جبران عقبماندگی پروژههای حوزه معدن و صنایع معدنی با تامین مالی
معدن ۲۴:مدیرعامل شرکت مهندسی فکور صنعت تهران عنوان کرد: اگر منابع مالی وجود داشت بسیاری از پروژههای معدنی سرعت میگرفت و زنجیره کامل میشد و این عقب افتادگی که نسبت به کشورهای منطقه اتفاق افتاده، رخ نمی داد.
محمد وحید شیخ زاده در گفت وگو با معدن ۲۴ درباره مهمترین چالشهای تامین مالی پروژههای حوزه معدن و صنایع معدنی اظهار کرد: چالش اصلی تامین منابع مالی در حوزه معدنی،فقدان ثبات در سیاستگذاریها و همچنین نبود سرعت تصمیم گیری مدیران ارشد بنگاه های بزرگ و همچنین تغییراتی است که در قوانین معدن کاری گذاشته میشود که نتیجه آن فقدان امکان جذب سرمایه گذاری خارجی است.
او افزود: اعتمادسازی در جذب سرمایههای مردم در صورتی که ثبات سیاستگذاری باشد و سودآوری بنگاههای معدنی و زنجیره معدنی را پایین نیاورند، امکان جذب سرمایه از طریق بورس و مردم وجود دارد. فقط کافی است که یک اطلاع رسانی درست انجام شود و ثبات سیاستها را داشته باشیم، ولی وقتی یک بنگاه معدنی با تغییر سیاستها مثل اخذ عوارض صادراتی و یا لغو معافیتهای مالیاتی صادرات مواد معدنی روبرو میشود، سودآوریاش به شدت تحت تاثیر قرار میگیرد.
شیخ زاده تصریح کرد: این وضعیت باعث پدید آمدن عدم قطعیت برای مردم میشود و در نتیجه افراد در بنگاهها سرمایه گذاری نمیکنند. وگرنه میتوان از طریق بورس، فرابورس و توزیع اوراق با سود قابل قبول مردم را در پروژهها و توسعههای معدنی شریک کرد.
مدیرعامل شرکت مهندسی فکور صنعت در رابطه با تاثیر عدم ارتباط موثر مالی با دیگر کشورها اضافه کرد: شرکت فکور صنعت در حال حاضر دو بال دارد. یک بخش آن پیمانکاری است و ۳۰ درصد فعالیتش تولیدی محسوب میشود. ما در مجموع نزدیک به ۲.۵ میلیون تن تولید کنسانتره داریم. برای پروژههای معدنی، عدم تامین مالی مشکل اصلی است که پروژه ها را با چالش رو برو خواهد کرد.
شیخ زاده در پایان ابراز کرد: اگر منابع مالی وجود داشت بسیاری از پروژههای معدنی سرعت میگرفت و زنجیره کامل میشد و این عقب افتادگی که نسبت به کشورهای منطقه اتفاق افتاده رخ نمی داد.