رئیس انجمن سنگ آهن ایران ؛

سنگ تعهدات ارزی بر پای تولیدکنندگان زنجیره فولاد/ برهم خورن تعادل کفه ترازوی زنجیره فولاد

0 487

معدن۲۴:رئیس انجمن سنگ آهن ایران با انتقاد از سیاست‌‌های حوزه ارزی کشورگفت: تعادل در کفه ترازو زنجیره فولاد متاسفانه برهم خورده و تولیدکنندگان بالادستی و پایین دست زنجیره شرایط سختی را تجربه می‌کنند زیرا که در سایه برخی تصمیمات دولت قدرت صادرکنندگان کاهش یافته است.
مهرداد اکبریان با اشاره به سیاست جدید وزارت صمت مبنی بر محاسبه قیمت فولاد بر مبنای ارز نیمایی افزود: زنجیره تولید فولاد طوری طراحی شده که باید در همه مقاطع آن از بالادست تا پایین دست مانند شمش ، میلگرد ، گندله و کنسانتره صادرات انجام شود. در این شرایط به دلیل مشکلاتی نظیر قطعی آب و برق اغلب واحدهای تولیدی با نیمی از ظرفیت خودشان کار می‌کنند و تنها راه کنترل درآمد و هزینه‌ها توسعه صادرات و ورود به بازارهای خارجی است. حالا با این شرایط اگر بنا باشد درباره صادرات سخت‌گیری مانند تعهدات بازگشت ارز به قیمت نیمایی را اعمال کنیم ؛ قدرت را از صادرکنندگان و تولیدکنندگان سلب خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه درحال حاضر بین ارزر نیمایی مبادلاتی و ارز آزاد فاصله زیادی در بازار وجود دارد، ادامه داد: با توجه به این شرایط کارکردن از ارز نیمایی با تعهدات بالایی ارزی چیزی شبیه به شوخی است و می‌توان با جرات گفت؛ این شرط با ممنوعیت صادرات فرقی ندارد.
این فعال معدنی با اشاره به نقش حیاتی ارز برای تولیدکنندگان این عرصه اظهارداشت : موضوع ارز به قدری برای فعالان عرصه فولاد مهم است که چند ماه پیش موضوع در نظر گفتن ارزی با قیمت مشخص برای تولیدکنندگان عرصه فولاد مطرح شدکه حاکی از دغدغه تولیدکنندگان از نوسانات ارزی بود.
اکبریان با تاکید بر عرضه انواع محصولات بالادست مانند سنگ آهن، کنسانتره و گندله با قیمت واقعی تصریح کرد: اگر قرار باشد مبنای محاسبه قیمت تمام شده سنگ آهن را دلار نیمایی یا قیمت‌های محصولات پایین دست زنجیره مثل آهن اسفنجی تعیین کند؛ قیمت سنگ آهن که بالاترین محصول چرخه تولید فولاد است ؛ مورد سرکوب قرار می‌گیرد که این سیاست‌ها با هدف ظرفیت سازی انبوه در تولید و صنعت کاملا مغایر است.
وی با اشاره به اینکه باید بین قیمت‌های جهانی با قیمت تمام شده محصول تعادل برقرار کنیم ،گفت: ارز نیمایی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تنها بر روی کاغذ سندیت دارد و عملا دولت خدمات خود را با ارزهای بالاتری عرضه می‌کند؛ قیمت ارز مبادله ای که بین تولیدکننده و صادرکننده رد و بدل می‌شود حدود ۴۳ هزارتومان است؛ قیمت ارز آزاد ۵۴ هزار تومان است که تا ۶۲ هزار تومان هم پیشروی کرد و در مجموع ؛ هزینه جاری بسیاری از واحدهای تولیدی و کارخانه‌ها با ارز آزاد تامین می‌شود.
رئیس انجمن سنگ آهن ایران با بیان اینکه بخش عمده ای از درآمد تولیدکنندگان صرف نوسانات ارزی می‌شود، افزود: داد و ستد در بورس کالا هم رانت ویژه ای برای عده ای ایجاد کرده است که به‌طور مستمر از این سفره تغذیه می‌کنند، که این رویکرد
نتیجه سیاستگذاری‌های یک شبه است .
اکبریان درپایان یادآور شد: تولید در زنجیره فولاد مانند یک ترازو به دو کفه متعادل نیاز دارد و عدم تعادل این دوکفه، نارضایتی تولیدکنندگان عرصه فولاد را از ابتدا تا انتهای زنجیره ایجاد کرده است.

منبع ایروپکس
ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.