پیش شرطهای همکاری معدنی ایران و سوریه
معدن ۲۴:جلسه کمیته بین المللی خانه معدن ایران برگزار شد. به گزارش معدن ۲۴، در این جلسه تاکید شد که سهم بخش خصوصی در معدن از رشد بالایی برخوردار است، به طوری که حدود ۹۷ درصد معادن توسط بخش خصوصی اداره میشود.
اینکه بخش معدن محدود به یک ناحیه خاص در کشور نیست، بلکه صنعت آن باز است و جهت تامین مواد اولیه برای ۳۰ سال آینده شاید در کشور با مشکل مواجه شویم و باید سرمایه گذاری بلندمدت داشته باشیم.
بخشی از این جلسه اما به همکاریهای معدنی با سوریه اختصاص داشت. فعالان معدنی تاکید کردند که فرصتهایی در سوریه وجود دارد که باید برای آنها برنامه ریزی لازم و مسیر درست تعریف شود که منجر به موفقیت نیلت ایران و سوریه بشود.
کارشناسان با تاکید بر اینکه بخش های زیادی از معادن در سوریه بخاطر جنگ نیاز به بازسازی دارد عنوان کردند که لیست مواد معدنی جهت سرمایه گذاری خارجی توسط دولت سوریه تهیه شده است که بیشتر شامل سنگ سیترین حلب، پروژه بازسازی فسفات در حمس، پروژه تولید منگنز حرارتی در رازقیه، آسفالت در رازقیه، تولید حرارتی دولومیت در حمص، کربنات کلسیم در دمشق، اکسید تیتانیوم در حلب، بازالت و تولید سیلیس از کواتز در حمص می شود. به گفته آنها مواد معدنی قابل توسعه ای در سوریه وجود دارد که از علاقه مندان جهت اکتشاف، فرآوری و مواد معدنی دعوت می شود.
از سال ۱۳۹۰ موافقت تجارت آزاد بین ایران و سوریه برقرار است. بخش اقتصاد مهم سوریه در اختیار دولت سوریه است و از سال ۲۰۰۰ به بعد به سمت اقتصاد آزاد حرکت کردند و مشارکت بخش خصوصی غالب شد و سهم بخش خصوصی در این کشور افزایش پیدا کرد.
قانون معادن به علاقه مندان به سوریه اعلام میکند که گروه های اکتشاف، فرآوری و سرمایه گذاری به کشور سوریه بر اساس قانون ورود می کنند.