نقشه طالبان برای توسعه معادن افغانستان
معدن ۲۴:یکی از ظرفیت های اقتصادی افغانستان بخش معادن این کشور است که حتی علاقه مندی کشورهایی مثل چین را برای سرمایه گذاری در آن جلب کرده است.
مقامات حکومت طالبان هم در حال حاضر توجه خود را به سمت معادن کشورشان برده و تلاش دارند که اهمیت و ظرفیت آن را برای سایر کشورها نیز توضیح دهند. در این راستا مقامات امارات اسلامی رسیدن به خودکفایی را از طریق توسعه صنعت کشاورزی و استخراج معادن ممکن می دانند.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان در این باره می گوید: معادن افغانستان یک منبع خوب برای رشد، آبادی و خودکفایی افغانستان دانسته میشوند. تجارت افغانستان و صنعت افغانستان یک منبع بسیار مهم است. از این طریق هم تولید جریان داشته باشد و هم زمینه کار برای مردم فراهم میشود.
در همین حال، سخنگوی وزارت مالیه تاکید میورزد که هیچ کشور یا نهادی در دو سال حاکمیت امارت اسلامی در تامین بودجه با حکومت سرپرست همکاری نکرده است.
همچنین احمد ولی حقمل، سخنگوی وزارت مالیه، گفت: تمامی مصارف نظام در بخش معاشات و مسایل اداری و همچنین مصارف پروژههای انکشافی از منابع عمده عواید داخلی تمویل شدهاند.
با این حال برخی از آگاهان اقتصادی، آماده ساختن بودجه بر بنیاد عواید داخلی در حکومت امارت اسلامی را یک قدم مثبت عنوان میکنند. برخیها هم به این باور اند که عواید داخلی برای تامین پروژههای عادی و انکشافی کشور بسنده نیست.
سید مسعود، آگاه مسایل اقتصادی نیز می گوید: من موافق به این عمل هستم که حاکمیت افغانستان از عواید داخلیاش بودجه عادی و بودجه توسعه ای خود را تکمیل و تمویل میکند. یکی از علتهای آن این است که کمکهای خارجی وجود ندارد و در گذشته کمکهای خارجی فوقالعاده بود و بودجه انکشافی تا هشتاد درصد از کمکهای خارجی گرفته میشد.
آذرخش حافظی یکی دیگر از آگاهان مسایل اقتصادی، گفت: اقتصاد موجودی که متکی به کمکهای خارجی نیست و فقط به منابع تکیه دارد، این یک اقتصاد ریاضتی است بخاطر اینکه عواید داخلی ما به اندازهی نیست که مشکلات مان را حل کند.