تورج زارع مدیر عامل شرکت آلومینای ایران:

آلومینیوم گرفتار برق

0 573

معدن ۲۴:”تورج زارع” مدیرعامل شرکت آلومینای ایران در گفت‌وگو با خبرنگار سایت خبری تحلیلی معدن ۲۴ در خصوص برنامه‌های کوتاه مدت این مجموعه افزود: تا پایان امسال در نظر داریم تولید آلومینا را به ۲۴۰ هزار تن و تولید شمش آلومینیوم را به ۳۸ هزار تن برسانیم.

وی در خصوص سایر برنامه ها این مجموعه، از برنامه ریزی برای بهره‌برداری از سه پروژه تا پایان سال خبر داد و گفت: پروژه نخست، تولید هیدرات های ویژه است.

زارع بیان داشت: این محصول اکنون تماماً به عنوان یک کندسوز کننده وارد کشور می‌شود، اما مهندسان ما با بومی سازی دانش موفق به تولید آن شده اند که پایان سال به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی دامه داد: پروژه دوم پرعیار سازی بوکسیت به روش واسط سنگین است؛ این کار جدید در بوکسیت برای نخستین بار در جهان از سوی ایران انجام می‌شود؛ زیرا بوکسیت ایران با عیار و کیفیت پایین است و این پروژه نیز تا پایان سال به بهره‌برداری خواهد رسید.

زارع خاطرنشان کرد: پروژه سوم در بخش گل قرمز است که طی آن دو واشرتیکنر به واشرتیکنرهای موجود اضافه خواهد شد تا بتوانیم باطله‌های فرآیند (گل) را انتقال دهیم و با بوکسیت های کم عیار تر کار کنیم.

وی اضافه کرد: پروژه چهارم، بهره برداری از فیلترهای پرس میباشد که بخشی از آن در جهت بهینه سازی مصرف آب و بخشی دیگر در جهت کاهش مصرف سود کاستیک است و سبب می‌شود بتوانیم گل قرمز فرآیند را جداسازی کرده و به بخش باطله هدایت کنیم.

 

مدیرعامل شرکت آلومینای ایران در ادامه در خصوص برنامه‌های بلندمدت این مجموعه، به تامین زیرساخت های برق آب اشاره کرد و گفت: اکنون پروژه ۱۸۰ مگاواتی تولید برق در این مجموعه را در برنامه داریم که نیروگاه آن از نوع سیکل ترکیبی خواهد بود و اکنون فاز نخست آن به ظرفیت ۹۰ مگاوات در دست اقدام است، به طوری که مطالعات آن انجام شده و در مرحله مناقصه و انتخاب پیمانکار است.

وی گفت: در موضوع آب، بهینه سازی مصرف آب در طی فرآیند و همچنین انجام عملیات آبخیزداری و آبخوانداری و ساخت یک سد خاکی در برنامه است که این سد تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد و ۵۰۰ هزار متر مکعب آب را ذخیره خواهد کرد.

زارع ادامه‌داد: با توجه به اینکه مصرف سالیانه ما دو میلیون متر مکعب است، با ذخیره سازی آب در سد می‌توان سیلاب های منطقه را کنترل و ۲۰ درصد از آب مورد نیاز مجموعه را به این طریق تامین کرد.

وی همچنین به انتقال آب از سد کلمن دره اشاره کرد و گفت: این سد در حال ساخت بوده و در مرحله نهایی خود است.

زارع، پروژه بلندمدت چهارم را پروژه تولید آلومینا از بوکسیت‌های کم‌عیار به ظرفیت ۵۰۰ هزار تن عنوان کرد که مطالعات اولیه آن انجام شده و نتیجه آن مثبت بوده و اکنون با مشارکت شرکت‌های چینی در فاز مطالعات بیسیک است و امیدواریم تا ۶ ماه دیگر به نتیجه برسد؛ پروژه ای که در حقیقت یک ابرپروژه بوده و سرمایه گذاری یک میلیارد دلاری نیاز دارد.

وی خاطرنشان‌کرد: این شرکت تنها شرکتی است که اکتشافات را در مجموعه خود در برنامه دارد، به طوری که امسال ۲۰ هزار متر حفاری اکتشافی به انجام رسید و در چند سال اخیر نیز سعی شد تا بیش از ۱۰ هزار متر حفاری برای بوکسیت داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت آلومینای ایران خاطرنشان کرد: در این راستا ذخایر خوبی نیز کشف شده و توانستیم برای بیش از ۳۰ سال خوراک کارخانه آلومینای جاجرم را تامین کنیم. در عین حال نگاه ما این است که میزان ذخایر را افزایش داده و بتوانیم بوکسیت مورد نیاز کشور (سالیانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن) را تامین کنیم. در این راستا ایمیدرو نیز برنامه‌هایی برای اکتشافات بوکسیت دارد.

 

 

مدیرعامل شرکت آلومینای ایران دیگر برنامه‌های بلندمدت این مجموعه را توسعه فازهای ۲ و ۳ تولید شمش آلومینیوم برشمرد و گفت: اکنون سالانه ۴۰ هزار تن تولید داریم و با اضافه شدن دو فاز دیگر به تولید سالیانه ۱۲۰ هزار تن شمش آلومینیوم خواهیم رسید .

 

** مهمترین چالش صنعت آلومینیوم

وی در خاتمه مهمترین چالش صنعت آلومینیوم را تامین برق برشمرد به طوری که هر چهار شرکت تولید کننده آلومینیوم در ایران در تابستان نگرانی هایی از بابت تامین برق دارند و تصریح کرد: مسئولان باید برنامه ریزی ویژه ای در این زمینه داشته باشند.

زارع گفت: تولید برق نیازمند تأمین گاز است، اما متاسفانه مشکلاتی در تامین گاز نیز وجود دارد. شرکت آلومینای ایران در زمستان در بخش آلومینا با مشکل تامین گاز نیز مواجه است.

وی یادآور شد: با اینکه همواره انرژی به عنوان یکی از مزیت های کشور ما مطرح بوده، اما امروز به یک چالش در کشورمان تبدیل شده و نیاز بود در سال‌های گذشته در این حوزه کار و سرمایه گذاری بیشتری انجام می‌شد.

وی اظهار داشت: امروز خود صنایع برای تامین برق شان دست به کار شده‌اند و همه شرکت‌های بزرگ بخش معدن و صنایع معدنی به دنبال تامین برق هستند؛ هرچند که باید به فکر گرفتن محدوده و تامین گاز خود نیز باشند.

 

 

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.