کم و کاست دستورالعمل توان فنی و مالی اخذ پروانه اکتشاف معادن
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ضمن نقد دستورالعمل توان فنی و مالی که به تازگی اصلاح شده است عنوان کرد: نظر کلی نظام مهندسی این است که باید صلاحیت فنی و مالی برای حقیقیها و حقوقیها وجود داشته باشد و معدن به اهلش سپرده شود.
معدن ۲۴: رضا بستامی در پنل تخصصی اکتشاف معادن استیل پرایس اظهار کرد: دستورالعامل «توان فنی و مالی» در سال ۱۴۰۰ دو بار اصلاح شد. دیدگاهی که وجود دارد این است که اغلب پروانه های اکتشافی که صادر می شود برای خانم های غیر معدنی و زمین شناسها است. یعنی بیش از ۶۰ درصد به نام خانم است که به دلیل آن کاری نداریم.
او افزود: وزارت صمت و سازمان نظام مهندسی معدن سیاستشان این است که کار را به اهل بسپارند. ما ادعا میکنیم ۴۴ هزار مهندس معدن و شرکتهای توانمند معدنی داریم. اگر کار را واگذار کنیم به افراد دیگر شاید درست نباشد. برای اولین بار این دستورالعمل به صلاحیت فنی و مالی تبدیل شد. این دستورالعمل هم برای افراد حقیقی و هم برای افراد حقوقی است.
بستامی ادامه داد: این امکان وجود داشت که جای متخصصان در این دستورالعمل بهتر ببینیم یا فارغ التحصیل هایی که حتی عضو سازمان نظام مهندسی نیستد را برای شان جایگاهی قائل شویم. خوشبختانه در این صلاحیت فنی و مالی این طور آمده است که برای شخص حقیقی حتما باید رشتههای اصلی یا مرتبط نظام مهندسی باشد. خارج از این امکان صدور وجود ندارد، البته برای فردی که از قبل سابقه داشته باشد شرایط متفاوت است. فقط یک ابهامی وجود داشت.شرکت های حقوقی که حتما در هیات مدیره شان دو نفر پروانه دار باشد می توانند امتیاز بگیرند. نظر کلی نظام مهندسی این است که باید صلاحیت فنی و مالی وجود داشته باشد و معدن به اهلش سپرده باشد. چه حقیقی باشد و چه حقوقی.