با آغاز عملیات ذوب در پروژه یزد۱، ظرفیت تولید در فولاد آلیاژی به بیش از دو برابر می رسد

0 422

معدن۲۴: عملیات ذوب در پروژه یزد۱ در شرکت فولاد آلیاژی ایران بالاخره با موفقیت انجام شد.
مدیرعامل هلدینگ توسعه صنایع و معادن غدیر در رابطه با پروژه یزد۱ گفت: این طرح در سال ۱۳۸۶ در شرکت فولاد آلیاژی ایران کلنک زنی شد؛ اما تا سال ۱۳۹۲ دوران قبل از شروع عملیات اجرایی بوده است و از سال ۱۳۹۲ تا بهمن ماه ۱۳۹۹ به پیشرفت کمتر از ۵۶ درصد نایل آمده بود.
ابوتراب فاضل با اشاره به وقفه ۱۵ ساله در عملیات راه اندازی این طرح ابراز کرد: با تغییر مدیریت در مجموعه هلدینگ صنایع و معادن غدیر(بعنوان سهامدار) و به تبع آن، تغییر رویکرد به پروژه ها، شتاب پیشرفت این پروژه نیز رشد خیره کننده ای به خود گرفت و علی رغم بحران همه گیری ویروس کوید۱۹ و همچنین تشدید تحریم های ظالمانه بر علیه کشور عزیزمان، موفقیت تاریخی نصیب صنعت فولاد گردید و با انجام موفقیت آمیز عملیات ذوب گیری در ۲۳ اسفندماه ۱۴۰۱(همزمان با سالروز افتتاح نخستین کارخانه ذوب‌آهن ایران در سال ۱۳۴۶)، طرح یزد۱ با ظرفیت ۷۰۰ هزارتن تولید انواع فولاد در سال، از یک پروژه متوقف و نیم تمام ۱۵ ساله به یک کارخانه بزرگ تولید فولاد در حوزه صنایع معدنی تبدیل گردید.
مدیر عامل هلدینگ توسعه صنایع و معادن غدیر در ادامه عنوان کرد: در حال حاضر با پیشرفت بیش از ۹۴ درصد، بعد از انجام تست موفقیت آمیز اولین قوس الکتریکی در دی ماه ۱۴۰۱، هم اکنون در حال استخراج اولین محصول از اولین ذوب بوده و بر طبق برنامه زمانبدی، در سال ۱۴۰۲ کارخانه مذکور وارد مرحله بهره برداری آزمایشی خواهد شد.

فاضل در رابطه با افزایش ظرفیت تولید در فولاد آلیاژی ایران بیان کرد: اولین ذوب طرح یزد۱  فولاد آلیاژی ایران با موفقیت انجام شد تا این طرح توسعه بزرگ فولادی، یک گام دیگر به بهره‌برداری نزدیک‌تر شود. با بهره‌برداری از پروژه یزد۱، ظرفیت تولید شرکت فولاد آلیاژی بیش از دو برابر می‌شود و به ۱.۳ میلیون تن در سال می‌رسد.
ابوتراب فاضل ادامه داد: اولین ذوب در کوره ۱۴۰ تنی طرح یزد۱ فولاد آلیاژی ایران با موفقیت انجام شد و مذاب تولیدی در این فاز، در خط ریخته‌گری این کارخانه در مرحله تبدیل به شمش فولادی می باشد. در ابتدای خرداد ماه، بهره‌برداری آزمایشی از پروژه ۷۰۰ هزارتنی یزد۱ آغاز خواهد شد. این طرح توسعه فولاد آلیاژی ایران، بزرگ‌ترین طرح فولادآلیاژی کشور است که در سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.
گفتنی ست ظرفیت فولاد آلیاژی با بهره برداری کامل این طرح به ۱.۳ میلیون تن در سال خواهد رسید و از ظرفیت ۶۰۰ هزارتنی در سالیان گذشته به بیش از دو برابر افزایش خواهد یافت.
فولاد آلیاژی ایران در شهر یزد با تولید انواع محصولات فولادخاص، موقعیت خوبی برای دسترسی به بازارهای صادراتی دارد و اساسا یک شرکت صادراتی محسوب می گردد. در سال گذشته این شرکت عملکرد بسیار خوبی در بورس داشته است و انتظار می‌رود با راه‌اندازی طرح یزد۱ ، روند سوددهی و صادرات این شرکت افزایش یابد.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.