تقاضای پایین آهن اسفنجی مقطعی است

0 289

دبیر انجمن سنگ آهن معتقد است که سیاست عرضه آهن اسفنجی خارج از بورس کالا ارتباطی با موضوع عوارض صادراتی ندارد و این کمبود تقاضا به صورت مقطعی اتفاق افتاده است و سیاستگذار نباید بر اساس آن تصمیم بلند مدت اتخاذ کند.

سعید عسگرزاده در گفت و گو با معدن ۲۴ در خصوص عرضه آهن اسفنجی خارج از بورس کالا به دلیل کمبود تقاضا اظهار کرد: حدسی که می توان زد این است که یک بخشی از این اتفاق مربوط به قطعی‌های برق باشد، چرا که بیشترین مصرف‌ کننده برق در زنجیره‌ی آهن، فولاد و در بخش فولادسازی وجود دارد و ماده اولیه اش همان آهن اسفنجی و قراضه است.

او افزود: من تصمیمات این چنینی را نمی‌پسندم؛ یعنی دولت با یک بار عرضه نمی‌تواند به این نتیجه برسد که یک کالایی مازاد است. چنین کاری بازار به هم می زند. در حال حاضر گلوگاه زنجیره‌ آهن و فولاد، آهن‌اسفنجی است و به نظر می رسد که تصمیمات در خصوص آهن اسفنجی باید محتاطانه‌تر گرفته شود.

عسگرزاده در خصوص تاثیر سیاست های مربوط به عوارض صادراتی بر این تصمیم بورس کالا گفت: بعید است عوارض صادراتی تاثیری در این موضوع داشته باشد. ما در بخش آهن اسفنجی صادرات چندانی نداشتیم و میزان تقاضا همیشه بیش از عرضه بوده است. شاید اتفاقات خاصی در مقاطعی افتاده باشد، ولی هیچ وقت به عنوان یک اصل مطرح نبوده است و به نظر می‌رسد که عوارض صادراتی خیلی نمی‌تواند در بحث عرضه و یا تقاضا در زنجیره‌ی فولاد خصوصا در آهن اسفنجی تاثیر داشته باشد.

دبیر انجمن سنگ آهن تصریح کرد: به نظر می رسد تا حدود زیادی به موضوع کمبود برق و خاموشی احتمالی مجموعه های تولید شمش مرتبط باشد. البته اگر این تحلیل درستی باشد، قاعدتا باید شاهد رقابت در بخش شمش باشیم. اما هنوز چنین رقابتی دیده نمی شود. بنابراین دولت باید خیلی محتاط‌تر در خصوص آن تصمیم بگیرد چرا که می‌تواند حاصل یک توافق بین فولادساز و تولیدکننده‌ی آهن اسفنجی باشد و دولت نباید متاثر از توافق یک هفته‌ای یا دو هفته‌ای یک بخشی از زنجیره باشد که اتفاقا کنار همدیگر هستند.

عسگرزاده عنوان کرد: بخش عمده آهن اسفنجی کشور در کنار واحدهای فولادسازی است و مابقی واحدهای تولیدکننده آهن اسفنجی کفاف تقاضای واحدهایی که آهن اسفنجی ندارند مثل مجموعه‌های که به صورت مستقل اداره می شوند و هنوز بخش فولادسازی‌ آنها به بهره‌برداری نرسیده دارند. به اعتقاد من اگر که چنین تصمیمی گرفته بشود، تصمیم عجولانه است و در خصوص آن باید بیشتر تامل کرد.

او افزود: در زنجیره آهن و فولاد قاعده بر این است که تمام فروش‌ها در داخل بورس اتفاق بیافتد. وقتی که یک بخشی از تولیدکنندگان از این قاعده تخطی می‌کنند، طبیعی است که ممکن است سراغ راه‌های غیراخلاقی بروند که به شکلی یک راه نفوذی به خارج از بورس پیدا کنند. دولت باید مدیریت در عرضه و تقاضا در بخش آهن اسفنجی را جدی‌تر بگیرد و آزادسازی به معنی تن دادن به این فرآیندی است که احتمالا طراحی شده است.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.