمله عواملی هستند که منجر به وضعیت کنونی بازار فولاد شدند. این صنعت با وجود تمامی موانع داخلی و خارجی، شرایط خوبی دارد. موفقیت سه ساله شرکت فولاد ماهان سیرجان در انجام عملیات معدنکاری بیش از تعهدات خود و کسب امتیاز عالی در ممیزی سالانه ایمنی در میان شرکت‌های تابعه ایمیدرو سبب شده تا معدن ۵ گل گهر به عنوان یکی از منظم ترین معادن شناخته شده و منطقه گل گهر به الگوی معدنکاری بدل شود.
مهدی بهرامی در رابطه با نحوه تامین مواد اولیه برای دستیابی به افق ۱۴۰۴ فولادی بیان کرد: شرکت فولاد سیرجان در مرحله اول معدن ۵ گل گهر در حدود ده هزار متر حفاری اکتشافی عمیق داشته و در سال جاری بنا داریم در راستای تدقیق و افزایش ذخیره معدنی ۵ گل گهر، ده هزار متر دیگر عملیات حفاری اکتشافی انجام دهیم. البته افزایش اکتشافات با حمایت دولت، کاهش مشکلات زنجیره فولاد و شرکت های معدنی و همچنین در اختیار قرار دادن پهنه‌های معدنی به شرکت‌های معدنی به ارمغان خواهد آمد.
مدیرعامل شرکت فولاد ماهان سیرجان هدف این شرکت در شش ماهه دوم سال ۱۴۰۱ را اینگونه مطرح کرد: فولاد ماهان سیرجان در بخش توسعه معادن در سال جاری نزدیک به ۲۰۰ کیلومتر مربع محدوده در حال اکتشافات مقدماتی و تفصیلی در حال اجرا دارد. در بحث توسعه فرآوری مواد اولیه شرکت نیز با احداث دو واحد کارخانه کنسانتره و گندله سازی به ظرفیت هر کدام ۲.۵ میلیون تن این فرآیند را آغاز نموده‌ایم. همچنین احداث فولاد سازی در استان هرمزگان را در مجموعه هلدینگ ماهان داریم که شرکت ماهان سیرجان به عنوان یکی سهامدار در این پروژه مشارکت دارد.
وی در پایان پیرامون فلزات رنگی و اساسی گفت: در حوزه سرب و روی، مس و طلا محدوده های در حال اکتشافی را داریم و کار بهره برداری را در یک معدن سرب و روی آغاز به زودی خواهیم کرد.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.