معدن۲۴: مدیر عامل فولاد مبارکه عنوان کرد: ۸ میلیارد دلار سرمایه گذاری هایی است که فولاد مبارکه در کل زنجیره فولاد انجام داده است. ما فولاد مبارکه را یک شرکت توسعه ای می دانیم. رشدی که در حوزه سرمایه گذاری داشتیم حدود ۱۰ برابر سال ۱۳۹۹ بوده است.
به گزارش معدن ۲۴، یاسر طیب نیا در یک نشست خبری اظهار کرد: ویژگی یک بنگاه اقتصادی موفق چیست؟ ما یک بنگاه اقتصادی موفق را از چند جنبه موفق می دانیم. در وهله اول اگر یک بنگاه اقتصادی سودآوری پایدار داشته باشد موفق است. بنگاهی موفق است که منابعی را که در اختیار می گیرد تبدیل به خلق ارزش برای سهام دارانش کند. این اولین ویژگی یک بنگاه موفق است. دومین ویژگی افزایش رقابت پذیری و رشد بنگاه است. بنگاهی که رشد پیدا نکند و نتواند در فضای رقابتی امروز کشور و جامعه بین المللی رقابت پذیری اش را بالا ببرد موفق نیست.
او افزود: از این دست بنگاه ها نمونه هایی در کشور خودمان وجود دارد و در جامعه بین المللی هم نمونه های بزرگ اش را دیده ایم. بنگاه همواره با رشد و توسعه و رفتن به سمت فناوری های جدید خودش را به روز می کند. ویژگی سوم یک بنگاه اقتصادی موفق شفافیت و سلامت در کار است. بنگاه اقتصادی باید به دور از فساد کار کند. همچنین ویژگی چهارم این است که یک بنگاه اقتصادی موفق نمی تواند جامعه پیرامونی خود را در نظر نگیرد. بنگاهی که برای جامعه پیرامونی اش آسیب دارد نمی تواند موفق باشد.
مدیرعامل فولاد مبارکه در بخش دیگری از صحبت های خود با ارائه گزارشی از عملکرد فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۱ گفت: فولاد مبارکه بزرگترین تولیدکننده ورق های فولادی سخت در خاورمیانه و شمال آفریقا است که سهمی ۳۴ درصدی در خاورمیانه و ۲۰ درصدی از منطقه منا دارد.
او افزود: ارزش فعلی فولاد مبارکه بالغ بر ۵۱۰ همت است و سهم ۱.۵ درصدی در تولید ناخالص داخلی کشور دارد. همچنین حدودا ۶.۵ درصد از تولید ناخالص بخش صنعت سهم دارد. امروز زنجیره تامین گسترده شامل بیش از ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ شرکت که بسیاری از این ها صرفا تامین کننده فولاد مبارکه هستند که ابتدا برای فولاد مبارکه در زمینه تامین قطعات کار کردند و شبکه گسترده ای از مشتریان بالغ بر ۱۰۰۰ کارخانه در دایره خود دارد که این بدون لحاظ کردن مشتریان خرد است.
طیب نیا تصریح کرد: فولاد مبارکه در یک منطقه جغرافیایی محصور نیست. عملکرد فولاد مبارکه در شرکت های تولیدی و خدماتی در حال گسترش است. امروز فولاد مبارکه فقط تولیدکننده فولاد نیست، بلکه رسالت خود را بالاتر از تولید یک محصول می بیند. ما امروز هم تولید محصول داریم و هم در توسعه های زیر بنایی کشور ورود کردیم. چشم انداز ما این است که فولاد مبارکه الگوی بنگاه داری ملی باشد. هدف گذاری ما این است که در جمع ۲۰ شرکت فولادی جهان قرار بگیریم.
او ادامه داد: ۵ جهت گیری کلی را در یک سال گذشته دنبال کردیم. اول جهت گیری استفاده حداکثری از ظرفیت های تولیدی. جهت گیری دوم ما که دستاوردهای خوبی هم داشته توسعه کمی و کیفی و متوازن بوده است. جهت گیری سوم توسعه سرمایه انسانی است و تمرکز بر نوآوری های نوین جهت گیری چهارمی است که در نیمه دوم سال ۱۳۹۹ شروع کردیم. جهت گیری کلی ما تبدیل شدن به یک صنعت سبز است.
مدیرعامل فولاد مبارکه در بخش دیگری از صحبت هایش گفت: دستیابی به درآمد سالانه ۱۵ میلیارد دلاری را هدف گذاری کردیم که یک درآمد رویایی و هدف گذاری چالشی برای ما است. ما اعتقاد داریم که فولاد مبارکه به وسعت ایران می تواند رشد اقتصادی و توسعه صنعتی که کشور نیاز دارد را ایجاد کند. ما یک هسته اصلی برای توسعه های مان تعریف کردیم. دو میدان گازی در دست مطالعه است که ظرف چند ساله آینده گاز خودمان را تامین می کنیم و به خود شبکه هم می توانیم گاز مازاد بدهیم.
طیب نیا با اشاره به دیگر برنامه های فولاد مبارکه عنوان کرد: خرید ۸۰ لوکوموتیو جدید را در دستور کار داریم و امروز بالغ بر ۳۰۰۰ واگن داریم. این ها جهت گیری هایی است که برای گروه فولاد مبارکه تعریف کردیم. جایگاه کشور ما در تولید فولاد در رتبه دهم در عرصه جهانی است. دستیابی به ۳۰ میلیون تن فولاد در حالی است که ظرفیت تولید فولاد کشور ۶۰ میلیون تن در دست احداث است که از این رقم ۱۰.۲ میلیون تن سهم فولاد مبارکه از کل تولید فولاد کشور است. صنعت فولاد کشور ما با نزدیک به ۶۵ درصد ظرفیت خود کار می کند. ولی فولاد مبارکه با ظرفیت ۱۰۰ درصدی خود کار می کند. ما سال گذشته بیش از ۶۱ رکورد تولید در بخش های مختلف داشتیم. آهن اسفنجی ۱۰ درصد رشد داشتیم. این رشد ها بدون استفاده از ظرفیت های جدید اتفاق افتاده است. آن هم در شرایط قطعی گاز و برق.
سال گذشته در کل کشور افول قیمت های فولاد و رکود در این بخش را داشتیم. ولی با وجود همه این ها این ارقام حاصل شده است.